Αυτή είναι η νέα οπτική ψευδαίσθηση που σαρώνει το διαδίκτυο!

Αυτή είναι η νέα οπτική ψευδαίσθηση που σαρώνει το διαδίκτυο!

Αυτή είναι η νέα οπτική ψευδαίσθηση

 

Θυμάστε την οπτική ψευδαίσθηση με το άσπρο / χρυσαφί ή μπλε / μαύρο φόρεμα που είχε διχάσει το διαδίκτυο πριν μερικούς μήνες?

Τώρα ήρθε μία νέα για να σαρώσει το ίντερνετ.

 

Αν κοιτάξετε την φωτογραφία στα αριστερά σας, αποτυπώνεται το «αρνητικό» μιας γυναίκας.

Αν εστιάσετε για 15 δευτερόλεπτα στην άσπρη κουκκίδα στο μύτη της, κάποιοι από εσάς θα δείτε στο λευκό πεδίο στα δεξιά σας, μια γυναικεία μορφή.

 

Όχι όλοι όμως.

Η σχεδόν… δαιμονική φιγούρα στα αριστερά σας, μετατρέπεται σε ένα όμορφο, έγχρωμο πρόσωπο μιας νέας καστανής γυναίκας.

Η οπτική ψευδαίσθηση είναι γνωστή ως «αρνητικό είδωλο» και προκαλείται από τα επονομαζόμενα γαγγλιακά κύτταρα, που βρίσκονται στα μάτια, τα οποία στέλνουν μηνύματα στον εγκέφαλο με την κωδικοποίηση – ή τον εντοπισμό – χρωμάτων σε ζεύγη των βασικών χρωμάτων.

«Ο κώδικας για όλες τις αποχρώσεις που μπορούμε να βιώσουμε στο φάσμα του φωτός, αυτή η πληροφορία αναμεταδίδεται από το πίσω μέρος του ματιού στον εγκέφαλο μέσω τριών αντίπαλων καναλιών νευρώνων» εξηγεί στην αυστραλιανή Daily Mail, ο καθηγητής, Juno Kim από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας της Σχολής Οπτομετρίας.

Εκτός από την κλίμακα του γκρι, το μαύρο και το άσπρο κανάλι, έχουμε επίσης ένα κόκκινο και πράσινο κανάλι και ένα τρίτο μπλε και κίτρινο κανάλι, έτσι ώστε «να μπορούμε να κωδικοποιήσουν οποιαδήποτε απόχρωση που είναι στο περιβάλλον».

«Αν κοιτάξει κανείς κάτι που, για παράδειγμα, είναι κίτρινο για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα διεγείρουν τα κύτταρα που είναι θετικά ευαίσθητα σε κίτρινο – τόσο στο κίτρινο και το μπλε κανάλι», είπε ο Δρ Κιμ.

  Επιλέξτε το πιο ευτυχισμένο ζευγάρι και θα σας πούμε κάτι σχετικά με τη σχέση σας

 

Δείτε προσεκτικά για 15 δευτερόλεπτα την κουκίδα στη μύτη της γυναίκας στα αριστερά σας και κατόπιν κοιτάξτε το λευκό φόντο στα δεξιά σας. Θα δείτε την γυναικεία, έγχρωμη μορφή που εμφανίζεται;

 

Αυτή είναι η νέα οπτική ψευδαίσθηση που σαρώνει το διαδίκτυο!

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *