Ποια είναι η καλύτερη ώρα να φας, αν θες να χάσεις κιλά

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να φας, αν θες να χάσεις κιλά

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να φας, αν θες να χάσεις κιλά

 

Ξέρεις ότι πρέπει να τρως καλό πρωινό για να «ξυπνήσει» ο μεταβολισμός σου, γνωρίζεις επίσης ότι δεν πρέπει να πέφτεις για ύπνο με γεμάτο στομάχι, κι ότι επομένως καλό είναι να τρως νωρίς το βράδυ.

Και τώρα έρχεται μια καινούργια έρευνα για να υποστηρίξει ότι αν θες να χάσεις κιλά, πρέπει να τρως μεταξύ 8 π.μ. με 2 μ.μ.

Η έρευνα του University of Alabama του Birmingham μελέτησε το πώς συμπεριφέρθηκε το σώμα 11 ατόμων, όταν αυτοί κάποιες μέρες έτρωγαν μεταξύ 8 το πρωί και 8 το βράδυ, κι όταν έτρωγαν μεταξύ 8 το πρωί μέχρι 2 το μεσημέρι. Στη δεύτερη περίπτωση, λοιπόν, παρατηρήθηκε ότι τα άτομα είχαν λιγότερες λιγούρες, έκαιγαν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά λίπος στη διάρκεια της νύχτας και ο μεταβολισμός τους βελτιώθηκε.

«Το να τρώει κανείς σ’ ένα διάστημα ωρών πολύ μικρότερο απ’ αυτό στο οποίο έχουμε όλοι συνηθίσει μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους» σχολιάζει η Δρ. Courtney Peterson, που συμμετείχε στην έρευνα.

Προφανώς, το να μείνει κάποιος νηστικός για 18 ώρες, από τις 2 το μεσημέρι μέχρι και το επόμενο πρωί, δεν είναι μια πολύ ελκυστική λύση.

Εξάλλου, η έρευνα  ήταν μικρή, όπως και το δείγμα της, οπότε οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι καλύτερα να δείξουμε υπομονή μέχρι να γίνουν περισσότερες μελέτες πάνω σ’ αυτό το αποτέλεσμα και να είναι πιο ξεκάθαρη η στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να χάσει κιλά.

Ωστόσο, το σίγουρο είναι, και φαίνεται μέσα κι απ’ αυτή την έρευνα, ότι καλό είναι να τρως περισσότερο, και καλύτερα, τις πρωινές ώρες και να αφήνεις το απόγευμα και το βράδυ για πιο ελαφριά γεύματα.

  Δημήτρης Γρηγοράκης: Χάσε 5 κιλά σε ένα μήνα και θέσε τον μεταβολισμό σου ξανά σε λειτουργία

 

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να φας, αν θες να χάσεις κιλά

joytv.gr

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *