Mπορεί το μέλι να χρησιμοποιηθεί για απώλεια βάρους;

μέλι να χρησιμοποιηθεί για απώλεια βάρους

Πως μπορεί το μέλι να χρησιμοποιηθεί για απώλεια βάρους;

 

Το μέλι συχνά θεωρείται μια πιο φυσική μορφή γλυκαντικής ουσίας από την κανονική λευκή ζάχαρη. Η έρευνα έχει δείξει επίσης πως έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Επίσης, διαθέτει αντιμικροβιακή δράση και μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση.

Πριν, ωστόσο βάλετε το δάχτυλό σας στο βάζο με το μέλι, πρέπει να εξετάσετε κάποιους παράγοντες σε ό,τι αφορά το ρόλο του στην απώλεια βάρους.

 

Οι αριθμοί

Όταν θέλει κανείς να χάσει βάρος, η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων είναι ζωτικής σημασίας παράγοντας για να το επιτύχει. Αυτό σημαίνει ότι αυτό που τρώτε θα πρέπει να ταιριάζει στην ημερήσια πρόσληψη των θερμίδων σας. Μια μερίδα μελιού, δηλαδή ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, περιέχει 21 θερμίδες.

Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται γύρω στις 1.600-2.400 θερμίδες καθημερινά για να διατηρήσουν το βάρος τους, ενώ οι άνδρες χρειάζονται περίπου 2.000-3.000. Αυτό σημαίνει πως για να χάσει κανείς βάρος, είτε είναι άνδρας, είτε γυναίκα θα πρέπει να καταναλώνει λιγότερες από τις παραπάνω θερμίδες.

 

Θεραπεία για την πείνα

Το μέλι μπορεί να είναι θεραπεία της φύσης για την πείνα, καθώς βοηθά στην απώλεια βάρους, όπως υποστηρίζουν κορυφαίοι διατροφολόγοι. Πίνοντας ένα ρόφημα με μέλι πριν τον ύπνο μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας να επισκευάσει βλάβες, να κάψει λίπος και να σταματήσει την επιθυμία για ζάχαρη.

Το πρόγραμμα απώλειας βάρους συνεπάγεται επίσης μείωση του πρόχειρου φαγητού, κατανάλωση περισσότερης άπαχης πρωτεΐνης, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καθώς και μετάβαση από τους επεξεργασμένους σε μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες και όλα τα παραπάνω έχουν σαφώς να κάνουν με τα αποτελέσματα απώλειας βάρους πολύ περισσότερο από την κατανάλωση του μελιού.

  Πως το περπάτημα μπορεί να γίνει ένας εξαιρετικός τρόπος απώλειας βάρους

 

Ο μύθος του υγιούς μελιού

Ενώ μπορεί ενδεχομένως να φαίνεται πως το μέλι είναι μακράν η καλύτερη και πιο υγιής λύση για την απώλεια βάρους, καθώς αποτελεί μια πολύ πιο φιλική εναλλακτική λύση για την λευκή ζάχαρη, αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Η ιδέα ότι το μέλι είναι υγιές, είναι ελαφρώς παραπλανητική.

Το μέλι είναι ελαφρώς πιο γλυκό από τη ζάχαρη, κάτι που σημαίνει πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερη ποσότητα από τη ζάχαρη και να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα, ωστόσο ανά μερίδα το θερμιδικό περιεχόμενο είναι στην πραγματικότητα υψηλότερο. Επιπλέον, σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, η περικοπή ή η πλήρης εξάλειψη του μελιού από τη διατροφή σας είναι ένας τρόπος να μειώσετε την πρόσληψη της ζάχαρής σας.

 

Βάζοντας το μέλι στη διατροφή σας

Αν σας αρέσει το μέλι και βρίσκετε ότι μια μικρή μερίδα αρκεί για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό, τότε μπορείτε να το εντάξετε στη διατροφή σας και δεν πρόκειται να βλάψετε την προσπάθεια απώλειας βάρους σας.

Αλλά είναι πολύ εύκολο να το παρακάνετε με τα μεγέθη των μερίδων σας και να καταναλώσετε μεγαλύτερες ποσότητες με αποτέλεσμα να πάρετε περισσότερες θερμίδες απ’ όσες πρέπει χωρίς να αισθανθείτε κορεσμό. Αν προσθέσετε το μέλι στη διατροφή σας μπορεί στην πραγματικότητα να βάλετε φρένο στην προσπάθεια απώλειας βάρους στην περίπτωση που δεν μπορείτε να διατηρήσετε τον έλεγχο.

 

Συμβουλές

Συνδυάστε τη χρήση του μελιού με την άσκηση και την υγιεινή διατροφή για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για απώλεια βάρους.

 

Mπορεί το μέλι να χρησιμοποιηθεί για απώλεια βάρους;

medinova.gr

  Πρωινό για επίπεδη κοιλιά French Toast με φράουλες

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *