Τί Γνωρίζετε Για Το Κουκούτσι Του Αβοκάντο; 10 Σημαντικοί Λόγοι Για Να Μην Το Πετάξετε!

Τί Γνωρίζετε Για Το Κουκούτσι Του Αβοκάντο; 10 Σημαντικοί Λόγοι Για Να Μην Το Πετάξετε!

Τί Γνωρίζετε Για Το Κουκούτσι Του Αβοκάντο; 10 Σημαντικοί Λόγοι Για Να Μην Το Πετάξετε!
Αβοκάντο

 

Τί Γνωρίζετε Για Το Κουκούτσι Του Αβοκάντο; 10 Σημαντικοί Λόγοι Για Να Μην Το Πετάξετε!

Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο ευεργετικά φρούτα για την υγεία.

Αλλά πόσοι από εσάς γνωρίζουν ότι εκτός από τη νόστιμη σάρκα του, πολλά οφέλη για εσάς έχει και το κουκούτσι του;

Το κουκούτσι περιέχει το 65% των συνολικών αμινοξέων σε όλο το αβοκάντο ενώ, έχει και περισσότερες ίνες από οποιοδήποτε άλλο φρούτο.

Σε αντίθεση με άλλους σπόρους φρούτων, ο σπόρος του αβοκάντο περιέχει κυανιούχο αλάτι. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε τανίνες και φυσικές πολυφαινόλες που μπορούν να βρεθούν στο κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι.

Ο σπόρος του αβοκάντο περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά από οποιοδήποτε άλλο φρούτο ή λαχανικό.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2013 στην Scientific World Journal, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το εκχύλισμα από τους σπόρους του αβοκάντο, σε δόσεις κάτω των 250 mg / kg, είναι ασφαλές και δεν δείχνει τοξικότητα.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, «Το κουκούτσι περιέχει το 70% των συνολικών αντιοξειδωτικών του αβοκάντο, συμπεριλαμβανομένων των πολυφαινολών που συνήθως συνδέονται με το πράσινο τσάι». Είναι επίσης πλούσιο σε διαλυτές ίνες και υγιή έλαια.

Περιέχει κάλιο που βοηθά στην ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης, και λουτεΐνη, η οποία ελέγχει το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή.

 

Τί Γνωρίζετε Για Το Κουκούτσι Του Αβοκάντο; 10 Σημαντικοί Λόγοι Για Να Μην Το Πετάξετε!

 

ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ – ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Είναι πολύ αποτελεσματικό στα προβλήματα δυσκοιλιότητας και διάρροιας.

  Αρτεμισία: Το Κρητικό Βότανο Που Καταπολεμά Τα Καρκινικά Κύτταρα!

Είναι καλό για τους ασθενείς με γαστρικό έλκος. Περιέχει ποσότητα ινών που έχουν εξαιρετικά θετική επίδραση στην πέψη – επομένως χρησιμοποιείται και για την πρόληψη του καρκίνου.

Το κουκούτσι του αβοκάντο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Το εκχύλισμά του μειώνει την LDL (κακή) χοληστερόλη. Ωστόσο, δεν αυξάνει τα τριγλυκερίδια και δεν μειώνει την HDL (καλή) χοληστερόλη.

 

Αυτός ο σπόρος σταματά τις φλεγμονές στο σώμα.

 

Περιέχει φλαβανόλη, η οποία είναι εξαιρετική για την πρόληψη όγκων.

 

Σας προστατεύει από το κρυολόγημα και τη γρίπη.

 

Μπορεί να συσφίξει και να αναζωογονήσει το δέρμα λόγω της περιεκτικότητάς του σε φυσικό κολλαγόνο, ενώ παράλληλα σας δίνει ενέργεια.

 

Φροντίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που αναφέρθηκαν προηγουμένως, συμβάλλουν επίσης στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτές οι ιδιότητες είναι χρήσιμες για τη θεραπεία πολλών μορφών αρθρίτιδας.

 

Ο σπόρος αυτός μπορεί να κάψει λίπος εύκολα και θα σας κάνει να αισθάνεστε πιο πλήρεις μετά από ένα γεύμα.

 

Καταπολεμά τον καρκίνο

Οι φαινόλες είναι φυσικές χημικές ενώσεις που βρίσκονται σε πολλά φυτά, συμπεριλαμβανομένου του αβοκάντο και του σπόρου του. Αυτός ο εκπληκτικός σπόρος περιέχει στην πραγματικότητα τέσσερις κατηγορίες πολυφαινολών.

Παρέχει αντι-καρκινογόνες και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες είναι επίσης αποτελεσματικές έναντι πολλών ασθενειών του ήπατος. Σε εργαστηριακές μελέτες που έγιναν, ο σπόρος του αβοκάντο παρουσιάζει την ικανότητα να καταπολεμά την οξεία μυελογενή λευχαιμία.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε πώς να σπάσετε και να θρυμματίσετε το κουκούτσι του αβοκάντο, προκειμένου να το καταναλώσετε όπως εσείς προτιμάτε.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πιθανές αλλεργίες

Μερικοί άνθρωποι έχουν αλλεργικές αντιδράσεις στα αβοκάντο. Υπάρχουν δύο κύριες μορφές αλλεργίας:

  Έχασε 35 κιλά με διατροφή και κάνοντας κάτι πολύ απλό πριν από κάθε γεύμα!

Τα άτομα με αλλεργία στην γύρη θα αναπτύξουν τοπικά συμπτώματα στο στόμα και τον λαιμό, λίγο μετά την κατανάλωση αβοκάντο.

Τα άτομα με αλλεργία στο λάτεξ των φρούτων (latex-fruit syndrome) θα αναπτύξουν γενικευμένη κνίδωση, κοιλιακό πόνο και έμετο.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *