Πώς θα χάσω 5 κιλά σε 15 μέρες

Πώς θα χάσω 5 κιλά σε 15 μέρες

Πώς θα χάσω 5 κιλά σε 15 μέρες

 

Μετά από διακοπές ή και μια δύσκολη περίοδο όπως η καραντίνα μπορεί να έχουμε βάλει κιλά. Και τότε θέλουμε να χάσουμε 5 κιλά σε 15 μέρες ή και πιο γρήγορα.

Μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε πρώτα; Γίνεται να χάσω 5 κιλά σε 15 μέρες; Ναι γίνεται, αν κάποιος ζυγίζει 120 κιλά ή και περισσότερο. Αν κάποιος έχει πολλά κιλά ίσως να μπορεί να χάσει 5 κιλά σε μικρό διάστημα, κυρίως από κατακρατήσεις υγρών.

 

Τελικά όμως ποιος είναι ο γρήγορος τρόπος να χάσουμε κιλά;

Πρέπει να έχουμε  ρεαλιστικές προσδοκίες όταν στοχεύουμε να χάσουμε κιλά μέσα σε κάποιο διάστημα π.χ. δύο εβδομάδες. Οι γρήγοροι στόχοι απώλειας βάρους είναι τόσο μη ρεαλιστικοί όσο και ανθυγιεινοί. Οι μικρότεροι, πιο ρεαλιστικοί στόχοι απώλειας βάρους είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε.

Ένας ρεαλιστικός στόχος απώλειας βάρους είναι να χάνουμε ένα έως δύο κιλά την εβδομάδα. Για να χάνουμε βάρος με υγιεινό τρόπο, θα πρέπει να καίμε 500 έως 1.000 θερμίδες την ημέρα από το αποθηκευμένο λίπος, τρώγοντας λιγότερο και καίγοντας περισσότερες θερμίδες. Ο,τιδήποτε περισσότερο από αυτό μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες, και φυσικά ψυχικό και σωματικό στρες και κόπωση.

Πριν ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, πρέπει να ξέρουμε πόσο βάρος πρέπει να χάσουμε και ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να το επιτύχουμε. Αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη γενική υγεία μας, τυχόν ασθένειες, τα επίπεδα της καθημερινής δραστηριότητας και οι διατροφικές μας προτιμήσεις.

Ακολουθούν μερικές κοινές συμβουλές για να χάσουμε όσο περισσότερα κιλά γίνεται μέσα σε 2 εβδομάδες.

Επιλέγουμε πολλά πράσινα λαχανικά για να παίρνουμε πολλές φυτικές ίνες. Μπορούμε να χάνουμε βάρος γρήγορα αν τρώμε φρούτα και κυρίως λαχανικά. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μας κάνουν να αισθανόμαστε πληρέστεροι για περισσότερο. Εξαιτίας αυτού, δεν αισθανόμαστε τόση πείνα. Εκτός αυτού, περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα που το σώμα μας έχει ανάγκη. Τα λαχανικά είναι ιδιαίτερα πλούσια φυτικές ίνες, οι οποίες έχουν θετική επίδραση στο σώμα.

  Νερό καρύδας για επίπεδη κοιλιά και πολλά ακόμη οφέλη

Λέμε όχι στο αλκοόλαναψυκτικά και χυμούς . Παίρνουμε πολλές κρυφές θερμίδες με τη μορφή ποτών, τόσο αλκοολούχων όσο και μη αλκοολούχων. Μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με νερό, αφεψήματα, καφέ και τσάι .

Προσπαθούμε να αποφύγουμε το άσπρο ψωμί, το άσπρο ρύζι, τα συνηθισμένα ζυμαρικά και τις πατάτες. Το σώμα μετατρέπει τους υδατάνθρακες αυτούς γρηγορότερα σε ενέργεια από οποιοδήποτε άλλο υδατάνθρακα. Προτιμούμε προϊόντα ολικής αλέσεως.

Η μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων βοηθά στην απώλεια βάρους. Οι υδατάνθρακες απορροφώνται γρήγορα από το σώμα και κάποιος αισθάνεται πεινασμένος λίγο μετά. Η κατανάλωση υδατανθράκων οδηγεί στη συσσώρευση λίπους, καθιστώντας δύσκολη την απώλεια βάρους.

Η απόλυτη εξάλειψη των υδατανθράκων από τη διατροφή μας δεν συνιστάται φυσικά. Προσπαθούμε να τους αντικαθιστούμε με μαύρο ψωμί, καστανό ρύζι, μακαρόνια ολικής και πατάτες με τη φλούδα. Μην ξεχνάμε ότι και τα λαχανικά και τα φρούτα περιέχουν υδατάνθρακες.

Η πρωτεΐνη πρέπει να είναι το κύριο συστατικό της διατροφής μας για αυτές τις δύο εβδομάδες. Το σώμα μας χρησιμοποιεί περισσότερες θερμίδες για να αφομοιώσει και να απορροφήσει τις πρωτεΐνες των τροφών. Επιπλέον, η πρωτεΐνη παρέχει μια αίσθηση πληρότητας. Επιλέγουμε άσπρο κρέας από πουλερικά και ψάρια, άπαχο τυρί και ασπράδια αβγών. Δοκιμάζουμε:Ομελέτα με ασπράδια, Κρέπα βρώμης με ασπράδια.

Δεν ξεχνάμε:

Πίνουμε τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό, αφεψήματα και τσάι την ημέρα. Το νερό είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία στον αγώνα για να χάσουμε κιλά. Βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Το νερό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν θέλουμε να χάσουμε βάρος.

Ο περιορισμός της πρόσληψης αλατιού είναι ιδιαίτερα σημαντικός αν θέλουμε να χάσουμε βάρος. Η περίσσεια αλατιού προκαλεί κατακράτηση νερού στο σώμα. Το νερό αποτελεί περίπου 60 % του σωματικού βάρους. Επομένως, ας καταναλώνουμε λιγότερο αλάτι για δύο εβδομάδες ενώ προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

  Φτάσε στο ιδανικό βάρος με αυτούς τους δυο τρόπους

Εάν θέλουμε να χάσουμε γρήγορα βάρος σε δύο εβδομάδες, θα πρέπει να κάνουμε άσκηση κάθε μέρα. Πρέπει να αφιερώνουμε μια ώρα την ημέρα για άσκηση . Μπορείτε να περπατάμε, να τρέχουμε, να κάνουμε ποδηλασία, κολύμπι ή ασκήσεις cardio .

Κάποιες ασκήσεις με βάρη ή αντιστάσεις επίσης είναι χρήσιμες. Ενώ η αερόβια προπόνηση βοηθά να απαλλαγούμε από επιπλέον κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι ασκήσεις με βάρη συμβάλλουν επίσης στην απώλεια βάρους και στη βελτίωση της υγείας μακροπρόθεσμα.

Ο ύπνος είναι ουσιαστικό μέρος της καλής υγείας και απαραίτητος για την απώλεια βάρους. Χρειάζονται τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ για να μεγιστοποιήσουμε τις θετικές του επιδράσεις.

 

Συμπέρασμα

Είναι από τις πιο συχνές αναζητήσεις στο Google: πώς θα χάσω 5 κιλά σε 15 μέρες, 10 κιλά σε 15 μέρες ή και άλλες παρόμοιες.

Θα πούμε το χιλιοειπωμένο: Οι κακοσχεδιασμένες δίαιτες αστραπή δεν έχουν μόνιμο αποτέλεσμα. Κυρίως χάνουμε υγρά. Αυτές οι δίαιτες συνοδεύονται από απώλεια μυϊκής μάζας οπότε βλάπτουν τον μεταβολισμό μας. Ας καταστρώσουμε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης και σίγουρα θα έχουμε γρήγορα και μόνιμα αποτελέσματα.

 

Φωτογραφία: Kristian Mensa et collaboteurs.

icooktoheal.com

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη

-Αν νιώσετε δυσφορία μετά την πρώτη ημέρα της δίαιτας,
να διακόψετε τη δίαιτα αμέσως και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν χειροτερέψει.
-Και μην ξεχνάτε πώς πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *