Η δίαιτα της σαμπάνιας

 

Η δίαιτα της σαμπάνιας

Η δίαιτα της σαμπάνιας

 

Μια ζωή που θα μοιάζει με κοκτέιλ πάρτυ. Ένας κόσμος γεμάτος αισιοδοξία.

 

Εμείς, με ισορροπία και σταθερότητα πάνω στα ψηλά τακούνια και μ’ ένα ποτήρι σαμπάνιας στο χέρι. Δεν έχει σημασία τι σκέφτονται οι άλλοι. Το μόνο που μετράει είναι ότι εμείς έτσι θέλουμε να βλέπουμε τον εαυτό μας.

Σε αυτή την κατάσταση θα είμαστε πιο χαρούμενες, πιο δημιουργικές, θα διαπραγματευόμαστε καλύτερα στην καριέρα μας, θα περνάμε πιο ωραία στη σχέση μας, αλλά και μόνες μας. Μήπως είναι μία ακόμη αυταπάτη;

 

Για την Κάρα Αλγουιλ Λέιμπα η σαμπάνια έγινε το εργαλείο για να σχεδιάσει την καινούρια της ζωή.

Από υπάλληλος του MTV με προβλήματα βάρους έγινε life coach, συγγραφέας έξι μπεστ-σέλερ αυτοβελτίωσης και δημιουργός της δίαιτας της σαμπάνιας.

«Όλα ξεκίνησαν σε μια φάση που είχα χάσει τον εαυτό μου, με μια σχέση που δεν μου έκανε καλό και μια δουλειά που μου έπαιρνε όλη την ενέργεια και δεν μου άφηνε χρόνο για να ασχοληθώ με τα πράγματα που με ευχαριστούσαν.

Δεν ένιωθα καθόλου υγιής. Δεν γυμναζόμουν. Ζούσα με έτοιμα γεύματα. Εργαζόμουν 12 με 14 ώρες την ημέρα, συν το χρόνο μεταφοράς από το Μπρούκλιν στο Μανχάταν. Αποφάσισα ότι έπρεπε να αλλάξω, όμως πάντα πίστευα ότι η αλλαγή θα έρθει όταν χάσω βάρος. Έτσι αντιλαμβανόμουν τη βελτίωση στη ζωή μου.

Λες κι αν έχανα 5 κιλά θα βίωνα ένα είδος μετάλλαξης. Όταν το είπα σε μια συνάδελφο γύρισε και μου απάντησε: “Γιατί θεωρείς ότι μια δίαιτα μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη; Πρέπει πρώτα να αρχίσεις να ζεις υγιεινά και να τρέφεσαι σωστά”.

 

Δεν είχα ιδέα τι σήμαινε αυτό.

Μεγάλωσα πιστεύοντας ότι σωστή διατροφή είναι να πίνεις κόκα κόλα χωρίς ζάχαρη και να τρως κατεψυγμένα γεύματα διαίτης των 100 θερμίδων. Οπότε οι διατροφικές οδηγίες που μου έδωσε μου φάνηκαν πολύ προχωρημένες.

“Μπορώ τουλάχιστον να πίνω;”. “Και βέβαια”, μου απάντησε, “αλλά μόνο σαμπάνια”. Τι έκανε λέει; Σε όλη μου τη ζωή είχα πιει συνολικά τρεις γουλιές και πρέπει να ήταν μόνο σε ρεβεγιόν, αλλά η κοπέλα τη θεωρούσε τόσο συνηθισμένη όσο το κρασί. “Έχει μόνο 80 θερμίδες το ποτήρι και είναι σέξι, κομψή και λαμπερή”. Εκείνο το βράδυ βγήκα και παράγγειλα ένα ποτήρι σαμπάνια και από τότε έγινε η συνήθειά μου.

Για πλάκα έλεγα στις φίλες μου ότι κάνω τη δίαιτα της σαμπάνιας, όμως ξαφνικά τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Όχι επειδή έπινα ένα φτωχό σε θερμίδες ενήλικο ποτό, αλλά γιατί έβαλα στη ζωή μου το συμβολισμό της σαμπάνιας.Η δίαιτα της σαμπάνιας

  Δίαιτα: Χάσε 5 κιλά λίπος από την κοιλιά!

Άρχισα να προβληματίζομαι. Γιατί τη φυλάμε μόνο για εξαιρετικές περιστάσεις; Γιατί δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να απολαμβάνει κάτι που είναι τόσο όμορφο; Ξεκίνησα να βλέπω τη σαμπάνια ως το σύμβολο του τρόπου με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον κόσμο μας. Γιατί να περιμένουμε μια αιωνιότητα για να βάλουμε το designer φόρεμα ή να πάμε εκείνο το ταξίδι; Βάφτισα τη νέα εποχή η “ζωή της σαμπάνιας”, χώρισα από τη σχέση που είχα, έχασα βάρος, έγινα υγιής και έκανα τα πρώτα βήματα για να αγαπήσω τον εαυτό μου.

Ναι, η σαμπάνια είναι η ιδανική επιλογή αν μετράς τις θερμίδες, αλλά η ζωή μου, η ζωή όλων μας, αξίζει πολύ περισσότερο από τις θερμίδες. Πρέπει να τη βιώνουμε σαν ένα πάρτυ διαρκείας όπου εμείς είμαστε οι εορτάζουσες, να βρίσκουμε έναν λόγο για να κάνουμε πρόποση κάθε μέρα, να ζούμε στον αφρό».

 

Πρόποση σε μένα

Η καθημερινότητά της απέκτησε νέο νόημα. Δεσμεύτηκε απέναντι στον εαυτό της να ετοιμάζει μόνη της τα γεύματά της με φρέσκα λαχανικά, φρούτα, άπαχες πρωτεΐνες και καρπούς, αποφεύγοντας τα τυποποιημένα και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Η γυμναστική ήταν απαραίτητη, αλλά δεν αποτελούσε πλέον καταναγκαστικό έργο. Άρχισε να τη βλέπει σαν ένα ραντεβού με τον εαυτό της κι έτσι έγινε ωφέλιμη τόσο για την ψυχή της όσο και για το σώμα της. Η επιβράβευσή της ήταν πάντα ένα ποτήρι σαμπάνια. «Υπήρχε κάτι περισσότερο από τις θερμίδες που με έδεσαν με τη σαμπάνια.

Παρατήρησα ότι όποτε την έπινα ένιωθα λαμπερή. Σαν να ψήλωνα λίγο στο μπαρ όπου στεκόμουν. Η σαμπάνια με έκανε να αισθάνομαι όμορφη, αριστοκρατική και σέξι, κάτι που δεν μου είχε συμβεί για πολύ καιρό. Αυτό καθόριζε τις επιλογές που έκανα στο δρόμο. Προτού το καταλάβω είχα αποβάλει το περιττό βάρος – σε κάθε τομέα της ύπαρξής μου. Δεν με σταματούσε τίποτα».

Για την Κάρα, η ζωή μ’ ένα ποτήρι σαμπάνιας στο χέρι δεν είναι συνώνυμη με μια πιο επιπόλαιη αντιμετώπιση των πραγμάτων. Ακριβώς το αντίθετο. Χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια για να τα καταφέρουμε.

«Για μένα σημαίνει ότι κοιτάζω μόνο μέσα μου και περνάω όσο λιγότερο χρόνο γίνεται στο να αναζητώ την επιδοκιμασία στα μάτια των άλλων ή να συγκρίνω τον εαυτό μου. Η εξέλιξή μου άλλαξε πραγματικά όταν επικεντρώθηκα στη χάραξη του δικού μου δρόμου. Αυτό με έκανε όχι μόνο πιο χαρούμενη, αλλά και πιο επιτυχημένη στην προσωπική και την επαγγελματική μου πορεία.

  Οι καλύτερες τροφές για πρωινό! Έτσι θα ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου!

 

Μπορεί να είναι δύσκολο να κατευθύνεις τις επιθυμίες σου, ειδικά αν θέλεις να κάνεις ευτυχισμένους τους ανθρώπους γύρω σου.

Έχω γνωρίσει αμέτρητες γυναίκες που κρατούν κρυμμένη τη λάμψη τους επειδή ανησυχούν να μην απογοητεύσουν τους άλλους. Γυναίκες που θα ήθελαν να αφήσουν τη δουλειά τους στην τράπεζα και να γίνουν δασκάλες γιόγκα, όμως ανησυχούν για το τι θα πουν οι γονείς, ο σύζυγος, τα πεθερικά, ο κόσμος.

Δεν καταλαβαίνουν πόσο άδικο είναι αυτό. Όχι μόνο στερούν από τον εαυτό τους μια ευλογημένη, παθιασμένη ζωή, αλλά στερούν και από τους άλλους μια ευλογημένη, παθιασμένη κόρη, σύντροφο, νύφη. Μπορεί να μην το καταλαβαίνουν, αλλά διαστρεβλώνουν την προσωπικότητά τους όταν μένουν αλυσοδεμένες σε μια ζωή που δεν ευθυγραμμίζεται με τον αυθεντικό εαυτό τους.Η δίαιτα της σαμπάνιας

Σιγά-σιγά χάνουν την πληθωρικότητα, τη δημιουργικότητα και την όρεξη για δράση που είχαν κάποτε. Υπάρχει κάτι που λέω σε αυτές τις περιπτώσεις: θα το ξεπεράσουν, οι γύρω τους θα μάθουν να διαχειρίζονται τη νέα πραγματικότητα. Όσο αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας με ευγένεια και σεβασμό, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Οι προσωπικές σας επιλογές στο πώς θα διαθέσετε τη ζωή σας είναι ακριβώς αυτό: προσωπικές. Τα πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένη είναι ανεκτίμητα και αυτοί που σας αγαπούν πρέπει να το καταλάβουν. Αν δεν μπορούν, είναι δικό τους πρόβλημα».

 

Joie de vivre

Από τότε που ανακάλυψε τη σημειολογία του αφρώδους οίνου, η συγγραφέας μυήθηκε σε αυτό που οι Γάλλοι αποκαλούν «joie de vivre». Οι συμβουλές προς όσες γυναίκες θέλουν να γνωρίσουν την ίδια χαρά είναι βγαλμένες μέσα από την προσωπική της εμπειρία: «Να εκτιμάτε τα πάντα. Η ευγνωμοσύνη είναι η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις. Όταν ζει κανείς με μια διαρκή διάθεση ευχαριστιών, νιώθει πιο χαρούμενος και πιο ζωντανός και προσελκύει ακόμη περισσότερα πράγματα για τα οποία αξίζει να είναι ευγνώμων».

 

Η δίαιτα της σαμπάνιας

 

Για την υγεία: «Να φέρεστε στο σώμα σας με σεβασμό. Όταν τρώτε σκουπίδια, το αντιμετωπίζετε σαν σκουπίδι. Στην προσπάθειά μου να με φροντίζω περισσότερο θέλω να καταναλώνω υγιεινά, νόστιμα, υψηλής ποιότητας φαγητά και μόνο την πιο εκλεπτυσμένη μορφή αλκοόλ».

  Η αυστηρή Ρωσική δίαιτα: Θα χάσεις 8 κιλά σε 1 εβδομάδα!

Για τις διαπροσωπικές σχέσεις: «Πάντα να δείχνετε την ανωτερότητά σας. Μη σπαταλάτε ενέργεια σε μικροκόντρες και καβγάδες. Καλύτερα να είστε προνοητική παρά να φτάσετε σε προστριβές και συγκρούσεις που φθείρουν. Να είστε ευγενική ακόμη κι αν δεν συμπαθείτε κάποιον γιατί, όπως έλεγε η Μάγια Αγγέλου, “οι άνθρωποι ξεχνούν τι είπατε ή τι πράξατε, δεν ξεχνούν όμως ποτέ πώς τους κάνατε να νιώσουν”.

 

Σταματήστε να περιμένετε επιβεβαίωση.

Οι άλλοι είτε θα σας μισούν, είτε θα σας λατρεύουν, είτε θα είναι αδιάφοροι αλλά δεν μπορείτε να ελέγξετε τίποτα απ’ αυτά. Τη στιγμή που θα απαλλαγείτε από την ανάγκη να τους κερδίσετε, η ζωή σας θα γίνει ευκολότερη». Για την αισθητική: «Δημιουργήστε το προσωπικό σας στυλ και υπηρετήστε το ακόμη κι όταν φοράτε φόρμες. Επενδύστε σε μια καλή τσάντα και κρατάτε την ακόμη και όταν πηγαίνετε στο περίπτερο. Ομορφύνετε το περιβάλλον σας, ξεκινώντας από τις λεπτομέρειες. Προσθέστε λαμπερές, θηλυκές πινελιές στην καθημερινότητα για να κάνουν τη διαφορά».Η δίαιτα της σαμπάνιας

Για την καριέρα: «Να δουλεύετε σκληρά, ακόμα κι αν δεν σας αρέσει τώρα η θέση σας. Στα 16 μου που άρχισα να εργάζομαι έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου: όποιο πρότζεκτ έχει πάνω το όνομά μου, θα είναι το καλύτερο.Η δίαιτα της σαμπάνιας

Να γίνετε γνωστή για τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλλετε σε ό,τι κι αν κάνετε, αυτή η φήμη μπορεί να σας πάει τόσο μακριά όσο δεν φαντάζεστε. Και να ανταμείβετε τον εαυτό σας γι’ αυτό. Οι σκληρά εργαζόμενες γυναίκες χρειάζονται να χαλαρώσουν σε ένα αρωματικό μπάνιο ή να απολαύσουν ένα γκουρμέ γεύμα. Η στέρηση από χαρές δεν είναι βιώσιμος τρόπος ζωής και μπορεί να οδηγήσει μόνο σε burn out». Για τη σχέση με τον εαυτό μας:

«Σταματήστε να αυτοτιμωρείστε. Κάποια πράγματα είναι πέρα από τον έλεγχό σας ή απλώς δεν αξίζει να τα παλεύετε. Για παράδειγμα, εγώ δεν θα είμαι ποτέ 50 κιλά με γραμμωμένους κοιλιακούς. Κάποτε όμως ήταν το μόνο που ήθελα, τόσο που αφιέρωνα σε αυτό όλη μου την ενέργεια. Αποδεχτείτε όσα δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να αλλάξετε. Μόλις τα κάνετε δικά σας, δεν θα έχουν πια εξουσία πάνω σας».

 

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *