Κάνε το smoothie σου πιο υγιεινό και λίγων θερμίδων

 

Κάνε το smoothie σου πιο υγιεινό και λίγων θερμίδων

Κάνε το smoothie σου πιο υγιεινό και λίγων θερμίδων

 

Τα smoothies που είναι γεμάτα φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, αποτελούν το ιδανικό σνακ για το δεκατιανό ή το απογευματινό σου γεύμα, ενώ συνοδεύουν τέλεια το πρωινό σου.

Τα λαχταριστά και δροσιστικά smoothies όμως δεν είναι πάντα τόσο “αθώα”, αφού πολλά μπορεί να φτάσουν μέχρι και 500 θερμίδες, υπονομεύοντας έτσι τη δίαιτά σου. Μάθε πώς μπορείς να τα κάνεις πιο υγιεινά κι ελαφριά, ώστε να τα απολαμβάνεις χωρίς ενοχές.

 

Πιες το μισό

Ζήτα μικρότερο μέγεθος, φτιάξε τη μισή συνταγή ή μοιράσου το με τη φίλη σου. Θα γλιτώσεις τουλάχιστον 150 θερμίδες.

 

Πρόσθεσε περισσότερο πράσινο

Τα φρούτα είναι υγιεινά, αλλά μην ξεχνάς ότι έχουν και θερμίδες. Μείωσε την ποσότητα των φρούτων και προτίμησε να προσθέσεις σπανάκι, λάχανο ή λαχανίδα. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο νόστιμο, αλλά θα έχεις γλιτώσει περίπου 50 θερμίδες.

 

Κάνε το smoothie σου πιο υγιεινό και λίγων θερμίδων

 

Επέλεξε συγκεκριμένα φρούτα

Αν επιμένεις να μην αντικαταστήσεις τα φρούτα, επέλεξε αυτά με τις λιγότερες θερμίδες: καρπούζι, πεπόνι, φράουλες, ροδάκινα, γκρέιπφρουτ και πορτοκάλια.

 

Πρόσθεσε νερό

Πολλές συνταγές απαιτούν γάλα ή μη γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως σόγια και γάλα αμυγδάλου. Ένα φλιτζάνι όμως θα σου δώσει περίπου 100 θερμίδες. Προτίμησε να προσθέσεις νερό ή πράσινο τσάι και περισσότερο πράσινο για πιο πολύ ασβέστιο.

 

Προτίμησε το άπαχο γιαούρτι

Αν δεν μπορείς να αντισταθείς στα κρεμώδη smoothie, προτίμησε άπαχο γιαούρτι, αντί για κρέμα βανίλια ή γιαούρτια με γεύσεις, τα οποία θα σου δώσουν 50 θερμίδες έξτρα. Απόφυγε επίσης την προσθήκη γλυκαντικών ουσιών, όπως το σιρόπι σφένδαμου, το οποίο θα σε γεμίσει με 100 παραπανίσιες θερμίδες.

  Δίαιτα του μήλου: Ο εύκολος τρόπος για να διορθώσεις τον μεταβολισμό σου και να χάσεις έως 5 κιλά σε 7 μέρες

 

Απόφυγε το βούτυρο από ξηρούς καρπούς

Μία κουταλιά της σούπας ισοδυναμεί με 100 θερμίδες, γι’ αυτό βγάλτο από το μυαλό σου αλλά κι από το smoothie.

 

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *