Κολλαγόνο : Πως ενισχύει την υγεία των μαλλιών

Κολλαγόνο : Πως ενισχύει την υγεία των μαλλιών

τα οφέλη του κολλαγόνου στα μαλλιά.

Κολλαγόνο : Σε αυτό το άρθρο σας βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα οφέλη του κολλαγόνου στα μαλλιά.

Το σώμα σας παράγει κολλαγόνο, αλλά μπορείτε επίσης να το πάρετε από συμπληρώματα και τρόφιμα, όπως ο ζωμός των οστών.

Μπορεί να προσφέρει μια ποικιλία από οφέλη για την υγεία, όπως η προώθηση υγιών, ισχυρών μαλλιών. Εδώ είναι 5 τεκμηριωμένοι τρόποι με τους οποίους το κολλαγόνο μπορεί να βελτιώσει τα μαλλιά σας.

Κολλαγόνο : Πως ενισχύει την υγεία των μαλλιών

 

Κολλαγόνο : Πως ενισχύει την υγεία των μαλλιών

Παρέχει αμινοξέα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή μαλλιών

Τα μαλλιά αποτελούνται κυρίως από την πρωτεΐνη κερατίνη.

Το σώμα σας χρησιμοποιεί πολλά αμινοξέα για να δημιουργήσει κερατίνη – μερικά από τα οποία βρίσκονται στο κολλαγόνο .

Όταν καταναλώνετε κολλαγόνο και άλλες πρωτεΐνες, το σώμα σας τα διασπά σε αμινοξέα που στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για την κατασκευή νέων πρωτεϊνών και ενώσεων .

Η προλίνη είναι επίσης το κύριο συστατικό της κερατίνης. Επομένως, η κατανάλωση κολλαγόνου πλούσιου σε προλίνη θα πρέπει να παρέχει στο σώμα σας τα δομικά στοιχεία που χρειάζεται για να δημιουργήσει μαλλιά .

 

Βοηθά στην καταπολέμηση ζημιών στα θυλάκια των μαλλιών

Το κολλαγόνο μπορεί να λειτουργήσει ως αντιοξειδωτικό και να καταπολεμήσει τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι ενώσεις που αναπτύσσονται στο σώμα σας ως αποτέλεσμα του στρες , των ατμοσφαιρικών ρύπων, του καπνίσματος, των κακών διατροφικών επιλογών, του αλκοόλ και άλλων περιβαλλοντικών επιδράσεων. Πάρα πολλές ελεύθερες ρίζες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα, τις πρωτεΐνες και το DNA σας .

Κολλαγόνο : Πως ενισχύει την υγεία μαλλιών

 

Μπορεί να αποτρέψει την αραίωση μαλλιών που σχετίζεται με τη γήρανση

Το κολλαγόνο αποτελεί το 70% του δέρματος σας, το μεσαίο στρώμα του δέρματός σας που περιέχει τη ρίζα κάθε επιμέρους τρίχας .

  Μεταλλικά στοιχεία: Μάθετε όλη την αλήθεια!

Το κολλαγόνο συμβάλλει στην ελαστικότητα και την αντοχή του δέρματος. Με την ηλικία, το σώμα σας γίνεται λιγότερο αποτελεσματικό στην παραγωγή κολλαγόνου και την αναπλήρωση κυττάρων στο χόριο. Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα μαλλιά γίνονται πιο λεπτά με την πάροδο του χρόνου.

Η παροχή κολλαγόνου στο σώμα σας μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ενός υγιούς χόριου και στην πρόληψη της αραίωσης των μαλλιών.

 

Ακολουθεί βίντεο με τα οφέλη του κολλαγόνου

 

healthweb

 

Αφήστε μια απάντηση