10 τρόποι για να μείνεις πιστός στην διατροφή σου

10 τρόποι για να μείνεις πιστός στην διατροφή σου

Δεν θέλει θυσίες και κόπο η διατροφή. Θέλει, πρωτίστως, να σου αρέσει αυτό που τρως. 

Και να πώς θα το καταφέρεις.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Λόγω τιμής

Δεν κάνεις διατροφή επειδή «πρέπει», κάνεις διατροφή επειδή θέλεις να φροντίζεις τον εαυτό σου και επειδή αυτό που τρως σου αρέσει –το ότι είναι και υγιεινό είναι έξτρα μπόνους. Ξεκίνα από αυτή την παραδοχή και όλα θα γίνουν ευκολότερα.

Είχες πρόγραμμα

Φτιάξε ένα μηνιαίο πλάνο, κατά προτίμηση με τη βοήθεια ενός διατροφολόγου, για να ξέρεις τι και πότε θα τρως, να κάνεις έγκαιρα τα ψώνια σου και να μην παρεκκλίνεις από το πρόγραμμα επειδή «τι να κάνουμε, δεν πρόλαβες να μαγειρέψεις».

Των φρονίμων τα παιδιά…

Μια που το έφερε η κουβέντα, αν δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις μέσα στην εβδομάδα, καλή ιδέα είναι να φτιάξεις 2-3 φαγητά που σου αρέσουν από το βράδυ της Κυριακής, και να τα αποθηκεύσεις στην κατάψυξη για να τα εναλλάσσεις μεταξύ τους ¬–ή να τα συνδυάζεις με κάτι εύκολο και γρήγορο, π.χ. μακαρόνια ή ρύζι− μέσα στην εβδομάδα.

5 γεύματα τη μέρα

Όσο περισσότερες ώρες μένεις νηστικός, τόσο περισσότερο λίπος αποθηκεύει ο οργανισμός σου, που θεωρεί ότι πας να τον λιμοκτονήσεις και λαμβάνει τα μέτρα του για να επιβιώσει. Το μυστικό είναι μικρά, τακτικά γεύματα (5, για την ακρίβεια) μέσα στην ημέρα.

Κάτι να τσιμπήσουμε

Έχε πάντα μαζί σου ένα υγιεινό σνακ, για παράδειγμα ένα φρούτο ή ένα γιαούρτι, για την περίπτωση που σε πιάσει μια λιγούρα στη δουλειά ή στο δρόμο.

Γλυκάκι δεν έχει;

Πώς δεν έχει! Διατροφή δε σημαίνει στερήσεις. Η μαρμελάδα Sweet & Balance, για παράδειγμα, έχει −όπως όλα τα προϊόντα της σειράς− χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και δεν μας «φορτώνει» με θερμίδες, αφού αποδίδει μόλις 29 ανά μερίδα. Απολαμβάνεται ιδανικά είτε στο πρωινό, πάνω σε φρυγανιά ή ψωμί ολικής άλεσης, είτε σε γλυκίσματα που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας.

  Μαρία Κίτσου: Στο πρωινό της φαγητό το μυστικό που εξαφάνισε 14 κιλά από πάνω της

Να φάμε κάτι πριν φύγουμε

Μην βγαίνεις βράδυ με άδειο στομάχι –πρώτον θα μεθύσεις πιο γρήγορα, και δεύτερον θα πέσεις με τα μούτρα σε ό,τι ξηροκάρπιο/ πατατάκι/ προτηγανισμένο πράγμα βρεθεί μπροστά σου. Φάε κάτι ελαφρύ πριν φύγεις από το σπίτι, για να αποφύγεις τον πειρασμό.

Ζυγαριά, ζυγαριά, εσένα έχω στην καρδιά

Αν ζυγίζεσαι κάθε μια-δυο μέρες θα έχεις τον έλεγχο του βάρους σου, και θα είναι ευκολότερο να «μαζέψεις» τις ατασθαλίες που –άνθρωπος είσαι− θα τις κάνεις.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο κλέψας του κλέψαντος

Δεν υπάρχει διατροφή χωρίς cheat day, αφενός γιατί το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς, αφετέρου γιατί αν νιώθεις ότι καταπιέζεσαι θα τα παρατήσεις γρήγορα. Μην νιώθεις άσχημα να παρεκκλίνεις από το πλάνο πού και πού –αλλά μην το παρακάνεις κιόλας, όταν λέμε «πού και πού» εννοούμε κάτι του τύπου μία φορά την εβδομάδα.

Γούστα είναι αυτά

Μην πιέζεις τον εαυτό σου να φάει μια γαβάθα πράσινη σαλάτα αν σιχαίνεσαι τα μαρούλια. Μια χαρά είναι, π.χ., και οι ντομάτες. Γενικώς, η ιδέα είναι να βρεις τι σου αρέσει –τα λαχανικά; Τα όσπρια; Το κοτόπουλο;− και να χτίσεις την διατροφή σου σε αυτή τη βάση. Γιατί, είπαμε, διατροφή που σου αρέσει δεν θα την προδώσεις, αυτό είναι το μυστικό.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *