Τι να μην δοκιμάσετε να κάνετε στην δίαιτα

Τι να μην δοκιμάσετε στην δίαιτα

Τι να μην δοκιμάσετε στην δίαιτα

Μετά τις διακοπές και με τη νέα σεζόν, οι καινούργιοι στόχοι και η προσπάθεια να χάσουμε τα κιλά του καλοκαιριού ξεκινά.

Αν είστε σε αυτή τη φάση, μην κάνετε τα παρακάτω λάθη που μπορεί να σας κρατήσουν πίσω.

Τι να μην δοκιμάσετε να κάνετε στην δίαιτα

 

Μην κόψετε τους υδατάνθρακες:

Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για την ενέργειά μας και χωρίς αυτούς θα νιώθετε αδύναμοι, κουρασμένοι, με νευρικότητα και αίσθημα στέρησης. Η λύση είναι να καταναλώνετε υδατάνθρακες από φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ολική άλεση, που είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και επιβραδύνουν την πέψη, ενώ αποτρέπουν τις απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου. Βάλτε στόχο περίπου 35 με 38 γραμμάρια φυτικών ινών καθημερινά και αποφύγετε τα γλυκά, τα αρτοποιήματα κ.ο.κ.

 

Μην κόψετε τη γλουτένη:

Αν δεν πάσχετε από κοιλιοκάκη ή κάποια πιο ήπια δυσανεξία στη γλουτένη, δεν υπάρχει λόγος να την βγάλετε από το διατροφικό σας πλάνο. Αν και για ένα διάστημα, η αποφυγή των τροφίμων με γλουτένη (ζυμαρικά, ψωμί, δημητριακά κ.ο.κ.) μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, ωστόσο θα αλλάξει όλο το γαστρεντερικό σας σύστημα.

Κι αν ποτέ την επαναφέρετε στη διατροφή σας, θα παρουσιάσετε ευαισθησία. Συν τοις άλλοις, πολλά προϊόντα χωρίς γλουτένη είναι πλούσια σε ζάχαρη και άλλα ανθυγιεινά στοιχεία, ενώ η αποχή από την ολική άλεση μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία σας.

Μην κόψετε τη γλουτένη

 

Μην κόψετε τα λιπαρά:

Σύμφωνα με την αμερικάνικη Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας, τα λιπαρά είναι απαραίτητα για την υγεία μας, αν και δεν είναι όλα ίδια. Αυτά που πρέπει σίγουρα να αποφύγετε είναι τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά από επεξεργασμένες τροφές και να επικεντρωθείτε στα καλά λιπαρά, από ξηρούς καρπούς, αβοκάντο, ελαιόλαδο, σε μικρές ποσότητες.

  Οι 8 τροφές που λιώνουν το επίμονο λίπος στην κοιλιά

Τα καλά λιπαρά είναι σημαντικά στην προσπάθεια απώλειας βάρους, καθώς μας χαρίζουν ενέργεια και μας κρατούν χορτάτους, ενώ βοηθούν και στην απορρόφηση λιποδιαλυτών βιταμινών.

 

10 λόγοι που δεν μπορείς να αδυνατίσεις

Μην κάνετε δίαιτες εξπρές:

Γνωρίζουμε πλέον καλά ότι οι δίαιτες που υπόσχονται δραστική απώλεια βάρους δεν είναι υγιεινές και στη συντριπτική πλειοψηφία, όσοι τις δοκιμάζουν ξαναπαίρνουν τα κιλά που έχασαν, σύμφωνα με την Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας.

Μπορεί να χάσετε βάρος στην αρχή, αλλά είναι κυρίως υγρά και μυϊκή μάζα, ενώ όταν επανέρχονται τα κιλά που χάθηκαν είναι συνήθως λίπος. Θυμηθείτε ότι χρειάζονται 21 ημέρες για να δημιουργήσουμε μια νέα συνήθεια, γι’ αυτό οι περισσότεροι ψάχνουν γρήγορες λύσεις.

Τι να μην δοκιμάσετε στην δίαιτα

 

Μην τρώτε συνέχεια τα ίδια:

Το ψητό κοτόπουλο και η σαλάτα είναι ένας συνδυασμός που μπορεί να βρείτε συχνά στη δίαιτα, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον εφαρμόζετε καθημερινά. Για να μην βαρεθείτε, φροντίστε να έχετε ποικιλία στα γεύματά σας, με έμφαση στα λαχανικά και τα φρούτα, και να πειραματίζεστε με τον τρόπο μαγειρέματος. Ένα αυγό, για παράδειγμα, μπορείτε να το φτιάξετε βραστό, ποσέ, σκραμπλ κ.ο.κ., ενώ τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά πάντα χαρίζουν γεύση και νοστιμιά.

 

Μην πεινάτε:

Μια δίαιτα μπορεί εν τέλει να σας οδηγήσει να πάρετε βάρος αν νιώθετε έντονη πείνα, καθώς δεν θα είναι αποτελεσματική μακροπρόθεσμα και θα σας στείλει κατευθείαν στο… ψυγείο. Το αίσθημα στέρησης μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματικό φαγητό κι όταν συμβεί αυτό, συνήθως γίνεται με υπερβολή. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το αίσθημα κορεσμού σχετίζεται με μικρότερη πρόσληψη θερμίδων και απώλεια βάρος, γι’ αυτό ό,τι κι αν κάνετε, φροντίστε να μην πεινάτε.

  Ιδανική ηλικία για δίαιτα τα 32

Μην μετράτε τις θερμίδες:

Ο περιορισμός των θερμίδων, όπως και το αίσθημα στέρησης, μπορεί συχνά να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα και το να επικεντρωθείτε μόνο στις θερμίδες δεν βοηθά μακροπρόθεσμα, αν δεν κάνετε σωστούς και θρεπτικούς διατροφικούς συνδυασμούς.

Στην πραγματικότητα, αυτό που χρειάζεστε είναι καθοδήγηση από ειδικό για ένα σωστό και ισορροπημένο διατροφικό πλάνο, χωρίς δραστική μείωση των θερμίδων, που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μυϊκου ιστού και επιβράδυνση του μεταβολισμού. Επικεντρωθείτε σε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, άπαχη ή φυτική πρωτεΐνη, λιπαρά από φυτικές τροφές και ολική άλεση.

 

ΠΗΓΗ: Clickatlife.gr

truelife.gr/

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *