8 τρόποι για να μην σας τσιμπάνε τα κουνούπια

8 τρόποι για να μην σας τσιμπάνε τα κουνούπια

8 τρόποι για να μην σας τσιμπάνε τα κουνούπια

 

Τα τσιμπήματα των κουνουπιών κρύβουν κινδύνους για την υγεία, καθώς μεταδίδουν ιδιαίτερα σοβαρές νόσους όπως είναι η ελονοσία, η εγκεφαλίτιδα και ο κίτρινος πυρετός.

 

Το σάλιο του κουνουπιού που διαχέεται με το τσίμπημα στο δέρμα, περιέχει πρωτεΐνες που αποτρέπουν την πήξη του αίματος με αποτέλεσμα η περιοχή να αναισθητοποιείται μέχρι το κουνούπι να…ολοκληρώσει το γεύμα του.

Κάποιοι παρουσιάζουν ανοσία σε αυτές τις πρωτεΐνες αλλά είναι η εξαίρεση στον κανόνα.

Τα κουνούπια, χρειάζονται το ανθρώπινο αίμα για να αναπτύξουν τα αυγά τους και γι’ αυτό τα θηλυκά είναι αυτά που ευθύνονται για τα ενοχλητικά τσιμπήματα.

 

Καλλιεργείστε εντομοαπωθητικά φυτά:

Οι έντονες μυρωδιές ορισμένων λουλουδιών (π.χ. γιασεμί) και αρωματικών βοτάνων όπως είναι τα δενδρολίβανο, λεβάντα, βασιλικός, μέντα, εμποδίζουν την όσφρηση των κουνουπιών.

 

Αποφύγετε κατανάλωση μπύρας

Τα κουνούπια βρίσκουν την τροφή τους ανιχνεύοντας την θερμότητα του σώματος. Η έκκριση αιθανόλης που προκύπτει από την κατανάλωση μπύρας ευνοεί τα τσιμπήματα.

 

Αποφύγετε τα λιμνάζοντα νερά:

Τα κουνούπια αναζητούν λιμνάζοντα νερά (κουβάδες, κάδους, μπουκάλια, γλάστρες) για να αποθέτουν τα αυγά τους γι’ αυτό πρέπει να τα αδειάζετε συχνά.

Μην φοράτε εφαρμοστά ρούχα:

Πολλοί πιστεύουν ότι τα εφαρμοστά ρούχα (π.χ. κολάν), είναι η καλύτερη ενδυμασία για την προστασία από τα τσιμπήματα κουνουπιών. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει, καθώς το κεντρί τους μπορεί να εισχωρήσει στο δέρμα και πάνω από τα ρούχα. Αντιθέτως, η χαλαρή ενδυμασία τα «δυσκολεύει» να εντοπίσουν το εκτεθειμένο δέρμα.

Σκόρδο:

Η έντονη μυρωδιά του σκόρδου μπορεί να κρατήσει μακριά τα κουνούπια καθώς εκκρίνεται από τους δερματικούς πόρους. Μην το παρακάνετε όμως γιατί είναι πιθανό να απομακρύνετε και τους γύρω σας.

  🌊🍨🍧🍻Η ευτυχία δεν βρίσκεται στο τέλος του δρόμου... Βρίσκεται καθ όλη τη διάρκεια της διαδρομής... Καλό βράδυ....giortazo.gr

 

Προσωπική υγιεινή:

Τα κουνούπια έλκονται από τις έντονες μυρωδιές που εκκρίνει το δέρμα, όπως είναι ο ιδρώτας που είναι αποτέλεσμα έντονων παλμών και υψηλής θερμοκρασίας του σώματος.

 

8 τρόποι για να μην σας τσιμπάνε τα κουνούπια

Θωρακίστε πόρτες και παράθυρα:

Το κλιματιστικό, ο ανεμιστήρας, η τοποθέτηση προστατευτικών (σίτες) σε πόρτες και παράθυρα, η επισκευή ρωγμών στους τοίχους είναι αποτελεσματικές αντικουνουπικές λύσεις.

 

Κάψετε λίγα μυρωδικά ή καφέ

Ο καπνός δυσκολεύει την όσφρηση των κουνουπιών, οπότε εάν είστε σε ανοικτό χώρο και δεν έχετε μαζί σας αντικουνουπικό, μπορείτε να κάψετε λίγα μυρωδικά ή καφέ για να γλιτώσετε από τα τσιμπήματα.

 

Newsitamea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *