4 τρόποι για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά

4 τρόποι για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά

Καιρός να σταματήσεις να «ρουφιέσαι» κάθε φορά που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. Απόκτησε τώρα την κοιλιά των ονείρων σου!

Η κοιλιά είναι το σημείο που ταλαιπωρεί τις περισσότερες από εμάς. Εκτός όμως από την αισθητική πλευρά, οι διατροφολόγοι επισημαίνουν συνεχώς πόσο επικίνδυνο είναι για την υγεία μας το κοιλιακό λίπος, το οποίο διακρίνεται σε δύο είδη: α) το υποδόριο, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και είναι μαλακό και β) το σπλαχνικό, που βρίσκεται μεταξύ μυών και οργάνων και είναι πιο σκληρό.

Το σπλαχνικό λίπος «κρέμεται» κάτω από τους μυς και βρίσκεται πολύ κοντά στα εσωτερικά όργανα, τα οποία το χρησιμοποιούν ως πηγή ενέργειας. Αυτό είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τον οργανισμό καθώς επηρεάζει αρνητικά τα εσωτερικά όργανα.

 

4 τρόποι για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά

4 τρόποι για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά

ΚΑΝΕ ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ

Πρόκειται για κάθε άσκηση κατά την οποία κινούνται ρυθμικά και επαναλαμβανόμενα μεγάλες μυϊκές ομάδες, με αποτέλεσμα την ταχύτερη καύση θερμίδων. Περιλαμβάνει κάθε δραστηριότητα που αυξάνει την πρόσληψη οξυγόνου και τους καρδιακούς παλμούς. Μόλις αρχίσεις να κάνεις αεροβική, η πρόσληψη του οξυγόνου αυξάνεται με γοργό ρυθμό, ώσπου να σταθεροποιηθεί. Το περπάτημα, το τρέξιμο, η κολύμβηση, η ποδηλασία και το σχοινάκι αποτελούν πέντε από τις πιο δημοφιλείς αεροβικές ασκήσεις.

 

ΟΧΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ!

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «American Journal of Physiology», οι ερευνητές παρατήρησαν ότι για τη σωστή καύση του λίπους αρκεί να γυμνάζεσαι σε μέτρια ένταση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, στα 25 λεπτά άσκησης οι καρδιακοί παλμοί θα πρέπει να κυμαίνονται από 50 έως 75 το λεπτό.

  Νερό καρύδας για επίπεδη κοιλιά και πολλά ακόμη οφέλη

Την έρευνα έρχεται να ενισχύσει η διαπίστωση ότι ένας πολύ έντονος και απαιτητικός κύκλος με ασκήσεις αντίστασης διάρκειας περίπου μίας ώρας έχει ως αποτέλεσμα να χάσεις περίπου 250-300 θερμίδες, ενώ αν κάνεις jogging για περίπου μία ώρα θα κάψεις διπλάσιες θερμίδες. Επίσης, οι υψηλές εντάσεις κουράζουν τον οργανισμό και καταπονούν το μυοσκελετικό σύστημα.

 

ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ

Στην αερόβια γυμναστική εντάσσεται οποιαδήποτε άσκηση σε κάνει να λαχανιάζεις. Θα πρέπει, λοιπόν, να διατηρήσεις την ίδια ένταση όσο διαρκεί η άσκηση, η οποία θα πρέπει να είναι περισσότερο από 30 λεπτά. Όταν γυμνάζεσαι με συχνότητα μεγαλύτερη από 75% για περισσότερο από 20 λεπτά, το σώμα αρχίζει να αναζητά νέες πηγές ενέργειας κι έτσι «χρησιμοποιεί» λίπος από τον λιπώδη ιστό. Επίσης, απελευθερώνει την αδρεναλίνη και την αυξητική ορμόνη, οι οποίες συμμετέχουν στην καύση του λίπους.

 

YOGA TIME

Η yoga μπορεί να μην είναι η ιδανική άσκηση για να απαλλαγείς από το περιττό λίπος, ωστόσο η ηρεμία που σου προσφέρει είναι ανεπανάληπτη. Μειώνει το άγχος, καθώς χαλαρώνει το σώμα και κατεβάζει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης. Έχει αποδειχτεί ότι η αυξημένη κορτιζόλη στα αγχώδη άτομα ευνοεί την εναπόθεση λίπους στον οργανισμό και εμποδίζει την καύση του. Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Κορέας, μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που έκαναν yoga τρεις φορές την εβδομάδα μείωσαν το κοιλιακό τους λίπος κατά 1% σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

 

glittermag.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *