Πώς να χάσεις κιλά χωρίς να κάνεις δίαιτα!

Πώς να χάσεις κιλά

Πώς να χάσεις κιλά χωρίς δίαιτα

 

Λέξεις: Λαμπρίνα Δουλγέρη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος 

Όλα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πως το concept της δίαιτας έχει αποτύχει κι αυτό γιατί η λέξη «δίαιτα» είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την στέρηση, την κακή ψυχολογία, την πείνα και το άγχος. Κανένας ακούγοντας αυτή την λέξη (δίαιτα) δεν χαροποιείται ιδιαίτερα.

Η δίαιτα έχει ημερομηνία έναρξης και λήξης κι αυτό από μόνο του αρκεί για να πούμε ότι έχει αποτύχει σαν σενάριο.

Η δίαιτα δεν είναι τρόπος ζωής ούτε ανήκει στο μοντέλο μίας σωστής και ισορροπημένης διατροφής. Απλώς, μας οριοθετεί μέχρι να διώξουμε τα περιττά κιλά. Δυστυχώς, όμως, αυτά τα περιττά κιλά που χάνονται με την «σκληρή και στερητική» πολλές φορές δίαιτα, επιστρέφουν.

 

Πώς λοιπόν μπορείς να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά χωρίς να κάνεις δίαιτα;

Το πρώτο και το πιο βασικό σε ένα πλάνο διατροφής είναι να σου ταιριάζει. Να προσαρμόζεται ανάλογα στο δικό σου βάρος, ύψος, φύλο, ηλικία αλλά και στην ζωή σου. Έτσι το πλάνο διατροφής γίνεται αυτόματα τρόπος ζωής που μπορείς να ακολουθήσεις χωρίς δυσκολία.

 

Πώς; Με απλά βήματα!

Απαλλάξου από τρόφιμα και προϊόντα επεξεργασμένα, με αρκετή ζάχαρη και αλάτι και περιόρισέ τα όσο το δυνατόν.

Εκτός από κενές θερμίδες, αυτά τα τρόφιμα δεν σου προσφέρουν θρεπτικά συστατικά με αποτέλεσμα να μην νιώθεις ποτέ πλήρης.

Πιες νερό!

Είναι γεγονός πως πολλές φορές μπερδεύουμε την πείνα μας με την δίψα μας. Η ενυδάτωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην σωστή λειτουργία του οργανισμού, αυξάνει το μεταβολισμό και συμβάλλει στις ποικίλες βιοχημικές αντιδράσεις του σώματος.

Απέφυγε τα λιπαρά τρόφιμα κι εκείνα τα τρόφιμα με υψηλό ποσοστό λίπους, όπως είναι τα τυριά τύπου mascarpone, cheddar ή παρμεζάνα ή τα κρέατα με ορατό λίπος.

Επιλέγοντας τρόφιμα χαμηλότερα σε κορεσμένο λίπος θα αντιληφτείς αμέσως την διαφορά στο σώμα σου. Προσοχή όμως καθώς οι πιο light εκδοχές έχουν επίσης θερμίδες και δεν πρέπει να καταναλώνονται ανεξέλεγκτα.

  Εύκολο και γρήγορο πρωινό για αδυνάτισμα: Ψωμί ολικής με κανέλα!
Βάλε στην ζωή σου τα φρούτα και τα λαχανικά!

Είναι η πιο ωραία εποχή για φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Συνόδευσε πάντα τα γεύματα σου με σαλάτα και ενδιάμεσα επέλεξε φρούτα όπως οι φράουλες ή τα berries με λίγους ξηρούς καρπούς. Θα νιώθεις πιο γρήγορα κορεσμό και θα απαλλαχτείς από τυχόν φουσκώματα!

Σταμάτα να πιστεύεις πως αν κάνεις μία πολύ εξαντλητική δίαιτα θα έχει αποτέλεσμα!

Η φιλοσοφία στην απώλεια βάρους πολλές φορές κρύβεται στο: «Μικρά βήματα που θα έχουν μεγάλη διάρκεια».

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις όλη σου την ζωή για να δεις αποτελέσματα. Άλλωστε αυτό δεν θα κρατήσει περισσότερο από 1 μήνα. Σωστή και ισορροπημένη διατροφή με επιμονή και υπομονή είναι το κλειδί της επιτυχίας!

 

Πώς να χάσεις κιλά χωρίς να κάνεις δίαιτα

parallaximag

Αφήστε μια απάντηση