ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΠΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΠΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

 

Μια φυσιολογική ή χαμηλή ένδειξη της ζυγαριάς δεν μας απαλλάσσει από τους κινδύνους του λίπους, το οποίο και πάλι μπορεί να βρίσκεται συσσωρευμένο στο σώμα μας.

Οι έρευνες το έχουν δείξει ξεκάθαρα: μπορεί κάποιος να έχει παραπανίσια κιλά, αλλά η καλή φυσική του κατάσταση να τον προστατεύει και ταυτόχρονα μπορεί κάποιος να είναι λεπτός, αλλά να «κουβαλά» πολύ λίπος στο σώμα του.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές της Mayo Clinic έχουν βρει ότι περίπου οι μισοί Αμερικανοί ενήλικες με φυσιολογικό βάρος έχουν πολύ λίπος στο σώμα τους, που σημαίνει ότι κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν μελλοντικά καρδιακές παθήσεις.

Έρευνα που έχει δημοσιευτεί στο Journal of the American Medical Association έδειξε ότι ανάμεσα στους υπέρβαρους ανθρώπους σημειώθηκαν οι λιγότεροι θάνατοι, σε σχέση με αυτούς που παρουσίαζαν φυσιολογικό ή χαμηλό βάρος.

 

Σύμφωνα με στοιχεία προηγούμενων ετών, οι μισοί Αμερικανοί οι οποίοι ανήκουν στην υπέρβαρη κατηγορία και το 1/3 της κατηγορίας των παχύσαρκων, στην πραγματικότητα είναι απόλυτα υγιείς, με φυσιολογική πίεση αίματος, φυσιολογικά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και υψηλή καλή χοληστερόλη, σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευτεί στην επιθεώρηση Archives of Internal Medicine.

Ευρήματα που έχουν δημοσιευτεί επίσης στο Journal of the American Medical Association δείχνουν ότι το επίπεδο φυσικής κατάστασης –ανεξαρτήτως του βάρους– είναι ο μοναδικός παράγοντας που δρα θετικά για την υγεία σου και συγκεκριμένα, οι άνθρωποι με κακή φυσική κατάσταση έχουν 4 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα θνητότητας.

Τελικό συμπέρασμα; Μην επαναπαύεστε στο χαμηλό σωματικό σας βάρος! Ξεκινήστε κάποια φυσική δραστηριότητα και βελτιώσετε τη διατροφή σας, ειδικά αν οι τελευταίες εξετάσεις σας είχαν… μελανά σημεία.

  6 τροφές που δεν ήξερες ότι καίνε το λίπος!!!

 

ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΠΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Clickatlife.gr

truelife.gr

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *