Καλιφόρνια: Αλλεργία στο νερό και στα δάκρυά της έχει 25χρονη! Πώς ζει;

 

Καλιφόρνια: Αλλεργία στο νερό και στα δάκρυά της έχει 25χρονη! Πώς ζει;

Καλιφόρνια: Αλλεργία στο νερό και στα δάκρυά της έχει 25χρονη! Πώς ζει;

 

Στην Καλιφόρνια πρόσφατα, το ABC7 News ανέδειξε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη ιστορία που εντυπωσίασε το κοινό.

Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι μια 25χρονη γυναίκα που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, το κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι η αλλεργία στο νερό.

Πώς, όμως, μπορεί να διαχειριστεί την καθημερινή της ζωή χωρίς να έρχεται σε επαφή με το νερό;

Η Tessa Hansen-Smith από την Καλιφόρνια μας εξήγησε την πραγματικότητα της ασθένειάς της, που ονομάζεται “Aquagenic Urticaria” (υδατογενής κνίδωση). Η πρώτη διάγνωση έγινε όταν ήταν μόλις 8 ετών, αφού προηγουμένως δεν είχε παρουσιάσει κανένα αλλεργικό σύμπτωμα.

Στο παρελθόν, έκανε κολύμπι, έπλενε το σώμα της και έπινε νερό, όπως όλοι μας, μέχρι που το σώμα της αντέδρασε με εξανθήματα που προκαλούσαν φαγούρα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της στη συνέντευξή της, τώρα δεν μπορεί καν να πλησιάσει το νερό, καθώς αυτό θα προκαλούσε άμεση αντίδραση με εξανθήματα και άλλα ανεπιθύμητα συμπτώματα.

Τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της αρχικά υπέθεταν ότι η αντίδρασή της οφειλόταν σε κάποια χημικά συστατικά σε σαμπουάν ή αφρόλουτρο που χρησιμοποιούσε. Ωστόσο, οι γιατροί τελικά εντόπισαν την ασθένεια “Aquagenic Urticaria”.

Όσον αφορά τη δυνατότητά της να κάνει μπάνιο, αποκαλύπτει ότι μπορεί να πραγματοποιεί ντους δύο φορές τον μήνα.

 

Καλιφόρνια: Αλλεργία στο νερό και στα δάκρυά της έχει 25χρονη!

 

Αλλεργία και στα δάκρυά της

Επειδή ακόμα και τα δάκρυα της προκαλούν αλλεργική αντίδραση, η Hansen-Smith μοιράζεται στιγμιότυπα από την καθημερινή της ζωή στο Instagram, όπου χρησιμοποιεί το όνομα χρήστη “Living waterless” (ζώντας χωρίς νερό). Το προφίλ της έχει πάνω από 75.000 ακόλουθους.

  «Δεν ήξερα ότι ήμουν έγκυος»: Γυναίκα σε πτήση ένιωσε πόσο στο στομάχι και γέννησε στη τουαλέτα του αεροπλάνου

Στις περισσότερες αναρτήσεις της, τη βλέπουμε να ποζάρει από το κρεβάτι ενός νοσοκομείου, και δεν είναι σπάνιο να ανεβάζει φωτογραφίες της κατά τη διάρκεια κλάματος, περιγράφοντας την καθημερινότητά της στις διάφορες κλινικές που επισκέπτεται.

Επειδή δεν μπορεί να πιει νερό, προτιμά να πίνει γάλα, καθώς το νερό της προκαλεί αίσθηση καούρας.

«Έβγαινα από το ντους και ήταν κόκκινο όλο το σώμα μου και το τριχωτό της κεφαλής μου αιμορραγούσε. Το πρώτο πράγμα που κάναμε είναι να πετάξουμε τα σαμπουάν, τα conditioner και τα σαπούνια» είπε η 25χρονη σε συνέντευξή της στο ABC News.

«Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση να είσαι αλλεργικός στον ιδρώτα, στο νερό και στα δάκρυά. Πρέπει να αποφεύγω κάθε σωματική δραστηριότητα και συνήθως μένω στο σπίτι παρέα με την γάτα μου. Είμαι εντελώς απομονωμένη από τους φίλους μου» τόνισε!

Αυτή η σπάνια ασθένεια αναδεικνύει την ανθρώπινη προσαρμοστικότητα και τη δύναμη της θέλησης της Tessa Hansen-Smith, που πρέπει να αντιμετωπίζει καθημερινά τις προκλήσεις που σχετίζονται με την αλλεργία της στο νερό και στα ίδια της τα δάκρυα.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *