Οι καλύτεροι συνδυασμοί τροφών για απώλεια βάρους

Οι καλύτεροι συνδυασμοί τροφών για απώλεια βάρους

Οι καλύτεροι συνδυασμοί τροφών για απώλεια βάρους

 

Είναι γεγονός ότι μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος να χάσει κανείς βάρος με υγιεινό τρόπο. Παρόλα αυτά μπορούμε να εισάγουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα μερικούς εύκολους συνδυασμούς.

 

Οι καλύτεροι συνδυασμοί τροφών για απώλεια βάρους

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

Συνόδεψε το πράσινο τσάι σου με χυμό από ένα λεμόνι, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ ή λάιμ (πηγές βιταμίνης C) . Το πράσινο τσάι έχει συσχετιστεί με μειωμένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, πρόληψη της οξείδωσης της χοληστερόλης αλλά και αυξημένο μεταβολισμό. Μελέτες δείχνουν, όμως, πως απορροφάμε μόνο το 20% των κατεχινών, των αντιοξειδωτικών ουσιών με όλες τις παραπάνω ευεργετικές επιδράσεις. Τα καλά νέα είναι πως πρόσφατα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο χυμός λεμονιού αυξάνει την απορροφητικότητα των κατεχινών σε ποσοστό 80%.

 

ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Προσφέρει πρωτεΐνη, απαραίτητη για τον μεταβολισμό και λαμπερό- σφριγηλό δέρμα. Τα αυγά είναι πλούσια σε αμινοξέα που συμμετέχουν στο σχηματισμό του κολλαγόνου. Αποτέλεσμα είναι η βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και η αύξηση της ελαστικότητάς του. Επίλεξε, για πρωινό μία ομελέτα με ένα αυγό και ένα ασπράδι και στύψε έναν φυσικό χυμό πορτοκαλιού, ώστε να καλύψεις ένα σημαντικό κομμάτι των αναγκών σου στην πολύτιμη αυτή βιταμίνη.

 

ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

Μια κούπα καφέ με ελάχιστη κανέλα αποτελεί έναν σούπερ συνδυασμό που μειώνει την όρεξη, άρα και τις θερμίδες που καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα. Ενισχύει το σώμα με αντιοξειδωτικά που μειώνουν τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Η κανέλα δεν έχει θερμίδες και σε συνδυασμό με τον καφέ που μειώνει την όρεξη, δημιουργούν το καλύτερο όπλο για την απώλεια κιλών.

  Το Ρόφημα Με Τα 3 Υλικά Που Εκτοξεύει Τον Μεταβολισμό & Βοηθά Να Χάσετε Βάρος!

 

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙ

Οι πατάτες αποτελούν έναν πραγματικό θησαυρό στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Είναι το νούμερο ένα τρόφιμο στη λίστα κορεσμού, ενώ όντας πλούσιες σε Κάλιο βοηθούν στο «ξεφούσκωμα». Σε συνδυασμό με την πιπερίνη του πιπεριού, πέρα από ωραία γεύση στον φούρνο, «μπλοκάρετε» την δημιουργία νέων λιποκυττάρων.

 

ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D μπορούν να μειώσουν σημαντικά το ποσοστό λίπους που αποθηκεύει το σώμα. Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε βιταμίνη D, ενώ τα αντιοξειδωτικά της κανέλλας ισορροπούν τα επίπεδα ινσουλίνης στο σώμα, μειώνοντας έτσι την συσσώρευση λίπους. Ρυθμίζει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Ξεκίνα την ημέρα σου με αυτό το πρωινό και θα έχεις δώσει στο ανοσοποιητικό σου μία ισχυρή τόνωση. Το γιαούρτι εμπλουτίζει τη μικροχλωρίδα του εντέρου και περιορίζει την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών που μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές στο γαστρεντερικό. Ωστόσο, τα προβιοτικά δρουν πολύ καλύτερα μαζί με τα πρεβιοτικά που υπάρχουν στα ολικής άλεσης δημητριακά.

 

ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Ένας μοναδικός συνδυασμός για καρδιαγγειακή υγεία. Αυτό το δίδυμο προλαμβάνει την οξείδωση της «κακής» LDL-χοληστερόλης. Μελέτες δείχνουν πως τα φυτοχημικά στα αμύγδαλα δρουν με τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες Ε και C, που συναντάμε στα βερίκοκα και μειώνουν την κακή χοληστερόλη. Επομένως, για ένα χορταστικό σνακ επιλέξτε ¼ φλ. Αποξηραμένα βερίκοκα και ωμά αμύγδαλα.

 

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΛΑΔΙ

Τόσο το λάδι όσο και οι ντομάτες έχουν απίστευτα οφέλη στην υγεία σου. Ο συνδυασμός τους είναι ιδιαίτερα ευεργετικός, αφού προλαμβάνονται νοσήματα που σχετίζονται με τον καρκίνο και την καρδιά, ενώ επιβραδύνεται και η πέψη. Οι ντομάτες, όπως και τα προϊόντα της ντομάτας (πολτός), περιέχουν και τα 4 βασικά καροτενοειδή καθώς και τρία αντιοξειδωτικά που σε συνδυασμό προλαμβάνουν τον καρκίνου και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

  Διαλείπουσα νηστεία: Είναι αποτελεσματική στην απώλεια βάρους;

Η απορροφητικότητα των πολύτιμων συστατικών αυξάνεται αν καταναλωθούν με ελαιόλαδο, καθώς τα καλά μονοακόρεστα λιπαρά που περιέχει επιβραδύνουν την πέψη. Συνόδεψε τη μακαρονάδα σου με μία σάλτσα από φρέσκιες κόκκινες ντομάτες, ελαιόλαδο και λίγο βασιλικό.

 

ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

Προστατεύει την κυκλοφορία του αίματος από την κορυφή ως τα νύχια. Αυτά τα αρωματικά λαχανικά περιέχουν αριθμό συστατικών που διατηρούν την ευελιξία των αρτηριών και τις προστατεύουν από τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας. Κάποια από τα συστατικά τους έχουν μελετηθεί για τη δράση τους να εξουδετερώνουν καρκινογόνες ελεύθερες ρίζες. Αποτελούν επίσης πλούσια πηγή φυτοοιστρογόνων, που τα καθιστά πολύτιμα για γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

 

ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Η κατανάλωση περισσότερων γευμάτων που δεν περιέχουν κρέας αποτελεί μία συνήθεια που προστατεύει έναντι των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Mελέτες δείχνουν πως οι γυναίκες που πρόσθεσαν 63 mg βιταμίνης C στο γεύμα τους απορρόφησαν 3 φορές περισσότερο σίδηρο. Συνδύασε το όσπριό σου με μία πλούσια σαλάτα και τελείωσε το γεύμα σου με ένα πορτοκάλι ή 2 ακτινίδια και θα καλύψεις τις ανάγκες σου σε σίδηρο, τονώνοντας το ανοσοποιητικό και την ενέργειά σου!

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ:

Πρωτεΐνες και υδατάνθρακες στο ίδιο γεύμα.
Δύο διαφορετικά είδη πρωτεΐνης (για παράδειγμα μπέικον με αυγά ή κρέας με τυρί),
Πρωτεΐνες και άμυλο (κρέας με πατάτες),
Άμυλο με ζάχαρη (πατάτες με ketchup),
Ζάχαρη με λίπη (όπως γλυκά με σφολιατοειδή),
Φρούτα με άλλες τροφές (όπως με παγωτό)

 

Σύνταξη & επιμέλεια: Δήμητρα Γραμμένου

nancysblog.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *