Γιατί προσλαμβάνεις το βάρος που μόλις έχασες και με ποιους τρόπους μπορείς τελικά, να το διατηρήσεις;

 

Γιατί προσλαμβάνεις το βάρος που μόλις έχασες και με ποιους τρόπους μπορείς τελικά, να το διατηρήσεις;

Γιατί προσλαμβάνεις το βάρος που μόλις έχασες και με ποιους τρόπους μπορείς τελικά, να το διατηρήσεις;

 

BY LABRINA DOULGERI
NUTRITION, SELF

 

Έκανες προσπάθειες για να μειώσεις το βάρος σου και τελικά τα κατάφερες.

Αυτό που μένει λοιπόν τώρα είναι να βρεις εύκολους τρόπους, που πρωτίστως, θα ταιριάζουν στην καθημερινότητά σου, ώστε να μην ξανά δεις το δείκτη της ζυγαριάς σου να ανεβαίνει.

Δυστυχώς, αποτελέσματα ερευνών δείχνουν πως πολλοί άνθρωποι που χάνουν βάρος καταλήγουν να το ξανακερδίζουν. Στην πραγματικότητα, μόνο το 20% περίπου των ατόμων, που κάνουν δίαιτα και καταλήγουν να χάσουν βάρος, μπορούν και να το διατηρήσουν μακροπρόθεσμα.

Ωστόσο, μην αφήνεις αυτό το γεγονός να σε αποθαρρύνει. Υπάρχουν διάφοροι επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να κρατήσεις το περιττό βάρος μακριά.

Γιατί ξαναπαίρνεις το βάρος που έχασες;

Υπάρχουν μερικοί συνήθεις λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι ξανακερδίζουν το βάρος που χάνουν. Σχετίζονται κυρίως με μη ρεαλιστικές προσδοκίες και αισθήματα στέρησης.

Περιοριστικές δίαιτες: Ο ακραίος περιορισμός των θερμίδων μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό και να μετατοπίσει τις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη. Και οι δύο παράγοντες συμβάλλουν στην ανάκτηση βάρους

 

Λάθος νοοτροπία: Όταν σκέφτεσαι μια δίαιτα ως μια γρήγορη λύση, αντί για μια μακροπρόθεσμη λύση για να βελτιώσεις την υγεία σου, είναι πιο πιθανό να τα παρατήσεις και να ξαναπάρεις το βάρος που έχασες.

 

Έλλειψη βιώσιμων συνηθειών: Πολλές δίαιτες βασίζονται στη δύναμη της θέλησης και όχι σε συνήθειες που μπορείς να ενσωματώσεις στην καθημερινή σου ζωή. Επικεντρώνονται σε κανόνες και όχι σε αλλαγές στον τρόπο ζωής, που μπορεί να σε αποθαρρύνουν και να εμποδίσουν τη διατήρηση του βάρους.

  Φαίη Σκορδά: Οι έξι κανόνες που ακολουθεί πιστά για να διατηρεί τη σιλουέτα της

Γιατί προσλαμβάνεις το βάρος που μόλις έχασες και με ποιους τρόπους μπορείς τελικά, να το διατηρήσεις;

 

Με ποιους τρόπους θα διατηρήσεις το βάρος σου;

 

Πες ναι στην άσκηση: Η τακτική άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του βάρους. Θα σε βοηθήσει να κάψεις μερικές επιπλέον θερμίδες και να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που κάνουν τουλάχιστον 200 λεπτά μέτριας φυσικής δραστηριότητας την εβδομάδα (30 λεπτά την ημέρα) μετά την απώλεια βάρους, είναι πιο πιθανό να διατηρήσουν το βάρος τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη υψηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας μπορεί να είναι απαραίτητα για την επιτυχή διατήρηση του βάρους. Μια ανασκόπηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μία ώρα άσκησης την ημέρα είναι η βέλτιστη για όσους προσπαθούν να διατηρήσουν την απώλεια βάρους.

 

Κατανάλωσε πρωινό καθημερινά: Η κατανάλωση πρωινού μπορεί να σε βοηθήσει με τους στόχους διατήρησης του βάρους. Όσοι καταναλώνουν συστηματικά πρωινό τείνουν να έχουν και πιο υγιεινές συνήθειες συνολικά, όπως περισσότερη άσκηση και κατανάλωση περισσότερων φυτικών ινών και μικροθρεπτικών συστατικών. Φυσικά, οι μελέτες δεν δείχνουν ότι η παράλειψη πρωινού οδηγεί αυτόματα σε αύξηση βάρους ή χειρότερες διατροφικές συνήθειες.

Αυτό συνήθως, είναι κάτι που ποικίλει από άτομο σε άτομο και ένας διατροφολόγος μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό.

 

Κατανάλωσε επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης: Η κατανάλωση πρωτεϊνών μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις το βάρος σου, καθώς η πρωτεΐνη είναι καλός ρυθμιστής της όρεξης και της ενίσχυσης της πληρότητας. Η πρωτεΐνη αυξάνει τα επίπεδα ορισμένων ορμονών στο σώμα που προκαλούν κορεσμό και είναι σημαντικές για τη ρύθμιση του βάρους. Η πρωτεΐνη έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα ορμονών που αυξάνουν την πείνα.

  10 τρόποι για τεμπέληδες που θέλουν να χάσουν βάρος

 

Να είσαι προετοιμασμένη/ος για αναποδιές: Οι αναποδιές είναι αναπόφευκτες στο ταξίδι διατήρησης του βάρους. Μπορεί να υπάρχουν φορές που θα ενδώσεις σε μια ανθυγιεινή λιχουδιά ή θα παραλείψεις μια προπόνηση. Ωστόσο, το “περιστασιακό ολίσθημα” δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις την προσπάθεια σου. Απλώς, πρέπει να συνεχίσεις με καλύτερες επιλογές και χωρίς τύψεις, την επόμενη μέρα.

 

Ακολούθησε το πλάνο σου όλη την εβδομάδα αλλά και τα Σαββατοκύριακα: Μια συνήθεια που συχνά οδηγεί σε ανάκτηση βάρους είναι η υγιεινή διατροφή τις καθημερινές και η “διατροφική καλοπέραση” τα Σαββατοκύριακα. Αυτή η νοοτροπία συχνά οδηγεί τους περισσότερους να τρώνε πρόχειρο φαγητό, κάτι που μπορεί να αντισταθμίσει τις προσπάθειες διατήρησης του βάρους.

Εάν γίνει τακτική συνήθεια η κατανάλωση πολλών και μεγάλων γευμάτων τα Σαββατοκύριακα , τότε σίγουρα θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Γι’αυτό προσπάθησε να είσαι το ίδιο προσεκτική κυρίως τα Σαββατοκύριακα!

Οι δίαιτες μπορεί να είναι περιοριστικές και μη ρεαλιστικές, κάτι που συχνά οδηγεί σε ανάκτηση βάρους. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές απλές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στις συνήθειές σου, τις οποίες είναι εύκολο να διατηρήσεις και θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την απώλεια βάρους μακροπρόθεσμα.

Μέσα από αυτό το ταξίδι, θα συνειδητοποιήσεις ότι ο έλεγχος του βάρους περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από αυτά που καταναλώνεις.

Η άσκηση, ο ύπνος και η ψυχική υγεία παίζουν επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι πιθανό, η διατήρηση του βάρους να είναι αβίαστη και εύκολη εάν απλώς υιοθετήσεις έναν νέο τρόπο ζωής, αντί να συνεχίζεις και να διακόπτεις στερητικές δίαιτες που υπόσχονται θαύματα.

 

savoirville.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *