Μήπως σε έχουν ματιάσει και δεν το γνωρίζεις; Έτσι θα διώξεις το κακό μάτι από πάνω σου

Μήπως σε έχουν ματιάσει

Μήπως σε έχουν ματιάσει και δεν το γνωρίζεις;

 

Οι γιαγιάδες μας, ή αν το προτιμάτε επί το επισημότερο «η λαϊκή θυμοσοφία», εξηγούσαν πολλά πράγματα με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν και οι θρησκείες:

με θεωρίες που δεν αποδεικνύονται, είναι όμως στη διακριτική σου ευχέρεια το αν θα τις πιστέψεις ή όχι.

 

Πριν βιαστείτε να μουρμουρίσετε «τι μεσαίωνας είναι αυτός» να θυμίσουμε πως οι αδιάσειστες αποδείξεις για το ότι το μάτι ή ο εκάστοτε θεός δεν υπάρχει είναι ακριβώς τόσες όσες και οι αδιάσειστες αποδείξεις πως υπάρχει: Μηδέν.

Επειδή, λοιπόν, ποτέ δεν ξέρεις, ιδού μερικά σημάδια που η γιαγιά σας θα απέδιδε πιθανότατα σε μάτι.

Ο ξαφνικός πονοκέφαλος: Μπορεί να οφείλεται σε παθολογικά αίτια (τα οποία έχει αναλυτικά το Iatronet, εδώ). Μπορεί, αν δεν συντρέχει κανένα από αυτά –αν ο πονοκέφαλος είναι αυτό που λέμε ανεξήγητος– να είναι απλά μάτι.

Το χασμουρητό: Αν το προηγούμενο βράδυ κοιμηθήκατε ένα κανονικότατο οκτάωρο, είναι ακόμα μέρα μεσημέρι, δεν νυστάζετε καθόλου, δεν έχετε καταναλώσει καμιά τεράστια ποσότητα αλκοόλ (που προκαλεί επίσης την ψευδαίσθηση της νύστας, επειδή αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης στον οργανισμό) τότε πιθανότατα είστε ματιασμένοι.

Η ελαφριά ζαλάδα: Ισχύει ό,τι και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις –αν δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια ή αλκοόλ, μπορεί να οφείλεται σε μάτι.

Η ανεξήγητη κούραση ή/και αίσθηση αδυναμίας: Αν ξαφνικά νιώθετε το σώμα σας βαρύ, σας φαίνεται δύσκολο ακόμα και το να σηκωθείτε από την καρέκλα, και παρατηρείτε μια γενικότερη έλλειψη ενέργειας που δεν εξηγείται από πραγματική κούραση, είναι πιθανό να έχετε συσσωρεύσει απλά αρνητική ενέργεια –ή, όπως θα το θέταμε επί τω λαϊκότερω, να είστε ματιασμένοι.

Η ναυτία: Δεν βρίσκεστε σε καράβι. Δεν έχετε πιει τον Βόσπορο. Δεν είστε έγκυος που μόλις σηκώθηκε από το κρεβάτι. Και ωστόσο αισθάνεστε ναυτία. Η γιαγιά θα έλεγε σίγουρα πως είναι μάτι.

 

Μυστικά «ξεματιάσματος» για ενήλικες και παιδιά

Μήπως σε έχουν ματιάσει και δεν το γνωρίζεις; Έτσι θα διώξεις το κακό μάτι από πάνω σου

  Λουλούδια Κινούμενες Εικόνες Flowers Gif

Για να έχει επιτυχία το «ξεμάτιασμα»…

Η παράδοση λέει ότι για να είναι το «ξεμάτιασμα» αποτελεσματικό, την «ευχή» πρέπει να μάθετε από άτομο-γνώστη του αντίθετου φύλου. Το παρόν κείμενο είναι γραμμένο από γυναίκα, επομένως -σύμφωνα πάντα με τις σοφές γιαγιάδες- αν είστε γυναίκα, δώστε στο σύντροφό σας να διαβάσει το άρθρο.

Επίσης: ο «ματιασμένος» δεν πρέπει να πει «ευχαριστώ», ούτε να δώσει χρήματα ή οποιουδήποτε τύπου αντάλλαγμα σ’ αυτόν που τον «ξεματιάζει», αλλιώς οι ευχές ακυρώνονται.

 

Πώς να «ξεματιάσετε» τον εαυτό σας ή κάποιον ενήλικα

Σε ένα μικρό φλιτζανάκι ή ποτηράκι, βάζετε λίγο νερό (περίπου δύο δάχτυλα). Μετά, σε ένα μπολάκι ή πιατάκι, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και αρχίζετε το ξεμάτιασμα λέγοντας

«Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος για τον/την (λέτε το όνομα του/της ματιασμένου/ης)» ενώ παράλληλα σταυρώνετε τρεις φορές το φλιτζανάκι ή το ποτηράκι με το νερό.

 

Στη συνέχεια, πρέπει να πείτε μία (μόνο μία!!) από τις παρακάτω ευχές:

1η Ευχή: «Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά»
2η Ευχή: «Ιησούς Χριστός νικά, κι αν είναι μάτι το σκορπά, η κυρά η Παναγιά»
3η Ευχή: «Άγιοι Ανάργυροι και θαυματουργοί, δωρεάν ελάβατε δωρεάν δότε ημίν»

Την ώρα που λέτε την ευχή, πρέπει να βουτήξετε το δάχτυλό σας στο μπολάκι με το ελαιόλαδο και να ρίξετε μία μόνο σταγόνα από το λάδι μέσα στο νερό σταυρώνοντάς το. Επαναλαμβάνετε δύο φορές ακόμα την ίδια ευχή και ρίχνετε άλλες δύο σταγόνες –μία, κάθε φορά που λέτε την ευχή.

Αν όταν πέσουν πάνω στην επιφάνεια του νερού, οι σταγόνες του λαδιού, ενωθούν σε μία και απλωθούν, τότε –σύμφωνα με τους… ειδικούς- πρόκειται για «ματιασμένο/η». Εάν δεν διαλυθούν στο νερό, τότε δεν πρόκειται για «μάτι».

 

Αν διαπιστώσετε ότι το άτομο είναι ματιασμένο

 

Αν το λάδι διαλυθεί στο νερό, τότε πρέπει να διαβάστε τα παρακάτω λόγια:

«Βασκανία ηπέρασε και τα δέντρα ξερίζωσε. Βασκανία πού υπάγεις και τα δέντρα ξεριζώνεις. Πάγω στο κεφάλι του/της, να του/της πιω το αίμα.

  Κακό μάτι: Ποιοι ματιάζονται πιο εύκολα – Πως γίνεται το ξεμάτιασμα – Τι λέει η θρησκεία μας για τη βασκανία

Βασκανία λείψε από το κεφάλι του/της και πήγαινε στα μονόκερα, δίκερα, τρίκερα, τετράκερα, πεντάκερα, εξάκερα, επτάκερα, οκτάκερα, εννιάκερα, δεκάκερα, εντεκάκερα, δωδεκάκερα, εις το πυρ το εξώτερον, το ετοιμασμένο, το μυρισμένο και εις τον Θεό παραδομένο, στ’ άγρια βουνά και στ’ άκαρπα δέντρα, έξω το κακό, έξω το κακό, έξω το κακό».

Μόλις πείτε τα λόγια, δώστε στο πρόσωπο που δέχεται τις ευχές να πιει τρεις μικρές γουλιές από το ποτήρι με το νερό και το λάδι και, τέλος, χύστε το υπόλοιπο στο χώμα ή σε μία γλάστρα.

 

Πώς να «ξεματιάσετε» ένα μικρό παιδί

Εδώ η διαδικασία είναι διαφορετική:

Βουτήξτε λίγο βαμβάκι σε λάδι από καντήλι και σταυρώστε το μέτωπο του παιδιού που θεωρείται «ματιασμένο» και στη συνέχεια, πείτε τα εξής λόγια:

«Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης, Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας, Σταυρός Βασιλέων το κραταίωμα, Σταυρός πιστών το στήριγμα, Σταυρός Αγγέλων η δόξα καί των δαιμόνων το τραύμα. Εξηγόρασας ημάς εκ της κατάρας του νόμου τω Σταυρώ προσηλωθείς και τη λόγχη κεντηθείς την αθανασίαν επήγασας ημίν Σωτήρ, ημών Δόξα Σοι».

 

Μήπως σε έχουν ματιάσει και δεν το γνωρίζεις; Έτσι θα διώξεις το κακό μάτι από πάνω σου

Η προσευχή της Παναγίας

Η Κυρά η Δέσποινα εντύθηκε, εστολίστηκε, εμυροβολήθηκε. Στο τρίστρατο εκάθισε. Πονηρός οφθαλμός την είδε και την εμάτιασε. Την βλέπει ο Υιός της ο μονογενής και της λέει “Τι έχεις Δέσποινα και Κυρά και Μητέρα μου και είσαι αρρωστημένη;”

Κι εκείνη του απάντησε “Πονηρός οφθαλμός με είδε και με εμάτιασε και πόνεσε το κεφάλι μου”. Και γυρνάει ο Γιος της και της λέει “Και δεν ξέρεις, μάνα Μου, να πεις “ο Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά;”

  Το “κακό μάτι”: Συμπτώματα και θεραπεία!

Ο Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά. Ο Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά. Ο Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά.

 

Η προσευχή της γης

“Εικοσιπέντε Δεκεμβρίου Χριστός γεννάται. Η ημέρα εκείνη και τούτη μία λογάται. Στο όνομα του Χριστού και της Παναγίας, του Άγιου Παντελεήμονα και (όνομα ατόμου), πάρε γης το βάρος του και δώς του την υγειά του. Της υγειάς του να ‘ναι”.

 

Η προσευχή των Αγίων Αναργύρων

“Ιησούς Χριστός επέρασε και πάλι ξαναπέρασε.Το ραβδί του ακούμπησε τον όφη και την όφισσα και την κακιά γειτόνισσα. Άγιοι Ανάργυροι θαυματουργοί, Κοσμά και Δαμιανέ, δωρεά ελάβατε, δωρεά να δώσετε του (όνομα) το κακό να σκορπίσετε. Ιησούς Χρισός νικά κι όλα τα κακά σκορπά, η κυρά η Παναγιά που σκορπίζει τα κακά”.

 

Αλατόνερο

Γεμίστε ένα ποτήρι με νερό και βάλτε με το χέρι σας μια χούφτα αλάτι (χοντρό ή ψιλό). Ανακατέψτε λέγοντας την προσευχή. Στο τέλος ζητήστε να διαλυθεί το μάτι όπως το αλάτι διαλύεται στο νερό. Χύστε το νερό στην τουαλέτα και πλύντε το ποτήρι αμέσως.

 

Λουλούδια επιταφίου

Πείτε την προσευχή και ταυτόχρονα κάψτε στο λιβανιστήρι λουλούδια επιταφίου για το κακό μάτι αλλά και για καθαρισμό της ενέργειας.

 

Λάδι

Βάλτε σε ένα μικρό ποτήρι νερό και στάξτε τρεις σταγόνες λάδι. Πείτε την προσευχή. Επαλείψτε το μέτωπο του ατόμου με λίγο νερό. Η παράδοση θέλει το λάδι να διαλύεται μαζί με το κακό μάτι.

Αγριμονιά και απήγανος

Κάψτε αγριμονιά και απήγανο μαζί με λιβάνι στο θυμιατό και λιβανίστε το άτομο για να καθαρίσει. Οι αρνητικές ενέργειες απωθούνται και καθαρίζει η αύρα του.ημα οφείλεται σε μηνιγγίτιδα και πότε όχι.

 

citypatras.gr/

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *