Γρήγορη δίαιτα:10 κιλά σε 1 μήνα. Γίνεται;

 

Γρήγορη δίαιτα:10 κιλά σε 1 μήνα. Γίνεται;

Γρήγορη δίαιτα:10 κιλά σε 1 μήνα. Γίνεται;

 

«Γρήγορη δίαιτα. Χάσε 10 κιλά σε 1 μήνα.» Σταμάτησε να ενθουσιάζεσαι με τέτοιους τίτλους! Υπάρχει ελπίδα, αλλά για να νικήσεις χρειάζεται αγώνας.

Ποιος δεν θα ήθελε τα κιλά που πήρε μέσα σε δεκαετίες άστατης διατροφής και κραιπάλης, την ώρα που καθόταν ακίνητος στον καναπέ, να τα χάσει μέσα σε 1 μόνο μήνα?

Πιστεύετε στα θαύματα; Πιστεύετε ότι όλα γίνονται χωρίς να προσπαθήσουμε;

Πιστεύετε ότι θα χάσετε βάρος με το μαγικό ραβδί; Πιστεύετε όλους αυτούς που υπόσχονται γρήγορη και εύκολη απώλεια βάρους; Πιστεύετε ότι υπάρχουν χάπια που λιώνουν το λίπος από το σώμα σας;

Αν ναι τότε συνεχίστε σπαταλάτε το χρόνο σας και πιθανώς και τα χρήματά σας σε μαγικές χημικές δίαιτες, σε τυχάρπαστους «ειδικούς διατροφής» και μηχανήματα παθητικής σύσφιξης. Είναι σίγουρο ότι θα χάσετε! Αλλά όχι τα κιλά σας, το χρόνο σας!

Σταματήστε λοιπόν να ενθουσιάζεστε με τέτοιους τίτλους! Σταματήστε να εναποθέτετε όλες τις ελπίδες σας σε εύκολες και μαγικές συνταγές! Υπάρχει λύση. Υπάρχει ελπίδα, αλλά για να νικήσεις χρειάζεται αγώνας.

 

Γρήγορη δίαιτα:10 κιλά σε 1 μήνα. Γίνεται;

 

Ποια είναι η λύση; Η λύση είναι να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Να αλλάξουμε συνήθειες.

Να ξεχάσουμε ότι ξέραμε μέχρι τώρα και να γυρίσουμε σελίδα στη διατροφή μας. Πρέπει πρώτα απ΄ όλα να έρθουμε πιο κοντά και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Μη τον τιμωρούμε κάθε φορά που απογοητευόμαστε με μια δίαιτα.

Ξεκινήστε τώρα τις αλλαγές στη ζωή σας. Μη περιμένετε αύριο, ούτε από «Δευτέρα». Κάντε μικρές αλλαγές και όχι απότομες. Βήμα βήμα θα κερδίσουμε τη μάχη με τα κιλά και την υγεία. Παρακάτω θα σας δώσω μερικές απλές συμβουλές. Βάλτε τες στο μυαλό σας και κάντε μια νέα αρχή.

  Πώς θα αποκτήσεις τον μεταβολισμό που είχες στα 20;

 

Ξέχασε ότι η σωστή διατροφή είναι στέρηση και «πείνα».

Φάε ακόμα και καθημερινά ένα παγωτό μεσαίου μεγέθους και θερμίδων. Ευτυχώς έχουμε μεγάλη γκάμα παγωτών που ικανοποιούν όλες τις γεύσεις και τις διατροφικές ανάγκες.

Φρόντισε όμως να είναι το μοναδικό γλύκισμα που θα φας μέσα στην ημέρα σου και πρόσεξε και η υπόλοιπη διατροφή σου να είναι μετρημένη και σωστή. Έτσι δε θα νοιώσεις στέρηση ούτε ότι σου λείπει η απόλαυση που είναι βασικό στοιχείο μιας ισορροπημένης διατροφής.

 

Σήκω από την καρέκλα και τον καναπέ.

Σταμάτα να κάθεσαι όπου βρεθείς. Το σώμα μας έχει φτιαχτεί για να κινείται και όχι να κάθεται. Κινήσου λοιπόν συστηματικά και όχι 1 φορά την εβδομάδα. Βρες ένα χόμπι. Όχι να συλλέγεις πεταλούδες αλλά κάτι που θα δραστηριοποιήσει το σώμα σου. Οτιδήποτε. Ακόμα και το περπάτημα. Φρόντισε όμως να μη περπατάς με μια τυρόπιτα στο χέρι!

 

Σταμάτα να σκέφτεσαι συνέχεια το φαγητό.

Σταμάτα την ώρα που τρως μεσημεριανό να σκέφτεσαι ταυτόχρονα τι θα φας το βράδυ. Μη σου γίνεται το φαγητό έμμονη ιδέα. Ρύθμισε τον οργανισμό σου να τρώει όταν πεινάει και σταμάτα να τσιμπολογάς χωρίς λόγο. Σκέψου που θα πάς να περπατήσεις, να τρέξεις, να κολυμπήσεις και όχι που θα πάς να φας!

 

Το καλοκαίρι συχνά τρώμε σε ταβερνάκια.

Φρόντισε λοιπόν να παραγγείλεις λιγότερα από αυτά που πιστεύεις ότι θα σε χορτάσουν. Είναι σίγουρο ότι θα χορτάσεις με λιγότερα. Αυτό θα κάνει καλό και στην τσέπη αλλά και στην υγεία σου. Απέβαλε το «κατοχικό σύνδρομο». Παρήγγειλε λίγα και καλά και όχι πολλά που θα «σκάσεις» για να τα φας. Καλύτερα να «πεινάς» παρά να «πονάς».

  Αυτή Είναι η Ευκολότερη Δίαιτα που Υπάρχει

 

Πίνε συχνά νερό.

Περισσότερο τώρα το καλοκαίρι. Μη το ξεχνάς. Είναι πολύτιμο για την υγεία και τη λειτουργία του μεταβολισμού και όλων των οργάνων του σώματός μας.

Μη ξεχνάς φυσικά ότι και ο καφές σου έχει αρκετό νερό που σε ενυδατώνει. Εκτός από τον καφέ σου όμως καλό είναι να πίνεις νερό όπου κι αν είσαι. Έχε κοντά σου ένα μπουκάλι φυσικό μεταλλικό νερό.

Και μη λες «δεν πίνω νερό γιατί πάω στην τουαλέτα συνέχεια». Είναι καλό να πηγαίνεις συχνά στην τουαλέτα. Είναι σημάδι ότι τα νεφρά σου δουλεύουν σωστά και αποβάλουν άχρηστες ουσίες από το σώμα.

 

Η λύση είναι να αλλάξουμε τρόπο σκέψης

Τέλος να θυμάσαι ότι η υγεία σου αλλά και το βάρος σου εξαρτώνται από σένα. Κανείς δεν παίρνει κιλά με τον αέρα.

Ούτε φταίει ο μεταβολισμός που πολλοί ισχυρίζονται. Δες τις συνήθειές σου. Τρέφεσαι σωστά;

Κινείσαι αρκετά; Τσιμπολογάς χωρίς να το καταλαβαίνεις; Δίνεις όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σου; Θές να γίνεσαι καλύτερος κάθε χρόνο ή απλά συμβιβάζεσαι και αφήνεσαι με τη δικαιολογία ότι μεγαλώνεις;

Απάντησε μόνος σου στις ερωτήσεις αυτές και αποφάσισε αν θές να αλλάξεις ή όχι. Η επιλογή είναι δική σου και χρειάζεται να είναι συνειδητή.

 

Ιωσήφ Αλεξανδρίδης MmedSci
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

nestlenoiazomai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *