«Από 62 κιλά έφτασα στα 39, άρχισαν να μου πέφτουν τα μαλλιά, είχα εκζέματα»: Κατάθεση ψυχής από την Δάφνη Kαραβοκύρη

 

«Από 62 κιλά έφτασα στα 39, άρχισαν να μου πέφτουν τα μαλλιά, είχα εκζέματα»

«Από 62 κιλά έφτασα στα 39, άρχισαν να μου πέφτουν τα μαλλιά, είχα εκζέματα»: Κατάθεση ψυχής από την Δάφνη Kαραβοκύρη

Κατάθεση ψυχής από την Δάφνη Kαραβοκύρη

 

Μία εκ βαθέων συνέντευξη έδωσε η ραδιοφωνική παραγωγός, Δάφνη Kαραβοκύρη, για τη διπολική μητέρα της και τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία.

Η δημοσιογράφος φιλοξενήθηκε από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και με αφορμή το αυτοβιογραφικό βιβλίο που έγραψε, εξομολογήθηκε τις δύσκολες στιγμές της ανορεξίας και τα δύσκολα παιδικά της χρόνια.

«Όταν ήμουν παιδί ήταν άλλες εποχές. Δεν μπορούσες εύκολα να μοιραστείς ότι δεχόσουν βία στο σπίτι. Η μητέρα μου είχε και έχει περάσει πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Είναι διαγνωσμένη με διπολική διαταραχή, πέρασε έναν πολύ δύσκολο μεταστατικό καρκίνο και η δική της διέξοδος της ήταν το αλκοόλ. Ένας άνθρωπος που πίνει και θα πονέσει με τα λόγια του και με τα χέρια του και τις πράξεις του, γιατί δεν το ελέγχεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η Δάφνη Καραβοκύρη.

 

«Από 62 κιλά έφτασα στα 39, άρχισαν να μου πέφτουν τα μαλλιά, είχα εκζέματα»: Κατάθεση ψυχής από την Δάφνη Kαραβοκύρη

 

Δάφνη Καραβοκύρη: Η μάχη με τη νευρική ανορεξία

Η δημοσιογράφος μίλησε για την περίοδο που «συνάντησε» τη νευρική ανορεξία, αναφέροντας πως από 62 κιλά έφτασε να ζυγίζει 39,5. Ενώ το γεγονός ότι ο πατέρας της ήταν εκδότης περιοδικών μόδας, έκαναν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη, λόγω και των προτύπων μόδας και των εικόνων που έβλεπε.

«Στέρησα από τον εαυτό μου την τροφή γιατί ήταν ένας τρόπος να ξεσπάσω. Όταν νόσησα από νευρική ανορεξία δεν ήμουν εγώ. Η ζυγαριά έδειχνε μείον και ο καθρέφτης συν. Άρχιζαν να μου πέφτουν τα μαλλιά, είχα εκζέματα, το δέρμα μου έγινε σαν χαρτί, μου κόπηκε η περίοδος», εξομολογήθηκε η Δάφνη Καραβοκύρη.

  Έχασε 16 κιλά αλλά δεν έκανε καμία απολύτως δίαιτα - Το μόνο που έκανε η Νατάσα Μποφίλιου ήταν να μην...

«Η διατροφή μου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν τέσσερα μουστοκούλουρα την ημέρα, κάτι γιαουρτάκια και κάτι σοκολατούχα ροφήματα. Άρχισαν να πηγαίνουν όλα λάθος», επισήμανε.

Η ίδια είπε πως κατάφερε να βγει από τον λαβύρινθο της νευρικής ανορεξίας γιατί είχε δίπλα της τον πατέρα της.

«Ερχόταν από τη δουλειά για να φάμε μαζί και να βεβαιωθεί πως τρώω. Στη συνέχεια, επένδυσα εγώ στον εαυτό μου. Τώρα έχω την καλύτερη σχέση με το φαγητό. Η νευρική ανορεξία ανήκει στο παρελθόν, υπάρχει μόνο σαν θύμηση».

 

Τι είναι η νευρική ανορεξία που πέρασε η Δάφνη Kαραβοκύρη

Η νευρική ανορεξία είναι μια σοβαρή ψυχική νόσος που παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από όλες τις ψυχικές ασθένειες.

Ανήκει στις Διατροφικές Διαταραχές, καταστάσεις δηλαδή όπου το άτομο εμφανίζει διαταραγμένη σχέση με την τροφή. Χαρακτηρίζεται από υπερβολική ενασχόληση με το φαγητό, το βάρος και την εξωτερική εμφάνιση οδηγώντας σε επικίνδυνες και μη λειτουργικές συμπεριφορές.

Η έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση του προβλήματος είναι απαραίτητη, ώστε η ασθένεια να μην εξελιχθεί σε χειρότερη μορφή.

Όσο πιο έγκαιρη η έναρξη της θεραπείας τόσο πιο γρήγορη και η ανάρρωση.

Για την διαχείριση των περιστατικών με νευρική ανορεξία είναι απαραίτητη η συνεργασία μιας θεραπευτικής ομάδας που περιλαμβάνει εξειδικευμένο Διαιτολόγο, εξειδικευμένο Ψυχολόγο, Ψυχίατρο, Ιατρό και οικογενειακό σύμβουλο.

 

enimerotiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *