Συνήθειες που Βοηθούν να Χάσετε Βάρος Γρήγορα

11 Συνήθειες που Βοηθούν να Χάσετε Βάρος Γρήγορα

Συνήθειες που Βοηθούν να Χάσετε Βάρος Γρήγορα

Όταν αναγνωρίζουμε τις κακές διατροφικές μας συνήθειες είναι πιο εύκολο να τις κόψουμε.

Η διακοπή τους και η υιοθέτηση μερικων υγιεινων συνήθειων θα έχει αποτελεσματική απώλεια βάρους. Αλλά το κέρδος θα είναι πολύ μεγαλύτερο αφού θα έχετε προσαρμοστεί σε μια υγιεινή ρουτίνα και θα έχετε επίγνωση όλων αυτών των ανθυγιεινών συνηθειών που προσελκύουν το βάρος σαν μαγνήτης.

 

11 Συνήθειες που Βοηθούν να Χάσετε Βάρος Γρήγορα

 

Αποφύγετε προϊόντα χαμηλών λιπαρών.

Αποφύγετε προϊόντα χαμηλών λιπαρών.
© Depositphotos.com

 

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the Association for Consumer Research έδειξε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν προϊόντα που χαρακτηρίζονταν ως «υγιεινά» τα έβρισκαν λιγότερο χορταστικά και έτρωγαν περισσότερο για να ικανοποιήσουν την όρεξή τους.

Επιπλέον, για να αντικαταστήσουν τα λιπαρά, αυτά τα προϊόντα είναι γεμάτα με υδατάνθρακες χαμηλής απόδοσης που αφομοιώνονται γρήγορα και επαναφέρουν γρήγορα το αίσθημα της πείνας. Αυτό σημαίνει ότι θα τρώτε περισσότερο για να γεμίσετε το στομάχι σας, με αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους.

 

Προσπαθήστε να κοιμάστε 6-8 ώρες καθημερινά.

Συνήθειες που Βοηθούν να Χάσετε Βάρος
© Depositphotos.com © ProSmile/pixabay

 

Ερευνητές στο Ιατρικό Κέντρο Wake Forest διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται 5 ή λιγότερες ώρες τη νύχτα έχουν πάνω από 2 φορές περισσότερο λίπος στην κοιλιά από εκείνους που κοιμούνται κατά μέσο όρο 6-8 ώρες τη νύχτα.

Το να μην κοιμάστε όσο πρέπει, σας κάνει να πεινάτε ακόμα κι αν δεν είτε πεινασμένοι. Αυτό συμβαίνει επειδή η απώλεια ύπνου επηρεάζει την έκκριση κορτιζόλης, μιας ορμόνης που ρυθμίζει την όρεξη.

 

Μην πίνετε καφέ με άδειο στομάχι.

Μην πίνετε καφέ με άδειο στομάχι.
© Depositphotos.com, © OpenClipart-Vectors/pixabay

 

Πρέπει να έχετε ακούσει τους ανθρώπους να λένε ότι δεν μπορούν να φάνε τίποτα πριν πιούν ένα φλιτζάνι καφέ αμέσως μόλις ξυπνήσουν το πρωί. Όμως όταν ο καφές πέφτει σε άδειο στομάχι βοηθά στην παραγωγή οξέος που μπορεί να βλάψει την επένδυση του στομάχου και να προκαλέσει δυσπεψία.

  Τζωρτζέλα Κόσιαβα: Η διατροφή που τη βοήθησε να χάσει 35 κιλά και να μείνει μισή

 

Μην βλέπετε τηλεόραση ή ακούτε μουσική ενώ τρώτε.

Μην βλέπετε τηλεόραση ή ακούτε μουσική ενώ τρώτε.
© Depositphotos.com, © mohamed_hassan/pixabay

 

Το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ διαπίστωσε ότι τα υπέρβαρα άτομα που μείωσαν τον χρόνο τηλεόρασης κατά 50% έκαψαν επιπλέον 119 θερμίδες καθημερινά κατά μέσο όρο. Άλλες έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν ακούγοντας μουσική κατανάλωναν σημαντικά μεγαλύτερες ποσότητες από εκείνους που έτρωγαν χωρίς.

Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι όταν κρατάτε το μυαλό σας απασχολημένο, το εμποδίζετε να συνειδητοποιήσει ότι έχετε φάει αρκετά.

 

Μην πηγαίνετε σούπερ μάρκετ ενώ πεινάτε.

Εάν πηγαίνετε για ψώνια με άδειο στομάχι, θα έχετε μόνο ως αποτέλεσμα να αγοράσετε ένα πρόχειρο σνακ για την πείνα σας. Είναι προτιμότερο να τρώτε κάτι μικρό και υγιεινό πριν πάτε στο σούπερ μάρκετ. Πρέπει επίσης να έχετε μια λίστα αγορών και να την τηρήσετε αυστηρά.

 

Σταματήστε να πίνετε πολλά αναψυκτικά

Μια κανονική κόλα 340 ml έχει 140 θερμίδες και 39 γραμμάρια ζάχαρης. Αυτό σημαίνει ότι αν πίνετε 1 κουτάκι καθημερινά, τελικά θα αρχίσετε να παίρνετε βάρος. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έπιναν μόνο 1 κουτί αναψυκτικού την εβδομάδα έχασαν 1 κιλό περισσότερο από εκείνες που δεν μείωσαν την πρόσληψη.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε διάστημα 2 ετών και οι παχύσαρκες γυναίκες που συμμετείχαν είδαν τεράστιες αλλαγές στο σώμα τους μετά τη μείωση της κατανάλωσης αναψυκτικών.

 

Κόψτε τις λιχουδιές μετά το δείπνο

Μια κανονική κόλα 340 ml έχει 140 θερμίδες και 39 γραμμάρια ζάχαρης
© ArtsyBee/pixabay, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

 

Πολλοί άνθρωποι τείνουν να τρώνε κάτι αμέσως μετά το δείπνο και συνήθως είναι κάτι γλυκό. Είναι προτιμότερο ένα φλιτζάνι τσάι ή ανθρακούχο νερό. Γενικά, πρέπει να σταματήσετε να τρώτε οτιδήποτε αμέσως μετά το γεύμα, καθώς όλη η ζάχαρη που χρειάζεται το σώμα λαμβάνεται από το φαγητό. Οποιαδήποτε άλλη ζάχαρη καταναλώνεται θα οδηγήσει σε αύξηση βάρους.

  Η δίαιτα του γρήγορου μεταβολισμού μας βοηθάει να χάσουμε μέχρι 10 κιλά!

 

Μην πίνετε εμφιαλωμένο νερό.

Συνήθειες που Βοηθούν να Χάσετε Βάρος Γρήγορα
© priyanka98742/pixabay

 

Αυτή είναι μια πληροφορία που λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο PLOS One έδειξε ότι το εμφιαλωμένο νερό μπορεί πραγματικά να παχύνει.

Τα πλαστικά μπουκάλια περιέχουν BPA, μια χημική ουσία που προκαλεί κόπωση, αύξηση βάρους και διαταράσσει τα επίπεδα των ορμονών. Η μελέτη απέδειξε ότι το BPA μειώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και επιταχύνει τον σχηματισμό λιποκυττάρων (λιποκύτταρα).

Το πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το 92% των συμμετεχόντων στη μελέτη είχαν ανιχνεύσιμες ποσότητες BPA στο αίμα τους.

 

Προσπαθήστε να φάτε μεταξύ συγκεκριμένων χρονικών περιόδων.

Μια μελέτη έδειξε ότι όσοι τρώνε μεσημεριανό αργότερα (3 μ.μ. έως 4 μ.μ.) χάνουν λιγότερο βάρος από εκείνους που τρώνε μεσημεριανό μέχρι τη 1:30 μ.μ. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση του τελευταίου γεύματος πριν από τις 8 το βράδυ θα έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες αφού δεν ξοδεύετε πολύ χρόνο για φαγητό.

Αυτό που έχουν αποδείξει και οι δύο μελέτες είναι ότι το ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής έχει ως αποτέλεσμα την ικανοποίηση της όρεξης πριν πεινάσετε υπερβολικά και σας κάνει να καθυστερήσετε να ολοκληρώσετε το φαγητό, με αποτέλεσμα να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες.

 

Ξεκινήστε με μια σαλάτα.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the American Dietetic Association έδειξε ότι όσοι έτρωγαν σαλάτα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης κατανάλωναν 7%-12% λιγότερο από το γεύμα ζυμαρικών τους, ενώ όσοι έτρωγαν σαλάτα υψηλής ενέργειας κατανάλωναν 8 % – 17% περισσότερο από το γεύμα ζυμαρικών τους.

Αυτό αποδεικνύει ότι οι απλές σαλάτες από λάχανο, σπανάκι, μαρούλι και άλλα πράσινα λαχανικά (χωρίς παχυντικά) ενισχύουν τον κορεσμό και μειώνουν την ποσότητα θερμίδων κατά τη διάρκεια του κυρίως φαγητού.

  4 Βασικοί λόγοι που δεν χάνεις βάρος!

 

Προσπαθήστε να τρώτε τις ίδιες μερίδες είτε είστε στο σπίτι είτε έξω.

Προσπαθήστε να τρώτε τις ίδιες μερίδες είτε είστε στο σπίτι είτε έξω.
© Depositphotos.com

 

Όλοι γνωρίζουμε ότι το φαγητό έξω σημαίνει ότι τρώμε περισσότερο αφού οι μερίδες στα εστιατόρια είναι γενικά μεγαλύτερες από αυτές που καταναλώνετε στο σπίτι. Όταν τρώτε μεγαλύτερες μερίδες το σώμα σας αποθηκεύει αυτές τις επιπλέον θερμίδες ως λίπος αφού δεν μπορεί να τις επεξεργαστεί με άλλο τρόπο.

Η κατανάλωση δύο μεγάλων μερίδων την ημέρα δεν θα αντικαταστήσει πέντε μικρότερες μερίδες. Είναι πιο πιθανό να επιβραδύνουν το μεταβολισμό σας και να αυξήσουν το βάρος σας.

 

toftiaxa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *