Πώς να χάσεις κιλά πιο γρήγορα – Οι 7 µαγικές τροφές

Πώς να χάσεις κιλά πιο γρήγορα
Πώς να χάσεις κιλά πιο γρήγορα

 

Πώς μπορείς να χάσεις κιλά πιο γρήγορα; Κι όμως δεν είναι απίθανο και βρήκαµε 7 µαγικές τροφές που επιστηµονικά αποδεδειγµένα σε βοηθάνε να χάσεις πιο εύκολα βάρος το αργότερο σε διάστηµα 6 εβδοµάδων.

 

Οι σωστές δίαιτες θέλουν χρόνο, επιµονή και υποµονή για να είναι αποτελεσµατικές και ακίνδυνες για την υγεία σου. Μερικές φορές χρειάζεται να παρακάµψεις τη σειρά αναµονής και το πρωτόκολλο γιατί θέλεις να χωρέσεις σε ένα φόρεµα ή έχεις να πας σε ένα γάµο και θέλεις να δείχνεις λαµπερή και ανανεωµένη χωρίς τα περιττά κιλά.

Ή απλά, θέλεις να φτάσεις στο επιθυµητό αποτέλεσµα νωρίτερα από τους 4-6 µήνες που χρειάζεται ένα καλό διατροφικό πρόγραµµα για να λειτουργήσει. Βρες το πιο στενό σου ρούχο και δες το να γίνεται κανονικό στο σώµα σου σε λιγότερο από δύο µήνες…

 

Πώς να χάσεις κιλά πιο γρήγορα

Για αποτελέσµατα σε 2 εβδοµάδες

Πράσινο τσάι

Ο συνδυασµός γυµναστήριο και πράσινο τσάι είναι θαυµατουργός. Μία µελέτη που δηµοσιεύτηκε στο “The Journal of Nutrition” έδειξε ότι σε διάστηµα µόλις δύο εβδοµάδων όσοι πήγαιναν γυµναστήριο για 25 λεπτά καθηµερινά και έπιναν µέσα στη µέρα 4-5 φλιτζάνια πράσινο τσάι, έχασαν περισσότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς από αυτούς που δεν έπιναν.

Οι ειδικοί λένε πως έχει σηµασία το ένα φλιτζάνι τσάι να πίνεται πριν την προπόνηση στο γυµναστήριο. Τι είναι αυτό όµως που κάνει το πράσινο τσάι τόσο ξεχωριστό; Περιέχει κατεχίνες, πολυφαινόλες που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και ενεργοποιεί το µεταβολισµό σου, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να χάσεις βάρος.

  Τρόποι για να Νιώθετε πιο Αδύνατοι Μέχρι Αύριο!

 

Πόσα αμύγδαλα πρέπει να τρώτε για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά;

 

Αµύγδαλα

Αν η φύση είχε βγάλει χάπι αδυνατίσµατος, θα ήταν τα αµύγδαλα. Μία µελέτη ανάµεσα σε υπέρβαρους και παχουλούς ενήλικες έδειξε ότι µία θερµιδοµετρική δίαιτα έχει άµεσα αποτελέσµατα σε δύο κιόλας εβδοµάδες αν περιλαµβάνει µια χούφτα αµύγδαλα σαν σνακ. Το εντυπωσιακό είναι ότι µετά από 24 εβδοµάδες είχαν 62% µείωση βάρους και Δείκτη Μάζας Σώµατος.

Η καλύτερη ώρα να φας την ηµερήσια µερίδα από αµύγδαλα είναι πριν πας στο γυµναστήριο ή πριν κάνεις τον περίπατό σου. Και αυτό, γιατί σύµφωνα µε µια µελέτη που δηµοσιεύθηκε στο The Journal of the International Society of Sports Nutrition, τα αµύγδαλα περιέχουν την ευεργετική L-αργινίνη, ένα πρωτεϊνικό αµινοξύ, που ενισχύει την καύση λίπους και υδατανθράκων ενώ ασκείσαι.

 

Πώς να χάσεις κιλά πιο γρήγορα – Για αποτελέσµατα σε 4 εβδοµάδες

Λάδι αβοκάντο

Είναι λίγο παρεξηγηµένο το αβοκάντο επειδή έχει τη φήµη ότι παχαίνει. Η αλήθεια είναι όµως ότι µπορείς να χάσεις µέχρι και 20% από τους πόντους στην κοιλιά σου αν βάλεις στη διατροφή σου λάδι από αβοκάντο. Στο Πανεπιστήµιο της Πενσιλβάνια ερευνητές εξέτασαν ανθρώπους που συµπεριλάµβαναν στη διατροφή τους λάδι από αβοκάντο και λάδι από µείγµα λιναρόσπορου και κάρθαµου.

Η πρώτη κατηγορία µέσα σε ένα µήνα, έχασε 2% λίπους από την κοιλιά, καταναλώνοντας ηµερησίως 3 κουταλιές του γλυκού λάδι αβοκάντο. Η δράση του οφείλεται στο ότι είναι γεµάτο µε µονοακόρεστα λιπαρά, που µειώνουν την κακή χοληστερόλη και βοηθάνε το σώµα να κάψει περισσότερο λίπος.

 

Γιαούρτι µε φρούτα

Ο συνδυασµός ασβεστίου και βιταµίνης D, όπως µας λέει το Nutrition Journal, έχει εντυπωσιακά αποτελέσµατα στην απώλεια βάρους. Σε ένα πείραµα 12 εβδοµάδων, η µία οµάδα συµµετεχόντων έτρωγαν γιαούρτι µε φρούτα, που συνδυάζει τα δύο θρεπτικά συστατικά, και η άλλη όχι. Ήδη από την τέταρτη εβδοµάδα η πρώτη οµάδα έχασε διπλάσιο ποσοστό λίπους από την δεύτερη. Άλλη πηγή βιταµίνης D που µπορείς να συνδυάσεις µε το γιαούρτι είναι τα δηµητριακά.

  Έφυγαν 50 κιλά από πάνω της - Τι έκανε σχεδόν κάθε μέρα η Ελεονώρα Ζουγανέλη κι έγινε αγνώριστη

 

Φιστίκια Αιγίνης

Στο Κέντρο Ανθρώπινης Διατροφής του UCLA έλαβε χώρα η εξής έρευνα: Οι συµµετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και έκαναν ταυτόχρονα την ίδια δίαιτα χαµηλών λιπαρών για διάστηµα 12 εβδοµάδων. Η µόνη διαφορά ήταν ότι το απογευµατινό τους σνακ: Στο πρώτο γκρουπ έτρωγαν πρέτσελ µε 220 θερµίδες ενώ στο δεύτερο φιστίκια Αιγίνης µε 240 θερµίδες.

Στις τέσσερις εβδοµάδες, οι µετέχοντες στο δεύτερο γκρουπ είχαν µειώσει ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώµατος) κατά µία µονάδα ενώ του πρώτου δεν είχαν καµία µεταβολή. Επιπλέον, οι τιµές στη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια όσων έτρωγαν φιστίκια βελτιώθηκαν προς το καλύτερο. Τα αποτελέσµατα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν λιγότερες θερµίδες από άλλους ξηρούς καρπούς.

 

Όσπρια

Και όµως, οι ταπεινές φακές και τα ρεβίθια θα σε βοηθήσουν αποτελεσµατικά να χάσεις βάρος και αυτό είναι διπλό όφελος για σένα γιατί τα όσπρια είναι έτσι κι αλλιώς πολύ θρεπτικά.

Στην Ισπανία ερευνητές συµπέραναν πως µία θερµιδοµετρική δίαιτα ενός µήνα που περιλαµβάνει όσπρια µία φορά την εβδοµάδα, είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε απώλεια βάρους από µία που δεν τα περιλαµβάνει καθόλου. Παράλληλα επανήλθαν σε φυσιολογικά επίπεδα οι τιµές της κακής χοληστερόλης και της µεγάλης πίεσης. Φακές, φασόλια, ρεβίθια, κουκιά, µπιζέλια µπορούν να εµπλουτίσουν το διατροφολόγιο για να διαλέξεις.

 

Πώς να χάσεις κιλά πιο γρήγορα – Για αποτελέσµατα σε 6 εβδοµάδες

Γκρέιπφρουτ

Όπως οι µαραθωνοδρόµοι κάνουν διατάσεις για να προθερµάνουν τους µυς πριν τρέξουν µεγάλες αποστάσεις, έτσι και µισό γκρέιπφρουτ πριν το φαγητό ενισχύει το µηχανισµό που καίει το λίπος στον οργανισµό σου.

  Το κόλπο που «κόβει» όρεξη και θερμίδες – 30 γραμμάρια αρκούν

Το περιοδικό Metabolism δηµοσίευσε µια µελέτη που λέει πως αν προετοιµάζεις τον εαυτό σου µε αυτή την τακτική, µπορείς να χάσεις 2,5 εκατοστά από την περιφέρεια της µέσης σου µέσα σε 6 εβδοµάδες. Το γκρέιπφρουτ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιποδιαλυτές ίνες και βοηθάει σηµαντικά στο να αισθανόµαστε χορτασµένοι για περισσότερες ώρες µέσα στην ηµέρα. Πριν ξεκινήσεις όµως αυτή την τακτική, πρέπει να συµβουλευτείς τον γιατρό σου, επειδή ο συνδυασµός του µε κάποια φάρµακα έχει σοβαρές παρενέργειες.

 

glittermag.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *