«Έκανα πρωτεϊνούχα διατροφή, που σημαίνει κόβεις μαχαίρι…» – Τα τρία γεύματα της Μαρίας Κορινθίου για απώλεια βάρους

 

«Έκανα πρωτεϊνούχα διατροφή, που σημαίνει κόβεις μαχαίρι…»

«Έκανα πρωτεϊνούχα διατροφή, που σημαίνει κόβεις μαχαίρι...» - Τα τρία γεύματα της Μαρίας Κορινθίου για απώλεια βάρους

Τα τρία γεύματα της Μαρίας Κορινθίου για απώλεια βάρους

 

«Δεν πείνασα ή λιγουρεύτηκα τίποτα»

 

Η Μαρία Κορινθίου μιλάει πολύ ανοιχτά, όταν κατά καιρούς παραχωρεί συνεντεύξεις και μάλιστα απαντάει σε ερωτήσεις για τα προσωπικά, τα επαγγελματικά της αλλά και για κομμάτια, που αφορούν στην ομορφιά και στη διατροφή.

Στο παρελθόν η ηθοποιός είχε παραχωρήσει μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό ”ΕΓΩ” και στον δημοσιογράφο, Ανδρέα Θεοδώρου αποκαλύπτοντας τον τρόπο, που κατάφερε να αποβάλλει από πάνω της τα περιττά για εκείνη κιλά.

 

«Έκανα πρωτεϊνούχα διατροφή, που σημαίνει κόβεις μαχαίρι…» – Τα τρία γεύματα της Μαρίας Κορινθίου για απώλεια βάρους

 

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Μαρίας Κορινθίου

Ποια είναι η σχέση σας με τον χρόνο και τα σημάδια του; Θα καταφεύγατε ποτέ σε κάποια πλαστική επέμβαση;

Τα «σημάδια» του χρόνου, είτε ψυχικά, είτε σωματικά, τα δέχομαι στη ζωή μου ως παράσημα, ως «σημάδια» της ζωής, σημάδια που σε έχουν εξελίξει, ωριμάσει, «μεγαλώσει». Ειδικά τα ψυχικά «σημάδια» είναι η μεγαλύτερή μου δύναμη.

Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, ο χρόνος προς το παρόν θεωρώ ότι μου φέρεται με σεβασμό, λόγω ότι ακράδαντα πιστεύω ότι στο τέλος η ψυχή είναι που φωτίζεται και κατ’ επέκταση «τοποθετείται» στο σώμα μας. Δεν είμαι όμως κατά στις επεμβάσεις.

Προς το παρόν δεν αισθάνομαι την ανάγκη να καταφύγω σε επέμβαση, αλλά το σίγουρο είναι ότι έχει εξελιχθεί τόσο πολύ η επιστήμη πάνω στο αισθητικό κομμάτι, που φυσικά θεωρώ, ότι όταν μία γυναίκα αισθανθεί ότι θέλει να προσέξει τον εαυτό της με αυτόν τον τρόπο, είναι υπέροχο.

Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς υποβληθήκατε σε ένα χειρουργείο για φλεβική ανεπάρκεια, στο οποίο εντοπίστηκε κιόλας ένα ανεύρυσμα. Η περιπέτεια αυτή ήταν κάτι που σας φόβισε;

  «Στο Survivor μπήκα 118 κιλά κι έχασα τα 34! Για την διατροφή μου έχω στερηθεί τα...» - Τι δεν τρώει ο Μπο και διατηρείται αδύνατος και γυμνασμένος

Πάντα όταν μπαίνεις στην διαδικασία για επέμβαση, οι μικρές, δεύτερες σκέψεις, λίγο σε επηρεάζουν, το σκέφτεσαι και φυσικά μπαίνει και ο φόβος στη μέση, ειδικά όσο μεγαλώνουμε, αλλά παρ’ ολα αυτά, ήμουνα αρκετά ψύχραιμη θα μπορούσα να πω.

Είμαι πρακτικός και μεθοδικός άνθρωπος ταυτόχρονα, όποτε τα ζυγίζω. Ο γιατρός μου πάντως μου χαριτωμένα μου είπε: «Μαρία σύνελθε, δεν πήγες ραντεβού σε κομμωτήριο, επέμβαση έκανες!». Τόσο χαλαρή ήμουνα.

Εδώ και αρκετούς μήνες έχετε χάσει κάποια περιττά κιλά. Τι ήταν αυτό που σας έδωσε το έναυσμα για να πάρετε αυτήν την απόφαση;

Ήτανε μία περίοδο της ζωής μου που γενικά ένιωθα «περιττά» σε πολλά κομμάτια της ζωής μου. Ένα κομβικό κομμάτι της ζωής μου που γύρισα και είπα στον εαυτό μου «φτάνει» για αρκετά πράγματα και καταστάσεις.

Τα περιττά λοιπόν κιλά, είναι και αυτό ένα κομμάτι τοξικότητας, δημιούργημα ενός τοίχου άμυνας, περιττό. Ήθελα από την ζωή μου να αποβάλω όλη την τοξικότητα και την αρνητική ενέργεια και έτσι έδωσα εντολή στον εγκέφαλο μου να το κάνει.

Yπήρξαν τροφές που κόψατε μαχαίρι; Αν θέλετε δώστε μας ένα πλάνο της διατροφής που ακολουθείτε για να βοηθήσουμε και τις αναγνώστριές μας.

Όταν επικοινώνησα με τον διατροφολόγο μου Σταύρο Σαριμανίδη, με ρώτησε αν ήθελα να πάνω ολιγοθερμιδική διατροφή ή πρωτεϊνούχα. Αμέσως του απάντησα: «Πάμε hardcore, να τελειώνουμε».

 

Οπότε έκανα πρωτεϊνούχα διατροφή, που σημαίνει κόβεις μαχαίρι την ζάχαρη, ούτε φυτική, δηλαδή ούτε μέλι και φρούτα, ούτε τσίχλα δεν επιτρεπόταν, 95% κόβεις το άμυλο και τρως μόνο τρία γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και μεταξύ τους πέντε ώρες κενό. Γενικά τώρα που το σκέφτομαι δύσκολη διατροφή, αλλά επειδή εγώ είχα δώσει εντολή στον εγκέφαλο μου, δεν με δυσκόλεψε καθόλου, δεν πείνασα ή λιγουρεύτηκα τίποτα.

Ήμουν απόλυτα πειθαρχημένη και συγκεντρωμένη στον στόχο μου.

Κατά καιρούς έχετε ακούσει διάφορα για το βάρος σας ωστόσο δεν διστάζατε ποτέ να ποζάρετε στα social media με μαγιό ή με εσώρουχα. Αυτό σημαίνει πως τα αρνητικά σχόλια δεν σας επηρεάζουν;

  Υπάρχουν τροφές με αρνητικές θερμίδες;

Πια δεν τα ακούω καν. Είναι κάτι που δεν με αφορά. Ο αρνητισμός, τα σχόλια, τα κουτσομπολιά, η φασαρία, οι κουβέντες να είχαμε να λέμε, δεν χωράνε πια στη ζωή μου.

Τα κρατάω έξω από τον κύκλο μου, έξω από την ζωή μου, έξω από την ψυχή μου και περιβάλλομαι από φως και αγάπη. Οτιδήποτε άλλο δεν με ακουμπά, δε με διαπερνά.

 

youweekly.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *