Πώς θα βάλεις φωτιά στο μεταβολισμό σου

Πώς θα βάλεις φωτιά στο μεταβολισμό σου

Το κλειδί για να κρατήσεις το βάρος σου σταθερό, μετά την απώλεια κιλών, είναι να ρυθμίσεις το μεταβολισμό σου.

Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την… εσωτερική σου μηχανή σε άριστη κατάσταση.

Πώς θα βάλεις φωτιά στο μεταβολισμό σου

 

Ασκήσου λιγότερο αλλά πιο εντατικά

Ενίσχυσε τις προπονήσεις σου με υψηλής έντασης διαλειμματική γυμναστική. Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες που έκαναν αυτού του είδους την άσκηση έκαψαν έως και 36% περισσότερο λίπος απ’ ό,τι κάνοντας τις ίδιες ασκήσεις με την κλασική μέθοδο. Μικρότερης διάρκειας αλλά εντονότερες ασκήσεις μπορούν να αυξήσουν τα μιτοχόνδρια των μυών, κάνοντας έτσι ευκολότερο στο σώμα να παραγάγει ενέργεια μετατρέποντας το λίπος σε «καύσιμο».

Tip: Την επόμενη φορά που θα κάνεις τζόγκινγκ, πήγαινε γρήγορα για 4΄ και στη συνέχεια κάνε 2΄ διάλειμμα. Επανάλαβε 7 φορές.

 

Στάσου στα πόδια σου!

Το να στέκεσαι, να τεντώνεσαι και να περπατάς κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ σημαντικό για να κρατήσεις τον οργανισμό σου σε εγρήγορση. Κάθε φορά που σηκώνεσαι, οι μύες σου ενεργοποιούνται και μέσα σε 90 δευτερόλεπτα οι κυτταρικές μηχανές μπαίνουν σε λειτουργία.

Tip: Βάλε ειδοποίηση στο κινητό σου για να σου υπενθυμίζει να σηκώνεσαι και να περπατάς τουλάχιστον 5 λεπτά κάθε ώρα

 

Σήκω και βγες έξω

Εκείνοι που είναι εκτεθειμένοι στο φως του ήλιου από το πρωί μέχρι το μεσημέρι έχουν καλύτερο ΔΜΣ (δείκτη μάζας σώματος) από εκείνους που εκτίθενται μόνο τις απογευματινές ώρες. Ο απογευματινός ήλιος μπορεί να μεταβάλλει τις ορμόνες που ρυθμίζουν την πείνα και τον μεταβολισμό, με αποτέλεσμα να πεινάς περισσότερο και να καις λιγότερες θερμίδες.

  5 αιτίες που δεν χάνετε λίπος απο την κοιλιά και πως να τις αντιμετωπίσετε

Tip: Πριν τη δουλειά κάνε μια βόλτα στο πάρκο. Το φως της ημέρας θα σε ωφελήσει, γι’ αυτό εκμεταλλεύσου το!

 

Σήκω και βγες έξω

 

Χρονομέτρησε τον καφέ σου

Ο καφές μία ώρα πριν από την προπόνησή σου μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις μέχρι και 15% περισσότερες θερμίδες. Η καφεΐνη αυξάνει τα επίπεδα αδρεναλίνης στο σώμα κι έτσι καταναλώνεις περισσότερη ενέργεια, καις θερμίδες και τελικά ενεργοποιείται ο μεταβολισμός σου.

Tip: Αν πίνεις μόνο έναν καφέ την ημέρα, τότε καλύτερα να τον πιεις πριν από το γυμναστήριο. Προτίμησέ τον σκέτο. Έτσι θα κερδίσεις και τις θερμίδες που σου προσθέτει η ζάχαρη.

 

Πώς θα βάλεις φωτιά στο μεταβολισμό σου

glittermag.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *