Δείτε τι θεραπεύουν οι τηγανιτές πατάτες – Θα πάθετε πλάκα!

 

Δείτε τι θεραπεύουν οι τηγανιτές πατάτες

Δείτε τι θεραπεύουν οι τηγανιτές πατάτες – Θα πάθετε πλάκα!

Θα πάθετε πλάκα!

 

Τηγανιτές πατάτες: Μπορεί να έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ανθυγιεινά φαγητά, ωστόσο οι τηγανιτές πατάτες “θεραπεύουν” κάτι που έχουν σχεδόν όλοι οι άνθρωποι στην καθημερινότητα.

Δεν είναι άλλο από το στρες. Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα οι ερευνητές έκαναν ένα πείραμα με αρουραίους, τους οποίους είχαν χωρίσει σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα κατανάλωνε μεγάλη ποσότητα αλατιού και εμφάνιζε υπερνατριαιμία, ενώ η δεύτερη είχε φυσιολογικά επίπεδα νατρίου.

Οι ερευνητές στη συνέχεια εξέθεσαν και τις δύο ομάδες σε στρεσογόνες καταστάσεις. Η πρώτη ομάδα που είχε υψηλά επίπεδα αλατιού παρουσίαζε μειωμένη δραστηριότητα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ συνήλθαν πιο σύντομα από την κατάσταση στρες.

 

Δείτε τι θεραπεύουν οι τηγανιτές πατάτες – Θα πάθετε πλάκα!

 

συνήλθαν πιο σύντομα από την κατάσταση στρες

Αυτό συμαβαίνει σύμφωνα με τους επιστήμονες. Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το αλάτι το οποίο περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στις τηγανιτές πατάτες, μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της ορμόνης του στρες.

Κάθε φορά λοιπόν που τρώμε φαγητά με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις τηγανητές πατάτες, θέτουμε σε λειτουργία το φυσικό μηχανισμό άμυνας του οργανισμού κατά του στρες. Βέβαια κάθε περίπτωση θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η συχνή κατανάλωση τηγανητής πατάτας μπορεί να προκαλέσει διαβήτη και υπέρταση.

Πατάτες φούρνου: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει ένα μικρό μυστικό μαγειρικής που θα σας γλυτώσει από τα περιττά λίπη. Σαφώς η γεύση της τηγανιτής πατάτας είναι μοναδική και αναντικατάστατη!

Οι πατάτες στο φούρνο όμως, είναι μια πολύ πιο υγιεινή και εξίσου γευστική πρόταση, πόσο μάλλον όταν γίνονται τόσο τραγανές όσο οι τηγανιτές.

  • Πριν βάλεις το ταψί στο φούρνο, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πρόσθεσε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.
  • Όταν βγει το φαγητό από το φούρνο, δεν θα καταλάβει κανείς το μικρό μυστικό σου για τραγανές πατάτες.
  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΦΥΤΟ! Τρίψτε το πρόσωπό σας με αυτό! Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει

Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει: Πατάτες φούρνου με λιωμένα τυριά

Πατάτες φούρνου: Οι πατάτες είναι από τα αγαπημενα φαγητά μικρών και μεγάλων. Είναι εύκολες στο μαγείρεμα και η γεύση τους είναι απίστευτη. Ειδικά, αν συνδυαστούν με τα σωστά υλικά μπορεί να δημιουργηθεί με αυτές μια συνταγή κόλαση.

Η παρακάτω συνταγή με τις πατάτες φούρνου θα σας πάρει τα μυαλά και σίγουρα αν την δοκιμάσετε θα την εντάξετε στο μενού σας. Είναι λαχταριστή και πολύ εύκολο για να την φτιάξετε. Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για για θεϊκές πατάτες ακορντεόν που θα σας τρέχουν τα σάλια!

  • 1 πακέτο κατεψυγμένες πατάτες τριμμένες
  • 1 κονσέρβα κρέμα του κοτόσουπα
  • 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 3 κουταλάκια του γλυκού λιωμένο σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 450 γρ. ξινή κρέμα.
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 220 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο.
  • Αλάτι και πιπέρι

Πατάτες φούρνου: Οδηγίες

  • Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 176 Κελσίου. Ρίξτε τις τριμμένες πατάτες σας, και μια γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού και πιπεριού.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί τζέντας. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις τεμαχισμένες πατάτες και από πάνω το τυρί τσένταρ.
  • Ψήστε για 50 λεπτά ή μέχρι να είναι αφρώδη και να έχει ροδίσει το μείγμα σας.

Μπορείτε να δοκιμάστε να προσθέσετε μερικά τραγανά κομμάτια μπέικον στο μείγμα. Σερβίρετε με καuτή σάλτσα ή ο,τι άλλο θέλετε.

 

 

Πηγή: daddy-cool.gr

e-suntages.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *