10 βήματα που επιταχύνουν την απώλεια βάρους

10 βήματα που επιταχύνουν την απώλεια βάρους

10 βήματα που επιταχύνουν την απώλεια βάρους

 

Αν αγωνίζεστε για την απώλεια βάρους, σίγουρα ήδη γνωρίζετε πως είναι τα μικρά πράγματα που προσθέτουν το λίγο παραπάνω που τελικά αθροιστικά οδηγεί στο να αισθάνεστε τα ρούχα σας σφιχτά πάνω σας.

Τι γίνεται, όμως, αν γνωρίζετε ποια είναι τα μικρά πράγματα που θα μπορούσατε να αποφύγετε κάθε ημέρα για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας;

Διαβάστε παρακάτω 10 βήματα που θα σας επιτρέψουν να επιταχύνετε την απώλεια βάρους:

 

10 βήματα που επιταχύνουν την απώλεια βάρους

 

1. Αλλάξτε τα σνακ

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να κόψετε το ανόητο τσιμπολόγημα. Οι θερμίδες που τσιμπάτε δεξιά και αριστερά είναι αυτές που προσθέτουν τελικά κιλά.

Αντί να μαζεύετε θερμίδες με τις ανθυγιεινές επιλογές σας προτιμήστε σνακ που δεν είναι παχυντικά. Αν μετράτε τις θερμίδες τα μαθηματικά μπορούν να σας βοηθήσουν.

Ενα κιλό είναι ισοδύναμο με περίπου 7.700 θερμίδες, οπότε αν κόψετε 100 θερμίδες την ημέρα θα χάσετε περίπου μισό κιλό σε ένα μήνα μόνο από τα ανθυγιεινά σνακ.

 

2. Κόψτε τα υψηλής θερμιδικής αξίας καρυκεύματα και σάκχαρα

Αντί θα πιείτε καφέ με ζάχαρη πιείτε τον σκέτο. Αντί να βάλετε στο burger σας μαγιονέζα, προτιμήστε μουστάρδα και αν βρίσκεστε έξω ζητήστε να βάλουν το ντρέσινγκ της σαλάτας σας στο πλάι και όχι στην κορυφή της, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε την ποσότητα που τρώτε.

 

3. Γυμναστείτε

Η άσκηση είναι το κλειδί. Οι άνθρωποι που γυμνάζονται περίπου 150 λεπτά την εβδομάδα έχουν πιο επιτυχημένα αποτελέσματα στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Ανεβείτε από τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, παρκάρετε λίγο πιο μακριά για να περπατήσετε, προσθέστε ασκήσεις στο καθημερινό πρόγραμμά σας για να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

  Η διαλειμματική δίαιτα που αδυνάτισε την Ελένη Καρακάση

 

4. Προβλέψτε τους πειρασμούς

Αν ξέρετε ότι δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα τραγανά γεμιστά μπισκότα, μην τα διατηρείτε μέσα στο ντουλάπι σας. Αν πρόκειται να πάτε κάπου με φίλους όπου θα δυσκολευτείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας, αποφασίστε από πριν τι θα φάτε και επιμείνετε σ’ αυτή την απόφασή σας.

 

5. Φορτώστε το πιάτο σας με λαχανικά

Τουλάχιστον το μισό απ’ αυτό θα πρέπει να είναι καλυμμένο με λαχανικά. Το υπόλοιπο μπορείτε να το χωρίσετε μεταξύ πρωτεϊνών και αμυλούχων υδατανθράκων. Αν αποφασίσετε να πάρετε και δεύτερο πιάτο, φροντίστε να είναι γεμάτο με λαχανικά.

Οι άνθρωποι που τρώνε πέντε ή περισσότερες μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

 

6. Προσπεράστε το fast food

Μια μελέτη από 1.713 ενήλικες που είχαν επιτυχία στην απώλεια βάρους τους έδειξε πως οι άνθρωποι που τρώνε σε εστιατόρια fast food λιγότερο από δύο φορές την εβδομάδα, έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στη δίαιτά τους.

Αν ωστόσο τύχει να φάτε fast food φροντίστε τουλάχιστον να μη το παρακάνετε. Διαλέξτε μικρές μερίδες σαλάτας και προτιμήστε ψητά και όχι τηγανητά προϊόντα.

 

7. Περιορίστε τις θερμίδες που παίρνετε από τα ποτά

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα σακχαρούχα αναψυκτικά προσθέτουν θερμίδες και προσπαθούν να τα αποφύγουν, έχουν μια λανθασμένη αντίληψη για το πόσο επιβλαβές είναι το γλυκό τσάι και οι χυμοί.

Το σακχαρούχο τσάι δεν έχει λιγότερες θερμίδες από τα αναψυκτικά τύπου κόλα, ενώ και σε ό,τι αφορά τα φρούτα είναι καλύτερα να τα τρώτε ολόκληρα παρά να πίνετε το χυμό τους.

  Τροφές που καταπολεμούν φλεγμονές και λίπος της κοιλιάς

 

8. Να «λογοδοτείτε»

Αν έχετε έναν φίλο ή έναν συγγενή να σας «τσεκάρει» την περίοδο που κάνετε δίαιτα ή ένα ημερολόγιο που συμπληρώνετε πόσο συνεπής είστε, θα μπορείτε να ακολουθείτε πιο αποτελεσματικά το πρόγραμμά σας.

Στην πρώτη περίπτωση θα είστε υποχρεωμένοι να «λογοδοτήσετε» κι αυτό θα σας αποτρέψει από ατασθαλίες, στη δεύτερη θα είναι ηθικά δύσκολο να γράψετε στο ημερολόγιό σας αν έχετε παρεκτραπεί. Και στις δύο περιπτώσεις, αυτό θα σας βοηθήσει ψυχολογικά να μην ξεφεύγετε συχνά από το πρόγραμμά σας.

 

9. Χρησιμοποιήστε μικρότερες μερίδες

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι που παραγγέλνουν μικρότερες μερίδες ή μοιράζονται ένα πιάτο στα εστιατόρια, είναι πιο επιτυχημένοι στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Παραγγείλετε ένα ορεκτικό ή ένα γεύμα για τα παιδιά ή ζητήστε να σας συσκευάσουν το μισό από το γεύμα σας σε μια σακούλα για το σπίτι, προτού αρχίσετε να τρώτε.

 

10. Αναγνωρίστε την επιτυχία σας

Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν την απώλεια βάρους που έχουν ως στόχο, τελικά καταφέρνουν να χάσουν βάρος πιο αποτελεσματικά. Πώς μπορείτε να αποκτήσετε αυτή την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.

Μείνετε για λίγο με τον εαυτό σας και αναγνωρίστε του ότι έκανε υγιεινές επιλογές και πέτυχε τους βραχυπρόθεσμους στόχους του. Αυτό θα σάς δώσει δύναμη να συνεχίσετε και με τους μακροπρόθεσμους.

 

Αυτές οι μικρές αλλαγές, οι οποίες μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα, θα βοηθήσουν να χάσετε γρηγορότερα τα κιλά σας.

 

medinova.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *