9 σημάδια του υπερβολικού στρες που μπορεί να αγνοείτε

9 σημάδια του υπερβολικού στρες

9 σημάδια του υπερβολικού στρες

Αν και κάποιοι δεν το πιστεύουν μέσα τους πραγματικά, το στρες μπορεί να είναι η αιτία για πολλά προβλήματα υγείας.

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που κάνει το στρες είναι να αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα να έχουμε πόνους και αρρώστιες. Τι ακριβώς είναι το στρες;

 

Το WebMD εξηγεί το στρες σαν: ‘… κάθε μεταβολή στο περιβάλλον που απαιτεί από το σώμα σας να αντιδράσει και να προσαρμοστεί. Το σώμα απαντά σε αυτές τις αλλαγές με σωματικές, ψυχικές και συναισθηματικές αντιδράσεις. Το άγχος είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής.

Πολλά γεγονότα που συμβαίνουν σε εσάς και γύρω σας – και πολλά πράγματα που κάνετε μόνοι σας – βάζουν το στρες στο σώμα σας. Μπορείτε να ζήσετε την καλή ή την κακή μορφή του στρες από το περιβάλλον σας, το σώμα σας και τις σκέψεις σας.’

Όταν έχουμε υπερβολικό στρες, ίσως να μην το αισθανόμαστε, γιατί πολλές φορές αυτό μεταμφιέζεται.

 

Έχετε πόνους στο σώμα σας

Εμείς δεν ακούμε τους ψιθύρους του σώματος μας μέχρι ο πόνος να αρχίσει να φωνάζει. Κάτω από το στρες το σώμα σας θα αρχίσει να καταρρέει. Μπορεί να αρχίσετε να έχετε πόνους στο στομάχι, διάρροια, έλκη, πόνους στο στήθος και αίσθημα παλμών, πόνους στους μύες, πονοκεφάλους, ακόμη και η αρθρίτιδα σας θα φουντώσει.

Όταν έχετε πόνο στο σώμα σας, μην το αγνοείτε. Μην αγνοείτε τα συμπτώματα. Διερευνήστε τι συμβαίνει. Δεν είναι μόνο η διαχείριση του άγχους που θα σας βοηθήσει να επουλωθείτε. Απαιτείται η αποδοχή και η συνειδητοποίηση ότι απαιτείται αλλαγή Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να ασχοληθείτε με τη διαχείριση του άγχους.

 

Φρούτα & Λαχανικά: Έχει σημασία το χρώμα τους;

 

Δεν κοιμάστε καλά.

Οποιαδήποτε αλλαγή στις συνήθειες του ύπνου, είτε κοιμάστε πάρα πολύ από την εξάντληση ή έχετε αϋπνία, πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ο διαλογισμός, η άσκηση και η υγιεινή ισορροπημένη διατροφή βοηθούν στο θέμα του ύπνου. Θα πρέπει όμως τελικά να βρείτε την ρίζα του προβλήματος. Ανησυχείτε πάρα πολύ την νύχτα;

  Πιείτε αυτό το μείγμα πριν πάτε για ύπνο και θα «αφαιρέσετε» όσα έχετε φάει κατά τη διάρκεια της ημέρας!

 

Όταν κοιμάστε, έχετε εφιάλτες; Τα καθημερινά προβλήματα παίζονται στο υποσυνείδητο.Ο ύπνος επηρεάζεται. Το στρες εμποδίζει την ήρεμη κατάσταση του νου. Τα πρότυπα του ύπνου αλλάζουν με την ηλικία και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όμως, όταν έχετε υπερβολικό στρες, ο ύπνος είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που επηρεάζεται.

Θέλω να ζήσω μια απλή,ήσυχη ζωή χωρίς στρες και άγχος. Δεν θέλω πολλά πράγματα. Απλά να είμαι ευτυχισμένη.

