Πώς θα χάσεις τα κιλάκια των γιορτών χωρίς δίαιτα!

 

Πώς θα χάσεις τα κιλάκια των γιορτών χωρίς δίαιτα!

Πώς θα χάσεις τα κιλάκια των γιορτών χωρίς δίαιτα

 

Κάθε χρόνο η περίοδος των γιορτών αποτελεί μια αφορμή για οικογενειακές συγκεντρώσεις με άφθονο φαγητό, αμέτρητα γλυκά και ποτήρια γεμάτα αλκοόλ και ειλικρινά δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποιος που να μπορεί να αντισταθεί!

Την κραιπάλη λοιπόν αυτών των ημερών τη χρειαζόμαστε, ιδιαίτερα αν ακολουθούμε ένα στάνταρ πρόγραμμα διατροφής από το οποίο σπάνια παρεκκλίνουμε, και καλό είναι να μη μετανιώνουμε για τις ατασθαλίες που κάναμε αλλά να τις ευχαριστηθούμε στο έπακρο!

Αντί να τιμωρήσουμε τον εαυτό μας για όλες τις λιχουδιές που δεν κατανάλωσε, ας θέσουμε ως στόχο να απαλλαγούμε από αυτά τα περιττά κιλάκια χωρίς άγχος, χωρίς βιασύνη και με το σωστό τρόπο.

Πριν φτάσουμε όμως στον τρόπο με τον οποίο θα χάσουμε τα ανεπιθύμητα παχάκια των γιορτών, πάμε να δούμε από που προήλθαν όλες αυτές οι επιπλέον θερμίδες.

 

Πώς θα χάσεις τα κιλάκια των γιορτών χωρίς δίαιτα

 

Γλυκά

Μελομακάρονα

Τα μελομακάρονα είναι πιο υγιεινά σε σύγκριση με τους κουραμπιέδες, επειδή όταν παρασκευάζονται με ελαιόλαδο και όχι με βούτυρο περιέχουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά τα οποία είναι ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα. Ένα μελομακάρονο βάρους περίπου 35 γρ. περιέχει 190 θερμίδες και 8 γρ. λιπαρά.

Κουραμπιέδες

Το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων, ο κουραμπιές, έχει πολλές θερμίδες και αρκετά λιπαρά, ιδίως κορεσμένα, που θεωρούνται επιβλαβή για το καρδιαγγειακό σύστημα. Ένας κουραμπιές βάρους περίπου 40 γρ. περιέχει 240 θερμίδες και 9,2 γρ. λιπαρά

Δίπλες

Οι δίπλες έχουν σχεδόν 50% λιγότερα λιπαρά. Εάν, μάλιστα, για την παρασκευή τους έχει χρησιμοποιηθεί ελαιόλαδο και όχι σπορέλαιο, τότε θα ενισχύσετε τον οργανισμό σας με μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Μία δίπλα (45 γρ.) έχει 170 θερμίδες και 4,5 γρ. λιπαρά.

Σοκολατάκια

Τα σοκολατάκια από γνήσια κουβερτούρα ίσως είναι τα μόνα γλυκά που συστήνουν οι διαιτολόγοι. Η περιεκτικότητα της σε στεατικό οξύ, το οποίο έχει την ιδιότητα να με­ταβολίζεται στον οργανισμό ως ευερ­γετικό μονοακόρεστο λιπαρό οξύ την κάνει περισσότερο υγιεινή από όλα τα εορταστικά γλυκά. Ένα σοκολατάκι (20 γρ.) περιέχει 110 θερμίδες και μόνο 6,5 γρ. λίπη.

  Τσάι μέντας: Το ρόφημα που χρειάζεσαι για έξτρα καύση λίπους!!

Βασιλόπιτα

Η βασιλόπιτα τύπου κέικ γίνεται με πολύ βούτυρο και πολλά αυγά, με συνέπεια να είναι μεγάλης θερμιδικής αξίας με πολλά λιπαρά, κυρίως κορεσμένα. Ένα κομμάτι βασιλόπιτα τύπου κέικ (100 γρ.) έχει 350 θερμίδες και 20 γρ. λιπαρά.

 

Ποτά

Σαμπάνια (125 ml) 90 θερμίδες

Ούζο (45 ml) 120-150 θερμίδες

Κρασί κόκκινο (120 ml) 90 θερμίδες

Κρασί λευκό (120 ml) 85 θερμίδες

Μπύρα (ένα κουτάκι) περίπου 155 θερμίδες .

 

Τι να κάνεις μετά τις γιορτές

Προτίμησε τροφές που θα σε βοηθήσουν να χορταίνεις γρηγορότερα και να νιώθεις το αίσθημα του κορεσμού περισσότερη ώρα. Αυτές είναι οι:

Πρωτεΐνες: Oι πρωτεΐνες συμβάλλουν στη συντήρηση του μυϊκού ιστού που είναι απαραίτητος για τις καύσεις του οργανισμού. Θα τη βρεις στα κρέατα, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά.Πώς θα χάσεις τα κιλάκια των γιορτών χωρίς δίαιτα

Φυτικές ίνες: Oι φυτικές ίνες που περιέχονται στα φρούτα, στα λαχανικά και στα δημητριακά ολικής άλεσης, επιτυγχάνουν το αίσθημα κορεσμού ταχύτερα και με σχετικά λίγες θερμίδες. Προτίμησε προϊόντα ολικής άλεσης όπως ψωμί και ζυμαρικά για αποφύγεις τις λιγούρες. Νερό: Πιες καθημερινά 2 με 3 λίτρα νερό. Βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου, ενυδατώνει τον οργανισμό και συμβάλλει στη σωστή ξεκούραση του σώματος.

Πράσινο τσάι: Tο πράσινο τσάι, λόγω της ξανθίνης που περιέχει, επιδρά στο μεταβολισμό και προκαλεί διούρηση. Απέφυγε την κατάχρηση!

Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά αποφεύγοντας την υπερβολική κατανάλωση λευκών υδατανθράκων όπως το λευκό ψωμί και τα λευκά ζυμαρικά. Περιόρισε τις μερίδες σου γεμίζοντας το 1/3 του πιάτου σου με σαλάτα.

Απόφυγε ροφήματα που έχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης όπως τα αναψυκτικά και οι χυμοί.
Προτίμησε ως σνακ ένα φρούτο και λίγα αμύγδαλα αντί για μια σφολιάτα από τον φούρνο.

  Golo: Η νέα επαναστατική δίαιτα που υπόσχεται απώλεια 25 κιλών σε έξι μήνες -Τι περιλαμβάνει

Βράσε, ψήσε αλλά μην τηγανίζεις τα φαγητά σου!

 

Ασκήσεις

Οι παρακάτω ασκήσεις θα σε βοηθήσουν ώστε να εντάξεις τη γυμναστική στην καθημερινότητα σου και να δεις και τη ζυγαριά να πέφτει και τη διάθεση σου να αλλάζει!

Καθίσματα με το βάρος του σώματος

Άσκηση που γυμνάζει τον τετρακέφαλο και τον μηριαίο μυ, ενεργοποιεί τους γλουτούς σου αλλά και ολόκληρο τον κορμό σου.

Ανοίξτε τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων σας και ανασηκώστε το στήθος σας.
Καθώς κατεβάζετε το σώμα σας, ρίξτε το βάρος σας στις φτέρνες σας, κρατώντας το στήθος σας ανασηκωμένο
Σηκωθείτε αντλώντας δύναμη από τις φτέρνες και τα πόδια σας.

Προσοχή! Τα γόνατά σας δεν πρέπει να ξεπερνούν τις πατούσες σας καθώς κατεβαίνετε.

Σανίδα

Η σανίδα είναι μια άσκηση η οποία γυμνάζει τον κορμό σου και κυρίως τον εγκάρσιο κοιλιακό.

Ξάπλωσε και στήριξε το σώμα σου στους πήχεις σου σχηματίζοντας γωνία 90 μοιρών.
Σήκωσε τον κορμό σου και στηρίξου στις άκρες των δαχτύλων των ποδιών σου.
Ο κορμός σου θα πρέπει να σχηματίζει μια ευθεία απ’ τους ώμους μέχρι τους αστραγάλους σου.

Προσοχή! Οι αγκώνες σου θα πρέπει να είναι κολλητά με το σώμα σου, στο ύψος των ώμων.

Push ups

Η πιο γνωστή ίσως άσκηση που θα γυμνάσει το στήθος, τους πρόσθιους δελτοειδείς, τους τρικέφαλους και τον κορμό σου. Αν δυσκολεύεσαι δοκίμασε τα ”γυναικεία” push ups.

Τοποθέτησε τα χέρια ακριβώς κάτω από τους ώμους, ώστε, όταν τεντωθούν, να έρθουν εντελώς κάθετα με το έδαφος.
Λύγισε τους αγκώνες προς πίσω σε γωνία 45 μοιρών, ώσπου να χαμηλώσεις το σώμα ως το πάτωμα. Όταν φτάσεις σε αυτό το σημείο, οι αγκώνες σου πρέπει να βρίσκονται δίπλα στα πλευρά σου.
Εξέπνευσε και πίεσε τις παλάμες για να σπρώξεις το σώμα σου μακριά από το έδαφος για να επιστρέψεις στην αρχική θέση.

  Δίαιτα: Οι 3 κίνδυνοι που κρύβει για τα μαλλιά

Προσοχή! Μην αφήνεις τους αγκώνες να φεύγουν προς τα πλάγια ενώ κατεβαίνεις και κράτησε τον λαιμό χαλαρό, κοιτάζοντας στο έδαφος.

Έλξεις στο μονόζυγο

Εάν διαθέτεις μονόζυγο είναι μια ιδανική άσκηση που γυμνάζει τους μύες της πλάτης, τα χέρια αλλά και τον κορμό.

Κρεμαστείτε στο μονόζυγο με ανοικτή λαβή. Τα χέρια να είναι περίπου ανοιχτά στο ύψος των ώμων.
Σφίξτε τον κορμό σας και τραβήξτε το σώμα σας προς τα πάνω μέχρι το πηγούνι σας να είναι πάνω από το μονόζυγο.
Φέρτε αργά τους αγκώνες σας προς τα κάτω και έχετε ολοκληρώσει 1 επανάληψη.

Προσοχή! Αν δεν έχετε ασχοληθεί ξανά με γυμναστική, δυναμώστε πρώτα τους μύες της πλάτης και των χεριών σας.Πώς θα χάσεις τα κιλάκια των γιορτών χωρίς δίαιτα

Αερόβια άσκηση

Βάλε στη ζωή σου λίγη αερόβια άσκηση όπως το γρήγορο περπάτημα ή το τρέξιμο. Εκτός από τη βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης, θα δεις και διαφορές στον τρόπο που χάνεις βάρος.

Επιπλέον θα παρατηρήσεις και αλλαγή στη διάθεση και την ψυχολογία σου! Αν έχεις κάποιο μεγάλο πάρκο κοντά στο σπίτι σου εκμεταλλεύσου το χωρίς δεύτερη σκέψη για περιπάτους ή τζόκινγκ. Αν πάλι σου αρέσει το ποδήλατο, μη διστάσεις ούτε λεπτό να το εντάξεις στην Κυριακάτικη βόλτα σου.

Αν είσαι φαν του χορού, κάνε εγγραφή σήμερα κιόλας στο γυμναστήριο σου και παρακολούθησε κάποιο ομαδικό πρόγραμμα. Φρόντισε το σώμα σου και αυτό θα στο ανταποδώσει διπλά!

 

Πώς θα χάσεις τα κιλάκια των γιορτών χωρίς δίαιτα

Διαβάστε περισσότερα στο BeautyMag.gr

gossiplife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *