Η τρομερή ιστορία του ναυαγού που επέζησε τρεις μήνες στη μέση της θάλασσας με τη σκυλίτσα του: «Έφαγα πολύ σούσι»

 

 

Η τρομερή ιστορία του ναυαγού που επέζησε τρεις μήνες στη μέση της θάλασσας με τη σκυλίτσα του

Η τρομερή ιστορία του ναυαγού που επέζησε τρεις μήνες στη μέση της θάλασσας με τη σκυλίτσα του: «Έφαγα πολύ σούσι»

«Έφαγα πολύ σούσι»

 

Ο 54χρονος Αυστραλός Timothy Lyndsay Shaddock επιβίωσε τρώγοντας ωμό ψάρι και πίνοντας βρόχινο νερό

Το σενάριο μοιάζει βγαλμένο από ταινία αλλά είναι πέρα ώς πέρα αληθινό: Ένας 54χρονος άντρας, ο Αυστραλός Timothy Lyndsay Shaddock, κατάφερε να επιζήσει για τρεις μήνες μαζί με τη σκυλίτσα του, Bella, στη μέση της θάλασσας.

Μετά τη διάσωσή του, μάλιστα, από ένα μεξικανικό αλιευτικό σκάφος, αποδείχθηκε ότι εκτός από τη ζωή του είχε καταφέρει να διατηρήσει και το χιούμορ του, καθώς σχολίασε ότι επιβίωσε τρώγοντας «πολύ σούσι».

«Νιώθω μια χαρά. Το σίγουρο είναι ότι νιώθω πολύ καλύτερα από ό,τι ένιωθα» δήλωσε χαμογελώντας στους δημοσιογράφους, όταν πάτησε στεριά μετά από μια αιωνιότητα, σε ένα λιμάνι κοντά στην Πόλη του Μεξικού.

 

«Νιώθω ευγνωμοσύνη προς τον καπετάνιο και την αλιευτική εταιρεία που έσωσαν τη ζωή μου. Είμαι ζωντανός, αν και δεν πίστευα ότι θα τα κατάφερνα».

Η στιγμή της διάσωσής του, μάλιστα, έχει απαθανατιστεί σε ένα βίντεο όπου το αλιευτικό προσεγγίζει το σκάφος του Shaddock, με τον καπετάνιο να τον χαιρετάει και τον ναυαγό να ακουμπάει το χέρι του στο στήθος σαν «ευχαριστώ» και να ξεσπάει σε κλάματα.

 

Η τρομερή ιστορία του ναυαγού που επέζησε τρεις μήνες στη μέση της θάλασσας με τη σκυλίτσα του: «Έφαγα πολύ σούσι»

 

 

Ο Αυστραλός μπάρκαρε τον Απρίλιο από το Μεξικό για τη Γαλλική Πολυνησία. Η τελευταία φορά που είδε ξηρά ήταν στις αρχές Μαΐου.

Όταν τον ρώτησαν γιατί ξεκίνησε αυτή την Οδύσσεια, είπε: «Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω να δώσω μια απάντηση, αλλά πραγματικά απολαμβάνω την ιστιοπλοΐα και αγαπώ τους ανθρώπους της θάλασσας.

  Οι μπανάνες, εκτός από κάλιο, μας χαρίζουν λευκά χαμόγελα

Η θάλασσα μάς φέρνει κοντά, ο ωκεανός βρίσκεται μέσα μας. Εμείς είμαστε ο ωκεανός».

Μερικές εβδομάδες αφού ξεκίνησε το ταξίδι του, μια καταιγίδα αχρήστευσε όχι μόνο τα ηλεκτρονικά συστήματα του σκάφους του αλλά και την κουζίνα του. Έκτοτε επιβίωσε τρώγοντας ωμό ψάρι και πίνοντας βρόχινο νερό.

«Έπρεπε να μασουλήσω πολύ σούσι» αστειεύεται σήμερα, για την εμφανή απώλεια του βάρους του. Όπως προσθέτει, έζησε «πάρα πολλές κακές μέρες» μέσα στη θάλασσα, αλλά και κάποιες καλές.

 

«Η εξάντληση είναι το πιο δύσκολο κομμάτι» τόνισε.

Κάτι ακόμα που τον βοήθησε να επιβιώσει ήταν η μοναχική φύση του: «Προσπαθούσα να βρω την ευτυχία μέσα μου και βρήκα πολλή ευτυχία, μόνος μέσα στη θάλασσα. Έμπαινα συχνά μέσα στο νερό, γιατί το απολάμβανα».

Όχι αναπάντεχα, όταν εντοπίστηκε μαζί με το σκυλάκι του στη θάλασσα, και οι δύο ήταν σε «επισφαλή» κατάσταση, χωρίς προμήθειες ούτε προστασία από τον ήλιο. Το προσωπικό του αλιευτικού σκάφους τούς έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, φαγητό και νερό.

Φυσικά, σημαντικό ρόλο στην επιβίωσή του έπαιξε και η συντροφιά της σκυλίτσας του, που βρήκε στο Μεξικό και υιοθέτησε. «Είναι Μεξικανή. Ενσαρκώνει το πνεύμα της χώρας, δεν με άφηνε να φύγω.

Προσπάθησα να της βρω σπίτι για τρεις μέρες αλλά συνέχισε να με ακολουθεί, μέχρι τη θάλασσα. Το σίγουρο είναι ότι είναι πιο γενναία από εμένα».

 

filoitexnisfilosofias.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *