8 κόλπα για να τρως λιγότερο

8 κόλπα για να τρως λιγότερο

8 κόλπα για να τρως λιγότερο

 

Το μυστικό για να χάσεις κιλά είναι φυσικά να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή ώστε να μειώσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις καθημερινά αλλά και ένα πρόγραμμα γυμναστικής που θα σε βοηθήσεις να «ξυπνήσεις» τον μεταβολισμό σου.

Ανακάλυψε 8 τρόπους για να καταφέρεις να τρως κάθε μέρα λιγότερες θερμίδες:

 

1.Να τρως πρωτεΐνη:

Σύμφωνα με έρευνες, η πρωτεΐνη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της όρεξης, αφού δημιουργεί αίσθηση πληρότητας. Μάλιστα, εάν δεν καταναλώνεις πρωτεΐνη στα γεύματά σου και στα σνακ σου μπορεί να καταλήξεις να καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες μέσα στην μέρα. Προτίμησε, λοιπόν, να τρως συχνά φασόλια, ασπράδια αυγών, άπαχο κρέας και γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών.

 

2.Να απολαμβάνεις κάθε μπουκιά:

Η δίαιτά σου πρέπει να είναι απολαυστική, για αυτό προσπάθησε να τρως διαιτητικά γεύματα που σου αρέσουν και προσπάθησε να τα τρως αργά ώστε να τα απολαμβάνεις! Φρόντισε ώστε ένα μέτριο γεύμα να διαρκεί γύρω στα 20 λεπτά!

 

3.Χρησιμοποίησε τα σωστά πιάτα:

Σέρβιρε το γεύμα σου σε μικρά πιάτα, αφού σύμφωνα με έρευνες όταν χρησιμοποιείς μεγάλα πιάτα τελικά καταναλώνεις περισσότερο φαγητό!

 

4.Υπολόγισε τις μερίδες:

Εάν τρως τα σνακ σου απευθείας από τη συσκευασία, τότε μάλλον θα φας περισσότερο από όσο πρέπει. Υπολόγισε τις μερίδες και τις θερμίδες και προσπάθησε να μην ξεφύγεις!

 

5.Τι σε παχαίνει;

Ποιο είναι το φαγητό ή το γλυκό στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς και κάθε φορά που το έχεις μπροστά σου δεν μπορείς να ελέγξεις… την ποσότητα που θα καταναλώσεις; Εντόπισε τις αδυναμίες σου και προσπάθησε να το αποφύγεις ή να τρως μικρότερες ποσότητες!

  Ο πιο απλός τρόπος για να τρως λιγότερο

 

6.Κάνε σωστούς συνδυασμούς:

Ένα ισορροπημένο γεύμα πρέπει να περιέχει σε μεγάλο ποσοστό λαχανικά, ¼ πρωτεΐνης και ¼ τροφές με φυτικές ίνες όπως προϊόντα ολικής άλεσης.

 

7.Μαγείρεψε!

Προσπάθησε να μην τρως συχνά έτοιμα γεύματα απέξω αφού πολλές φορές περιέχουν υπερβολικά πολλές θερμίδες, ακόμα κι αν… δεν φαίνονται! Προτίμησε να παίρνεις ταπεράκι στο γραφείο και να έχεις ετοιμάσει υγιεινά σνακ για κάθε φορά που πεινάς!

 

8.Μην παραλείπεις το πρωινό:

Σύμφωνα με τους ειδικούς το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα σε μια δίαιτα αφού όταν περιέχει πρωτεΐνη και φυτικές ίνες μπορεί να σε βοηθήσει να καταναλώσεις λιγότερες θερμίδες την υπόλοιπη μέρα!

 

8 κόλπα για να τρως λιγότερο

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *