Πόσο πρέπει να κινούμαστε καθημερινά για να κάψουμε τις θερμίδες από τις δημοφιλείς λιχουδιές

Πόσο πρέπει να κινούμαστε καθημερινά

Πόσο πρέπει να κινούμαστε καθημερινά για να κάψουμε τις θερμίδες από τις δημοφιλείς λιχουδιές

 

Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα πακέτα με τα τρόφιμα θα πρέπει εκτός των άλων να αναγράφουν και πόση άσκηση χρειάζεται για να κάψει κανείς τις θερμίδες που προσλαμβάνει ο οργανισμός από αυτά.

Οι αναγραφή του στοιχείου αυτού στις ετικέτες, θεωρούν οι ερευνητές, ότι θα βοηθούσε αρκετούς να μην μπαίνουν στον πειρασμό να τα καταναλώσουν.

Εκτιμώντας ότι χρειάζονται τέσσερις ώρες περπάτημα για να καούν οι θερμίδες από μια πίτσα ή 22 λεπτά τρέξιμο για μια σοκολάτα, τονίζουν πως χρειάζεται να υπάρχει επίγνωση του ενεργειακού κόστους των τροφίμων.

Ο στόχος είναι η ενθάρρυνση υγιεινών διατροφικών συνηθειών για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Λάφμπορο, που εξέτασε ενδελεχώς 14 σχετικές μελέτες, αυτός ο τύπος σήμανσης στα πακέτα με τα φαγητά θα μπορούσε να μειώσει την μέση ημερήσια ποσότητα τροφής ενός ατόμου κατά 200 θερμίδες.

Μπορεί να μην ακούγεται και πολύ αλλά, όπως τονίζουν οι ερευνητές, θα έχει αντίκτυπο στα επίπεδα παχυσαρκίας σε ολόκληρη τη χώρα. Περισσότεροι από τα δύο τρίτα των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Πόσο πρέπει να κινούμαστε καθημερινά για να κάψουμε τις θερμίδες από τις δημοφιλείς λιχουδιές

Η επισήμανση τροφίμων με «θερμίδες άσκησης» θα διευκολύνει τους ανθρώπους να καταλάβουν τι τρώνε και να τους ωθήσουν να κάνουν καλύτερες επιλογές, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι άνδρες χρειάζονται περίπου 2.500 θερμίδες την ημέρα και οι γυναίκες περίπου 2.000 θερμίδες.

Ενα μπολ με δημητριακά μεταφράζεται σε 172 θερμίδες και χρειάζεται 31 λεπτά περπάτημα ή 16 λεπτά τρέξιμο για το «κάψιμό» τους.

  Διατροφή θερμίδες τρόφιμα: Ποια τρόφιμα έχουν λίγες θερμίδες και βοηθούν στην απώλεια βάρους

Μια μπάρα σοκολάτας έχει 229 θερμίδες και απαιτεί 22 λεπτά τρέξιμο ή 42 λεπτά περπάτημα.

Ενα αναψυκτικό (με ζάχαρη) περιέχει 138 θερμίδες. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται 13 λεπτά τρέξιμο ή 26 λεπτά περπάτημα

Ενα πακέτο πατατάκια μας παχαίνει κατά 171 θερμίδες. Για να «σβηστούν» αυτές πρέπει να περπατήσουμε 31 λεπτά ή να τρέξουμε 16 λεπτά.

Ενα σάντουιτς (με κοτόπουλο και μπέικον) έχει 445 θερμίδες. Αρα, πρέπει να περπατήσουμε 1 ώρα και 22 λεπτά (ειδάλλως να τρέξουμε 42 λεπτά) για να μην μετατραπεί σε παραπανίσιο βάρος.

 

fumara.gr

Αφήστε μια απάντηση