5 λάθη που σχεδόν όλοι κάνουμε στο μπάνιο με αποτέλεσμα να βλάπτουμε την υγεία του δέρματός μας

5 λάθη που σχεδόν όλοι κάνουμε στο μπάνιο

λάθη που σχεδόν όλοι κάνουμε στο μπάνιο

Λίγοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι μπορεί να κάνεις λάθη ενώ κάνεις κάτι τόσο απλό όπως το ντους, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν κανόνες για να διατηρηθεί το δέρμα μας υγιές.

Συγκεντρώσαμε 5 τυπικά λάθη που κάνουμε κάθε φορά που κάνουμε ντους.

5. Πλενόμαστε για πολύ ώρα

Πλενόμαστε για πολύ ώρα

Όπως το ζεστό νερό, έτσι και το πολύωρο μπάνιο στεγνώνει πάρα πολύ το δέρμα, με αποτέλεσμα να προκληθούν εξανθήματα και φαγούρα. Η βέλτιστη διάρκεια του ντους είναι περίπου 10 λεπτά.

4. Χρησιμοποιούμε συχνά αφρώδη τζελ και σαμπουάν σώματος

λάθη που όλοι κάνουμε στο μπάνιο

Όσο πιο πολύς αφρός υπάρχει, τόσο πιο επιφανειακά δραστικές ουσίες υπάρχουν σε ένα αφρόλουτρο. Οι ουσίες αυτές καταστρέφουν το φυσικό προστατευτικό στρώμα ελαίου, οδηγώντας στην ξηρότητα και την τραχύτητα του δέρματος. Επιπλέον, εάν τα αντιβακτηριδιακά σαμπουάν δε σας έχουν συνταγογραφηθεί από γιατρό, δε χρειάζεται να τα χρησιμοποιείτε καθημερινά.

 

5 λάθη που σχεδόν όλοι κάνουμε στο μπάνιο με αποτέλεσμα να βλάπτουμε την υγεία του δέρματός μας

3. Χρησιμοποιούμε παλαιά και υγρά σφουγγάρια

Χρησιμοποιούμε παλαιά και υγρά σφουγγάρια

Τα υγρά σφουγγάρια αποτελούν το ιδανικό έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας, επομένως είναι καλύτερα να τα αλλάζετε μία φορά κάθε 4 εβδομάδες. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα πετσετέ γάντι ή μια πετσέτα.

Είναι επίσης σημαντικό να στεγνώσετε το σφουγγάρι μετά τη χρήση.

2. Στεγνώνουμε υπερβολικά το δέρμα μας

λάθη που όλοι κάνουμε στο μπάνιο

Στεγνώστε το σώμα σας με μια μαλακή πετσέτα, αφήνοντάς το λίγο υγρό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας κρέμα ενυδάτωσης και το δέρμα σας θα παραμείνει απαλό και υγιές!

1. Χρησιμοποιούμε υπερβολικά ζεστό νερό

Χρησιμοποιούμε υπερβολικά ζεστό νερό

Το ζεστό νερό κάνει το δέρμα ξηρό και μπορεί να αρχίσει να ξεφλουδίζει. Πλένει πάρα πολύ λίπος του δέρματος, αφήνοντας το ανυπεράσπιστο. Αυξάνει επίσης τη ροή του αίματος, η οποία συχνά οδηγεί σε ερύθημα, φλεγμονές και εξανθήματα. Οι 35-40 ° C είναι η ιδανική θερμοκρασία για υγιές δέρμα.

  Τα τρία βασικά βήματα για μπάνιο χωρίς μικρόβια

 

enimerotiko

Αφήστε μια απάντηση