 

9 σημάδια του υπερβολικού στρες

 

Έχετε αυξομειώσεις στο βάρος σας

Τρώτε υπερβολικά ή ξεχνάτε να φάτε; Το άγχος επιβραδύνει το μεταβολισμό σας και σας κάνει να παίρνετε βάρος. Μια αλλαγή στην όρεξη είναι το ραντάρ για την συναισθηματική και σωματική μας υπόσταση και πως αυτή επηρεάζεται. Εάν ανησυχείτε και δεν αντιμετωπίζετε το ζήτημα, μπορεί επίσης να χάσετε βάρος γρήγορα.

Όταν έχουμε υπερβολικό στρες, τα κύτταρα δεν παίρνουν αρκετό οξυγόνο. Το φαγητό είναι ενέργεια και το τι βάζουμε στο σώμα είναι ένα σημάδι για το πώς χειριζόμαστε τα πράγματα. Τρώτε πάρα πολλά γλυκά; Δεν τρώτε αρκετά; Το σώμα είναι ένα όχημα και το πώς μπορούμε να το χειριστούμε βασίζεται στην πνευματική ικανότητα μας να ασχοληθούμε με τα συναισθηματικά ζητήματα.

 

Σκέφτεστε συνεχώς την δουλειά ή τα προβλήματα.

Εάν δεν μπορείτε να μην σκέφτεστε την εργασία, τα οικονομικά και άλλες προκλήσεις για λίγο για να βρείτε την ισορροπία σας, τότε, το άγχος έχει καταλάβει την ζωή σας. Ο Μαρκ Τουέιν είπε, ‘Η ανησυχία είναι σαν να πληρώνεις ένα χρέος που δεν χρωστάς.’ Δεν μπορείτε να βρείτε μια λύση μέχρι να αποκολληθείτε από το πρόβλημα.

Η υπερβολική συζήτηση του ότι ανησυχείτε, μπορεί να κλιμακώσει το ζήτημα και να προκαλέσει ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα. Εάν ελέγχετε συνεχώς το τηλέφωνό σας, τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες μορφές επικοινωνίας από την δουλειά σας, καιρός να δείτε την πραγματικότητα και να αποφασίσετε τι είναι σημαντικό στη ζωή σας. Το άγχος σας πνίγει.

 

Δεν μπορείτε να μείνετε ακίνητοι

Το να αποφεύγετε να καθίσετε ακίνητοι είναι μια τεράστια ένδειξη υπερβολικού στρες. Εάν δεν μπορείτε να πάτε μια βόλτα, να καθίσετε σε περισυλλογή, να κάνετε απαλές ασκήσεις stretching ή απλά να είστε με τις δικές σας σκέψεις, υπάρχει πιθανότητα να έχετε υπερβολικό στρες. Αν το άγχος σας είναι συνεχές και δεν μπορείτε να χαλαρώσετε για να διαβάσετε ακόμη και ένα βιβλίο, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε αυτό που σας κάνει να μην μπορείτε να μείνετε ακίνητοι.

  Η απλή αυτή συνταγή κάνει θαύματα!Πώς να μειώσετε την πρησμένη κοιλιά σε 60 δευτερόλεπτα!

Μερικές φορές το μυαλό είναι ο χειρότερος εχθρός. Ήρθε η ώρα να ζητήσετε βοήθεια σχετικά με τη διαχείριση του άγχους και του φόβου σας. Το άγχος μπορεί να προκληθεί από μια ανισορροπία στο συναισθηματικό σώμα σας. Πράγματα που σπρώχνετε όλο και πιο κάτω, θα τα αισθανθείτε σε κάποιο άλλο μέρος του σώματος.

 

Δεν έχετε υπομονή με τους άλλους

Ένα από τα πρώτα συμπτώματα του στρες είναι η αδυναμία να έχουμε υπομονή και ανοχή με τους άλλους. Εάν ξεσπάτε ή θυμώνετε γρήγορα το πιο πιθανό είναι να βασανίζεστε από πάρα πολύ στρες στη ζωή σας. Δεν είναι εύκολο να πάρετε τον κόσμο στους ώμους σας.

Μερικές φορές πρέπει να είμαστε ευάλωτοι και να ζητάμε βοήθεια. Η έλλειψη υπομονής με τους άλλους και τον εαυτό σας, είναι ένα σημάδι ότι χρειάζεστε να επιβραδύνετε και να κινηθείτε πιο χαλαρά.

 

Έχετε μεγάλες εναλλαγές στην διάθεση σας

Η ψυχική υγεία μας επηρεάζεται όταν αυξάνονται τα επίπεδα του στρες. Αν αισθάνεστε την μια στιγμή ευτυχισμένοι και την άλλη να κλαίτε και να θυμώνετε, οι ορμόνες σας έχουν επηρεαστεί από το άγχος. Το να τα κρατάτε μέσα σας όλα και να επωμίζεστε τα πάντα μόνοι σας δεν βοηθά. Ζητήστε βοήθεια.

Μιλήστε με τους άλλους. Βρείτε το χρόνο να μάθετε τι πραγματικά σας κάνει να συμπεριφέρεστε έτσι. Το άγχος δεν τραυματίζει μόνο το σώμα, αλλά επίσης υπονομεύει και πληγώνει τις σχέσεις. Το στρες μπορεί να ενισχύσει αγχώδεις διαταραχές, ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές και εθισμούς (από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά μέχρι το σεξ και το φαγητό) και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας.

  Το σημείο που πονάτε αποκαλύπτει το συναισθηματικό σας μπλοκάρισμα

 

Έχετε τριχόπτωση

Σύμφωνα με την Carolyn Jacob, MD, ιδρύτρια και διευθύντρια του Chicago Cosmetic Surgery and Dermatology, ‘Συνήθως, οι άνθρωποι χάνουν περίπου 100 τρίχες την ημέρα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το προσέχουν. Μερικές φορές, ένα σημαντικό άγχος μπορεί να πυροδοτήσει μια αλλαγή στη ρουτίνα των φυσιολογικών λειτουργιών του σώματός σας και να προκαλέσει ένα δυσανάλογο αριθμό τριχών να πέσουν.

Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ανησυχητικό. Ο φυσιολογικός κύκλος των μαλλιών μπορεί να διαταραχθεί από τις σημαντικές φυσιολογικές πιέσεις που ασκεί το στρες στο σώμα σας. Έτσι,εάν αντιμετωπίζετε μια μεγάλη αλλαγή στην απώλεια μαλλιών, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά στο τι συναισθηματικά είναι αυτό που προκαλεί αυτές τις φυσικές αλλαγές.

 

Έχετε απώλεια της λίμπιντο

Η απώλεια της λίμπιντο είναι ένα από τα θέματα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται όταν είναι κάτω από την πίεση του στρες. Κάθε φορά που αυξάνονται τα επίπεδα του στρες, οι εκκρίσεις της ορμόνης του στρες επηρεάζουν την σεξουαλική ανταπόκριση μας. Το στρες προκαλεί εξάντληση και αδυναμία για κάθε είδους οικειότητα.

Εάν αντιμετωπίζετε μείωση ή απώλεια της λίμπιντο σας, ίσως είναι καιρός να δοκιμάσετε άλλες τεχνικές χαλάρωσης και διαχείρισης του άγχους. Στο κάτω κάτω, το ταίρι σας δεν θα πρέπει να επηρεάζεται από εξωτερικά θέματα που δεν αποτελούν μέρος της σχέση σας. Εκφράστε τον φόβο σας και τις ανησυχίες σας. Μόλις ανοιχτείτε, δεν μπορούν πλέον να σας εξουσιάζουν.

Η ζωή μπορεί μερικές φορές είναι δύσκολη. Επωμιζόμαστε συνεχώς τεράστιες απαιτήσεις σε συναισθηματικό,σωματικό και πνευματικό επίπεδο. Είναι στο χέρι μας να δούμε τον εαυτό μας και να αποφασίσουμε τι πραγματικά είναι σημαντικό. Μια μικρή πάθηση σήμερα μπορεί να μας οδηγήσει στο νοσοκομείο αύριο. Το άγχος είναι ένας σιωπηλός δολοφόνος.

Ας ακούσουμε τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας ώστε να μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε έγκαιρα. Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να ζούμε υπό συνεχές χάος.

 

9 σημάδια του υπερβολικού στρες

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *