It’s tea time: Τα 7 καλύτερα είδη τσαγιού για αδυνάτισμα

 

It’s tea time

Τα 7 καλύτερα είδη τσαγιού για αδυνάτισμα

 

Κι όμως υπάρχουν τσάγια που μπορούν να ενισχύσουν το μεταβολισμό σου και τις καύσεις λίπους, να μειώσουν τις απογευματινές λιγούρες και να σε χαλαρώσουν κάθε φορά που το άγχος σε κάνει να θες να πέσεις τα μούτρα στις σοκολάτες.

Αν όταν σκέφτεσαι τσάι και αδυνάτισμα το μυαλό σου πάει στο πράσινο τσάι, δεν έχεις δει τίποτα ακόμη! Υπάρχουν πολλά είδη τσαγιού που είναι εξ ίσου (ή και περισσότερο) αποτελεσματικά στη μάχη ενάντια στα περιττά κιλά!

Γι’ αυτό, αντί για ακόμα μια κούπα καφέ, βάλε τα παρακάτω τσάγια στη ζωή σου και θα δεις πόσο ευεργετικά είναι για την ψυχολογία αλλά και τη σιλουέτα σου!

 

It’s tea time: Τα 7 καλύτερα είδη τσαγιού για αδυνάτισμα

 

Τσάι Oolong:

Πιθανότατα να το έχεις συναντήσει σαν after ρόφημα σε κάποιο εστιατόριο (δίπλα στα fortune cookies), αλλά εκτός από τις χωνευτικές του ιδιότητες, το συγκεκριμένο τσάι είναι ιδανικό και για αδυνάτισμα, ακόμη και περισσότερο από το πράσινο τσάι.

Έρευνα του Agriculture Research Services Diet and Human Laboratory απέδειξε πως τα άτομα που πίνουν καθημερινά Oolong τσάι τείνουν να καίνε 67 θερμίδες περισσότερες από εκείνουν που έπιναν καφέ ή κάποιο άλλο ρόφημα. Κι αν ο αρθιμός σου φαίνεται μικρός, σκέψου πως 4 φλιτζάνια από αυτό το τσάι, θα σε βοηθήσουν να κάψεις εκείνο το γλυκό σνακ, έτσι απλά και χωρίς τύψεις.

 

Τσάι Πασιφλόρας:

Είναι γνωστό πως μια απο τις μεγαλύτερες άμυνες του οργανισμού μας ενάντια στο άγχος είναι το φαγητό. Πόσες φορές δεν είσαι αγχωμένη για κάτι και ψάχνεις να βρεις ηρεμία στις ευεργετικές (πλην παχυντικές) ιδιότητες της σοκολάτας;

  Τσουκνίδα: Καίει το λίπος και μειώνει δραστικά την κυτταρίτιδα!

Για να μην αναφέρουμε πως όσοτο άγχος σε κρατάει ξύπνια, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες μιας ιδιαίτερα παχυντικής βραδινής επιδρομής στο ψυγείο. Ένα φλιτζάνι από το ρόφημα και το άγχος θα εξαφανιστεί, τα τεντωμένα νεύρα θα χαλαρώσουν και ο ύπνος θα έρθει γλυκά.

 

Τσάι Μέντας:

Προσπαθείς σκληρά να αγνοήσεις τις λιγούρες αλλά το στομάχι σου κάνει τη δική του “φωνακλάδικη” διαμαρτυρία και δεν σε αφήνει να ησυχάσεις; Ένα ζεστό φλιτζάνι με απόσταγμα μέντας θα καλμάρει τόσο το γουργουριτό της κοιλίτσας σου και θα διώξει τις λιγούρες απ΄το μυαλό σου.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως η μυρωδιά της μέντας (όπως και αυτή του μήλου ή της βανίλιας) μπερδεύουν το μυαλό σου στο να νομίζεις πως τρως κάτι γλυκό, ενώ στην πραγματικότητα κάνεις την καλύτερη αποτοξίνωση και βοηθάς στις καύσεις λίπους του οργανισμού σου.

 

Τσάι τζίντζερ:

Έχεις φούσκωμα; Δοκίμασε να πιεις ένα φλιτζάνι με εκχύλισμα τζίντζερ και θα δεις που θα υποχωρήσει αμέσως. Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, το συγκεκριμένο ρόφημα είναι ό,τι καλύτερο για να καταπολεμήσεις το πρήξιμο και ενδείκνυται ιδιαίτερα και για τον πονοκέφαλο.

 

Πράσινο τσάι:

Από τότε που ξεκίνησα να πίνω καθημερινά 3-4 φλιτζάνια πράσινο τσάι είδα τεράστια διαφορά στο σώμα μου και είμαι σίγουρη πως θα δεις κι εσύ. Τα οφέλη του συγκεκριμένου τσαγιού είναι αμέτρητα, αλλά θα σταθώ σε 2 βασικές. Αποτοξινώνει τον οργανισμό μειώνοντας αισθητά το πρήξιμο, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και μειώνει αισθητά τις λιγούρες. Δοκίμασε να πίνεις καθημερινά πριν το μεσημεριανό σου και πριν το βραδινό σου και θα δεις κι εσύ τη διαφορά.

 

  Τι να πίνεις πριν από κάθε γεύμα για να αδυνατίσεις πιο γρήγορα

Τσάι βαλεριάνας:

Ο ύπνος, αν δεν το ήξερες, παίζει τεράστιο ρόλο στο αδυνάτισμα κι αυτό γιατί είναι ο ρυθμιστής του βιολογικού σου ρολογιού και κατά συνέπεια του μεταβολισμού σου.

Λίγες ώρες, άστατα ωράρια, άγχος, θόρυβοι είναι όλα όσα τον διαταράσσουν με αποτέλεσμα να ξυπνάς πιο κουρασμένη και να αναζητάς την ενέργεια που σου λείπει στις πιο παχυντικές μεριές (βλέπε ζάχαρη, αλάτι και υδατάνθρακες). Κι όμως υπάρχει λύση. Ένα τσάι με απόσταγμα βαλεριάνας είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τον πιο ξεκούραστο ύπνο.

 

Τσάι γλυκόριζας:

Αν είσαι γλυκαντζού, ξέρεις πως η μεγαλύτερη πρόκληση που έχεις να αντιμετωπίσεις για να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου ή να χάσεις κιλά, είναι αυτές οι επίμονες λιγούρες για κάτι γλυκό, που μπορούν να τινάξουν στον αέρα τις προσπάθειές σου για μια ισορροπημένη και χαμηλή σε θερμίδες διατροφή.

Δοκίμασε τσάι γλυκόριζας, είναι φυσικά γλυκιά (για την ακρίβεια 50 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη) αλλά έχει μόνο 2 θερμίδες. Επιτέλους να κάτι γλυκό που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς τύψεις!

 

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *