Ο ξηρός καρπός που σε βοηθά να χάσετε βάρος σύμφωνα με τους ειδικούς

 

Ο ξηρός καρπός που σε βοηθά να χάσετε βάρος σύμφωνα με τους ειδικούς

Ο ξηρός καρπός που σε βοηθά να χάσετε βάρος σύμφωνα με τους ειδικούς

 

Μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να χάσεις αυτά τα επιπλέον κιλά.

Όσον αφορά την απώλεια βάρους, οι ξηροί καρποί συχνά αντιμετωπίζονται με καχυποψία. Παρά την υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες, η εξίσου υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά έχει αποθαρρύνει πολλά άτομα από το να τους συμπεριλάβουν στη διατροφή τους.

 

Ωστόσο, η νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας ανατρέπει αυτή την αντίληψη. Αποκαλύπτει ότι όχι μόνο μπορείς να απολαύσεις τα αμύγδαλα ενώ βρίσκεσαι σε προσπάθεια απώλειας βάρους, αλλά μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να χάσεις αυτά τα επιπλέον κιλά.

Στη μεγαλύτερη μελέτη του είδους της, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ενσωμάτωση των αμυγδάλων σε μια δίαιτα περιορισμένης ενέργειας μπορεί να οδηγήσει τόσο σε απώλεια βάρους όσο και σε βελτίωση της καρδιομεταβολικής υγείας. Πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την παγκόσμια επιδημία παχυσαρκίας και την επιτακτική ανάγκη για αποτελεσματικές, βιώσιμες λύσεις διαχείρισης βάρους.

 

Ο ξηρός καρπός που σε βοηθά να χάσετε βάρος σύμφωνα με τους ειδικούς

 

Τα αμύγδαλα ως μέρος μίας δίαιτας απώλειας βάρους

Εξετάζοντας τα αποτελέσματα των ενεργειακά περιορισμένων διατροφών που συμπληρώνονται με αμύγδαλα ή με σνακ πλούσια σε υδατάνθρακες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι και οι δύο δίαιτες μείωσαν επιτυχώς το σωματικό βάρος κατά περίπου 7 κιλά.

Ο ερευνητής της UniSA, Δρ Sharayah Carter, λέει ότι η μελέτη καταδεικνύει πώς οι ξηροί καρποί μπορούν να υποστηρίξουν μια υγιεινή διατροφή για τη διαχείριση του βάρους και την καρδιομεταβολική υγεία.

“Οι ξηροί καρποί, όπως και τα αμύγδαλα, είναι ένα εξαιρετικό σνακ. Είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και είναι γεμάτοι με βιταμίνες και μέταλλα, αλλά έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά που οι άνθρωποι μπορούν να συσχετίσουν με αυξημένο σωματικό βάρος”, λέει ο Δρ Κάρτερ.

  Γιατί Δεν Πρέπει να Περιμένουμε Μέχρι να Πεινάσουμε για να Φάμε

“Οι ξηροί καρποί περιέχουν ακόρεστα λίπη – ή υγιή λίπη – που μπορούν να βελτιώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, να διευκολύνουν τη φλεγμονή και να συμβάλουν σε μια υγιή καρδιά.

Σε αυτή τη μελέτη εξετάσαμε τα αποτελέσματα μιας δίαιτας με συμπλήρωμα αμυγδάλου με δίαιτα χωρίς ξηρούς καρπούς για να εντοπίσουμε οποιαδήποτε επίδραση στο βάρος και στα καρδιομεταβολικά αποτελέσματα.

Τόσο η δίαιτα χωρίς ξηρούς καρπούς όσο και η δίαιτα χωρίς ξηρούς καρπούς οδήγησαν σε μείωση περίπου 9,3% του σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Ωστόσο, οι δίαιτες με συμπλήρωμα αμύγδαλου κατέδειξαν επίσης στατιστικά σημαντικές αλλαγές σε ορισμένα υποκλάσματα λιποπρωτεϊνών υψηλής αθηρογένεσης, που μπορεί να οδηγήσουν σε βελτιωμένη καρδιομεταβολική υγεία μακροπρόθεσμα”.

“Επιπλέον, οι ξηροί καρποί έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι σε κάνουν να αισθάνεσαι χορτάτος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάτι που είναι πάντα σημαντικό όταν προσπαθείς να διαχειριστείς το βάρος σου”.

Στην έρευνα υπήρχαν 106 συμμετέχοντες που ολοκλήρωσαν ένα πρόγραμμα διατροφής εννέα μηνών (μια δίαιτα περιορισμένης ενέργειας τριών μηνών για απώλεια βάρους, ακολουθούμενη από μια δίαιτα ελεγχόμενης ενέργειας έξι μηνών για διατήρηση βάρους).

Και στις δύο φάσεις, το 15% της ενεργειακής πρόσληψης των συμμετεχόντων περιελάμβανε ανάλατα ολόκληρα αμύγδαλα με φλούδα (για τη δίαιτα ξηρών καρπών) ή 15% σνακ πλούσια σε υδατάνθρακες — όπως κράκερ ρυζιού ή ψητές μπάρες δημητριακών (για τη δίαιτα χωρίς ξηρούς καρπούς).

 

ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *