Είχε 8 αδέρφια: Τι δουλειά έκαναν οι γονείς της Ρένας Βλαχοπούλου

 

Είχε 8 αδέρφια: Τι δουλειά έκαναν οι γονείς της Ρένας Βλαχοπούλου

Είχε 8 αδέρφια: Τι δουλειά έκαναν οι γονείς της Ρένας Βλαχοπούλου

 

Η Ρένα Βλαχοπούλου απεβίωσε στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουλίου 2004 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Είχε μπει στο Ιατρικό Κέντρο στις 16 Ιουλίου για να χειρουργηθεί, έχοντας υποστεί διάτρηση στομάχου. Το ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ως αιτία θανάτου την ανακοπή καρδιάς.

Στις 30 Ιουλίου του 2004 η σορός της εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι Αγίου Λαζάρου του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών.

Η κηδεία της τελέστηκε δημοσία δαπάνη το Σάββατο 31 Ιουλίου 2004 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών υπό τη συνοδεία της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας “Μάντζαρος” που ήρθε από την Κέρκυρα, με παρουσία πολλών συναδέλφων της και απλού κόσμου. Την ημέρα της κηδείας της όλα τα καταστήματα στην Κέρκυρα παρέμειναν κλειστά σε ένδειξη πένθους.

Σήμερα κατέχει ακόμη τον τίτλο της τελευταίας κόμισσας της Κέρκυρας (δείτε εδώ φωτογραφίες από την βίλα της εκεί) κι όλοι θυμούνται το χαμόγελο και την ευχάριστη διάθεσή της.

 

Η ζωή της Ρένας Βλαχοπούλου, ωστόσο, δεν ήταν ποτέ στρωμένη με ροδοπέταλα

Η Ρένα Βλαχοπούλου γεννήθηκε στην Κέρκυρα.

Ο πατέρας της, Γιάννης Βλαχόπουλος, ανήκε στην αριστοκρατία του νησιού, ενώ η μητέρα της, Καλλιόπη, ήταν κόρη κάποιας υπηρέτριας που εργαζόταν στο σπίτι των Βλαχόπουλων.

Οι γονείς της αγαπήθηκαν και παρά τις αντιδράσεις της οικογένειας του νέου, η οποία τον αποκλήρωσε, παντρεύτηκαν κι έκαναν εννιά παιδιά.

Τα έβγαζαν πέρα με δυσκολία. Η Ρένα ήταν το πέμπτο παιδί και πήγαινε συχνά με τον πατέρα της στο αρχοντικό του κόντε Θεοτόκη, όπου υπήρχε πιάνο, αλλά και μια δισκοθήκη με δίσκους των 78 στροφών.

  Τεράστιο Μπράβο: Κέρδισε τον καρκίνο και άλλαξε τη ζωή του – Άφησε τα παρκέ και έγινε ιερέας!

Εκεί είχε την πρώτη της επαφή με τη μουσική και το τραγούδι.

 

Το διαβάσαμε εδώ

enimerwsi.eu

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *