Σε τσιμπάνε τα κουνούπια και τον διπλανό σου όχι; Αυτοί είναι οι λόγοι

 

Σε τσιμπάνε τα κουνούπια και τον διπλανό σου όχι;

Σε τσιμπάνε τα κουνούπια

Αυτοί είναι οι λόγοι

 

Σε τσιμπάνε τα κουνούπια και τον διπλανό σου όχι; Ισως φταίει η ομάδα του αίματός σου

Τα καλοκαίρια πολλοί είναι αυτοί που υποφέρουν από το τσίμπημα των κουνουπιών, που «χτυπούν» συνήθως τα ζεστά βράδια, προκαλώντας φαγούρα και αρκετές φορές πρήξιμο. Δεν υποφέρουν όμως όλοι. Κάποιοι παραμένουν ανέγγιχτοι από κουνούπια ενώ οι διπλανοί τους μπορεί να λειτουργούν σαν μαγνήτης για αυτά.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Ενας λόγος είναι ότι υπάρχουν ομάδες αίματος τις οποίες προτιμούν περισσότερο τα κουνούπια σε σχέση με κάποιες άλλες.

Αγαπημένη ομάδα αίματος αποτελεί η 0 καθώς σε αυτούς τους ανθρώπους τα έντομα επιτίθενται διπλάσιες σχεδόν φορές από ότι σε όσους έχουν ομάδα Α. Η ομάδα Β βρίσκεται περίπου στη μέση της κλίμακας ξυσίματος.

Επιπροσθέτως περίπου το 85% των θυμάτων εκκρίνουν ένα χημικό σημάδι μέσω του δέρματός τους το οποίο υποδηλώνει σε ποια ομάδα αίματος ανήκουν, ενώ στο 15% κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

 

Σε τσιμπάνε τα κουνούπια και τον διπλανό σου όχι; Αυτοί είναι οι λόγοι

 

«Τους αρέσει περισσότερο η ομάδα 0»

Όπως είπε στο σόου Lorraine του ITV, ο δρ. Amir Khan, «Τα κουνούπια προτιμούν ορισμένες ομάδες αίματος. Τους αρέσει περισσότερο η ομάδα αίματος 0, έπειτα ακολουθεί η Α και είναι λιγότερο πιθανό να προτιμήσουν την ομάδα αίματος Β».

Σύμφωνα με το express.co.uk ο δρ. Khan δεν είναι ο μόνος που επισημαίνει την ομάδα αίματος 0 ως την αγαπημένη των κουνουπιών, καθώς έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Medical Entomology, καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα.

  «Οι Εγκλωβισμένες»: Το πρώτο ελληνικό διαδικτυακό σίριαλ που γυρίζεται εν μέσω καραντίνας

Η ερευνητική ομάδα μελέτησε τις προτιμήσεις των ασιατικών κουνουπιών τίγρης εξετάζοντας 64 ανθρώπους με διαφορετικές ομάδες αίματος. Ακριβώς όπως είπε ο Δρ Αμίρ, η ομάδα αίματος 0 ήταν η πιο δημοφιλής.

 

Αλκοόλ, ιδρώτας, ρούχα και άλλοι παράγοντες

Οι εικασίες για τους λόγους που κάποιοι πέφτουν θύματα των κουνουπιών περισσότερο από άλλους, είναι πολλές. Αντί για τις ομάδες αίματος, πολλοί ειδικοί αναφέρουν ότι η πιθανότητα να είναι κανείς «μαγνήτης κουνουπιών» έχει να κάνει περισσότερο με τις οσμές του δέρματος και τη μικροβιακή χλωρίδα.

Η κατανάλωση αλκοόλ θεωρείται ότι αυξάνει τον κίνδυνο τσιμπήματος από κουνούπια. Οι επιστήμονες δε γνωρίζουν ακριβώς γιατί τα κουνούπια έλκονται από αυτό, αλλά είναι αποδεδειγμένο ότι είναι το μόνο ποτό που προσελκύει αυτά τα έντομα.

Μάλιστα τα κουνούπια έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στη μπύρα. Σε μια μελέτη οι ερευνητές βρήκαν ότι τα κουνούπια που «τριγύριζαν» τους συμμετέχοντες μετά την κατανάλωση μπύρας ήταν πολλά περισσότερα από πριν. Οι επιστήμονες υπέθεσαν ότι αυτό οφείλεται στην αυξημένη περιεκτικότητα του ιδρώτα σε αιθανόλη και στην υψηλότερη θερμοκρασία του δέρματος λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, χωρίς, όμως, να μπορούν να βρουν τον ακριβή συσχετισμό.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η συμβουλή των ειδικών είναι να αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο το αλκοόλ στην ύπαιθρο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχουν τρόφιμα που να αποτρέπουν τα κουνούπια.

Τα κουνούπια λατρεύουν τον ιδρώτα καθώς έλκονται από χημικές ουσίες που βρίσκονται σε αυτόν. Ωστόσο, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο τσιμπήματος εάν πίνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων. Αυτό μειώνει την ποσότητα των χημικών ουσιών στον ιδρώτα.

Τα κουνούπια διαισθάνονται το διοξείδιο του άνθρακα από 48 μέτρα μακριά. Έτσι, όσο περισσότερο εκπνέει κάποιος, τόσο πιο ελκυστικός γίνεται. Οι πιο μεγαλόσωμοι άνθρωποι εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα.

  Viral Video: Μωρό και γάτα ξυπνάνε μαζί και το cuteness level πιάνει… ταβάνι

Επίσης, επειδή οι άνθρωποι εκπνέουν από το στόμα και τη μύτη, τα κουνούπια ελκύονται περισσότερο από το κεφάλι, γι’αυτό και τα ακούμε να βουίζουν γύρω από τα αυτιά μας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα κουνούπια συνήθως χρησιμοποιούν την όραση για να στοχεύσουν το επόμενο «θύμα». Στοχεύουν πιο εύκολα όσους φορούν σκούρα (μπλε, μαύρο) και κόκκινα ρούχα.

 

Πηγή: in.gr

cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *