Αυτό το τεστ των 9 προσωπικοτήτων μπορεί να περιγράψει τέλεια τον χαρακτήρα σας

Τεστ των 9 προσωπικοτήτων

το τεστ των 9 προσωπικοτήτων

 

Το εννεάγραμμα είναι ένα σύστημα ταξινόμησης της προσωπικότητας.

Το τεστ χρησιμοποιείται ευρέως στην ψυχολογία και τις επιχειρήσεις, καθώς πολλοί θεωρούν ότι είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την αυτο-βελτίωση και την προσωπική ανάπτυξη.

 

Δείτε παρακάτω σε ποιον τύπο προσωπικότητα ανήκετε.

Τι πρέπει να κάνετε;

Επιλέξτε μια παράγραφο από την Ομάδα 1 και μία παράγραφο από την ομάδα 2 που αντικατοπτρίζουν καλύτερα τη στάση και τη συμπεριφορά σας.

Πρέπει να συμφωνείτε με την γενική ιδέα της “φιλοσοφίας” των επιλεγομένων παραγραφών. Μην το αναλύσετε πολύ, βασιστείτε στο ένστικτό σας.

Βρείτε την περιγραφή της προσωπικότητάς σας, σύμφωνα με τις επιλεγμένες παραγράφους. Για παράδειγμα, εάν έχετε επιλέξει την παράγραφο Β από την Ομάδα 1 και την παράγραφο 3 από την Ομάδα 2, διαβάστε το Β3.

 

Αυτό το τεστ των 9 προσωπικοτήτων μπορεί να περιγράψει τέλεια τον χαρακτήρα σας

Ομάδα 1

Α. Έχετε την τάση να είστε πολύ ανεξάρτητοι και με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Έχετε την αίσθηση, ότι η ζωή λειτουργεί καλύτερα όταν είστε πάντα προετοιμασμένοι. Θέτετε στόχους, μερικές φορές συμβιβάζεστε, αλλά ποτέ δεν μένετε άπραγοι. Θέλετε να καταφέρετε κάτι σπουδαίο και να κάνετε την διαφορά. Τις περισσότερες φορές ξέρετε ακριβώς τι θέλετε και το παίρνετε.

Β. Είστε ήσυχοι και μοναχικοί. Δεν σας αρέσει να τραβάτε την προσοχή, όταν βρίσκεστε μαζί με κόσμο. Δεν νιώθετε άνετα να είστε στο επίκεντρο και δεν σας αρέσει ο ανταγωνισμός. Πολλοί θα έλεγαν ότι είσαι κάτι σαν ονειροπόλος, γιατί στρέφεστε συχνά στην φαντασία σας για βοήθεια.

Γ. Είστε αφοσιωμένοι και εξαιρετικά υπεύθυνοι. Αισθάνεστε πολύ άσχημα, όταν δεν μπορείτε να κρατήσετε τον λόγο σας. Θέλετε να ξέρουν οι άλλοι, ότι θα είστε πάντα εκεί για αυτούς. Μπορείτε να κάνετε μεγάλες θυσίες για το καλό των άλλων. Συνήθως, αμελείτε τον εαυτό σας και ηρεμείτε μόνο όταν τελειώσουν όλες οι δουλειές.

  ΤΕΣΤ | Το Μονοπάτι Που Θα Διαλέξεις Αποκαλύπτει Τη Φιλοσοφία Της Ζωής Σου

 

Ομάδα 2

1. Έχετε μια θετική στάση απέναντι στην ζωή και πιστεύετε, όταν όλα συμβαίνουν για καλό. Είστε ενθουσιώδης, κοινωνικοί και το να βοηθάτε τους άλλους σας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους. Ακόμα και όταν νιώθετε άσχημα, προσπαθείτε να μην το δείχνετε στους άλλους. Ωστόσο, αυτή η στάση πολλές φορές σας κάνει να αγνοείτε τα προβλήματά σας.

2. Έχετε έντονα συναισθήματα και οι άλλοι μπορούν πάντα να καταλάβουν πότε έχετε ενοχληθεί με κάτι. Είστε πιο ευαίσθητοι από όσο δείχνετε. Θέλετε να ξέρετε σε ποιους ανθρώπους μπορείτε να βασιστείτε. Δεν σας αρέσει να σας λένε τι να κάνετε και θέλετε πάντα να αποφασίζετε μόνοι σας.

3. Είστε λογικοί, έχετε αυτο-έλεγχο και δεν κάνετε καλή διαχείριση των συναισθημάτων σας. Είστε τελειομανείς και προτιμάτε να δουλεύετε μόνοι σας. Όταν πρέπει να αντιμετωπίσετε προσωπικές διαμάχες προσπαθείτε να αφήνετε το συναίσθημα απ’ έξω. Οι άλλοι σας χαρακτηρίζουν ψυχρό, αλλά δεν θέλετε να αφήνετε τα συναισθήματα να σας αποσπούν την προσοχή. Ακόμα και όταν κάτι σας ενοχλεί, προσπαθείτε να μην το δείχνετε.

 

Τεστ των 9 προσωπικοτήτων

Α1: Ο Ενθουσιώδης

Είστε αισιόδοξοι και αυθόρμητοι, αλλά μερικές φορές μπορεί να γίνετε ανοργάνωτοι ή απείθαρχοι. Αναζητάτε συνέχεια καινούργιες εμπειρίες, αλλά πολλές φορές αυτή η συμπεριφορά οδηγεί σε εξάντληση και γίνεστε λίγο παρορμητικοί. Τις περισσότερες φορές είστε πρόσχαροι και ευγνώμονες για όσα έχετε.

Α2: O Διεκδικητής

Έχετε αυτοπεποίθηση, είστε δυνατοί και κατηγορηματικοί. Είστε προστατευτικοί με ό,τι σας ανήκει, αποφασισμένοι, κυρίαρχοι, περήφανοι και μερικές φορές τρομακτικοί. Έχετε την τάση να χρησιμοποιείτε τις δυνάμεις σας για να βελτιώσετε τις ζωές των άλλων.

Α3: O Κατορθωτής

Είστε ελκυστικοί και πολύ γοητευτικοί. Είστε φιλόδοξοι, ανταγωνιστικοί και ενεργητικοί. Σας απασχολεί η εικόνα σας και το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς, αλλά την ίδια στιγμή έχετε μάθει να αποδέχεστε τον εαυτό σας και για αυτό πολλοί σας θεωρούν πρότυπο.

  ΤΕΣΤ Σταύρωμα χεριών

Β1: Ο Ειρηνοποιός

Έχετε αυτοπεποίθηση και είστε ευγενικοί. Έχετε την τάση να κατευνάζετε τα πνεύματα και να παρέχετε την υποστήριξή σας. Θέλετε τα πάντα να πηγαίνουν καλά και για αυτό εργάζεστε σκληρά για να αποφύγετε τις διαμάχες και να ελαχιστοποιήσετε τα προβλήματα.

Β2: Ο ατομικιστής

Είστε ευαίσθητοι και ήσυχοι. Είστε ειλικρινείς, αλλά μερικές φορές γίνεστε ιδιότροποι και συνεσταλμένοι. Έχετε την τάση να κρύβετε τα συναισθήματά σας από τους άλλους για να μην νιώθετε ευάλωτοι. Είστε δημιουργικοί και μπορείτε να αναγεννηθείτε από τις στάχτες σας.

Β3: Ο Ερευνητής

Είστε διορατικοί και περίεργοι και σας αρέσει να αναπτύσσετε καινούργιες ιδέες. Είστε ανεξάρτητοι και καινοτόμοι, αλλά πολλές φορές χάνεστε στις σκέψεις σας. Είστε ένας οραματιστής που  μπορεί να δει τον κόσμο από μια τελείως διαφορετική γωνία.

Γ1: Ο Βοηθός

Είστε φιλικοί, γενναιόδωροι και συμπονετικοί. Έχετε την τάση να κάνετε πράγματα για τους άλλους για να νιώθετε, ότι σας χρειάζονται. Είστε ένας αλτρουιστής που έχει την ανάγκη να μοιράζει την ανιδιοτελή αγάπη του.

Γ2: O Νομοταγής

Είστε έμπιστοι, αφοσιωμένοι και υπεύθυνοι. Πολλές φορές, υιοθετείτε μια αμυντική στάση στην δουλειά, κάτω από πολύ πίεση, που συνεχίζει να παραπονιέται. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές έχετε αυτοπεποίθηση και είστε έτοιμοι να υπερασπιστείτε τους αδύναμους.

Γ3: Ο Αναμορφωτής

Έχετε πολύ ισχυρές πεποιθήσεις για το τι είναι σωστό και λάθος, ηθικό και ανήθικο. Προσπαθείτε πάντα να κάνετε τα πράγματα καλύτερα, αλλά φοβάστε μήπως κάνετε λάθη. Είστε οργανωτικοί και κατά συνέπεια να γίνετε τελειομανείς και επικριτικοί. Ταυτόχρονα, είστε πολύ σοφοί, ρεαλιστές και ταπεινοί.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση