Προωράκι πάει για πρώτη φορά σπίτι του μετά από 237 μέρες στο νοσοκομείο!

 

Προωράκι πάει για πρώτη φορά σπίτι του μετά από 237 μέρες στο νοσοκομείο!

Προωράκι πάει για πρώτη φορά σπίτι του μετά από 237 μέρες στο νοσοκομείο

 

Για «ένα μικρό θαύμα» κάνουν λόγο οι γιατροί και οι γονείς μιας μπέμπας που, αν και γεννήθηκε πρόωρα και είχε ελάχιστες πιθανότητες να ζήσει, τα κατάφερε και νίκησε τον θάνατο.

Η Amy ήταν μόλις 24 εβδομάδων έγκυος όταν της είπαν ότι πρέπει να γεννήσει το μωρό της. Έπαθε προεκλαμψία κι ήταν η καλύτερη επιλογή για να σωθεί και η δική της ζωή και της κόρης της.

Το κοριτσάκι της, η Aria, γεννήθηκε με βάρος 493 γραμμάρια και ήταν τόσο μικρή που μπορούσεw να την κρατήσεις στην παλάμη του ενός χεριού.

Η Aria γεννήθηκε με σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου. Η κατάστασή της σημαίνει ότι δεν μπορεί να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά τόσο γρήγορα ή καλά όσο ένα υγιές μωρό. Για την μικρούλα, αυτό προκάλεσε αρκετές επιπλοκές, όπως διαστολή του εντέρου και διάταση του στομάχου, καθιστώντας την πιο επιρρεπή σε βακτηριακές λοιμώξεις.

Η Aria υποβλήθηκε στην πρώτη της χειρουργική επέμβαση σε ηλικία οκτώ ημερών! Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάρρωσής της, την υποστήριζαν διάφορες ομάδες και ειδικοί, όπως χειρουργικές ομάδες, γαστρεντερολόγοι, νεογνολόγοι, διατροφολόγοι και νοσηλευτές.

Η Amy λέει ότι δεν θα βρίσκονταν εκεί που βρίσκονται σήμερα χωρίς την τεχνογνωσία και την αφοσίωση των διεπιστημονικών ομάδων που υποστήριξαν την Aria και την οικογένειά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας της στο νοσοκομείο.

 

Προωράκι πάει για πρώτη φορά σπίτι του μετά από 237 μέρες στο νοσοκομείο

 

«Ήταν όλοι υπέροχοι. Μας έδιναν ελπίδα στις πιο αβέβαιες στιγμές μας και κρατούσαν συντροφιά στην Aria, όταν δεν μπορούσαμε να είμαστε στο νοσοκομείο. Ήταν πραγματικά μια ομαδική προσπάθεια», δήλωσε η μητέρα της.

  Όταν ήταν 12 ετών κάποιοι γείτονες της έκοψαν τα χέρια, αυτό όμως δεν την εμπόδισε να τα καταφέρει στη ζωή της!

Σε ηλικία 7 μηνών, η Aria είχε φτάσει σε βάρος 4,1 κιλά και πληρούσε όλα τα αναπτυξιακά της ορόσημα χάρη στην εξαιρετική φροντίδα που είχε λάβει.

Μετά από 237 ημέρες στο νοσοκομείο, η Aria πήρε εξιτήριο και έχει πλέον πάει στο σπίτι της. Συνεχίζει να αναπτύσσεται και η κατάστασή της αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με τα κατάλληλα φάρμακα και με πολλή υποστήριξη από την οικογένειά της.

Ο πατέρας της λέει ότι το κοριτσάκι του είναι αληθινό θαύμα και το πιο ευτυχισμένο μωρό που έχει δει ποτέ του.

Αναλογιζόμενος την εμπειρία τους, συμβουλεύει τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν κάτι αντίστοιχο να παραμείνουν αισιόδοξοι και να μη φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια από την οικογένεια και τους φίλους τους.

 

Πηγή: schn.health.nsw.gov.au

ΠΗΓΗ: www.mama365.gr

fumara.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *