Διατροφικές ατασθαλίες: Πώς η επόμενη μέρα θα σε βρει προετοιμασμένη!

Διατροφικές ατασθαλίες

Διατροφικές ατασθαλίες

Πώς η επόμενη μέρα θα σε βρει προετοιμασμένη

 

Ενέδωσες στον πειρασμό; Μάθε τι θα κάνεις για να σώσεις την κατάσταση και να μην πάρεις κιλά.

Δεν γινόταν, απλά δεν γινόταν!Κάτι η κούραση, κάτι οι αϋπνίες κάτι εκείνο το λαχταριστό πιάτο που σχεδόν ένιωθες να σε καλεί, βούτηξες σχεδόν με μακροβούτι και.. του έδωσες και κατάλαβε!

Όλες προσπαθούμε να προσέχουμε την διατροφή μας, αλλά πάντα θα έρθει εκείνη η στιγμή που θα λυγίσουμε και θα ενδώσουμε στους μεγαλύτερους πειρασμούς μας.

Όλοι έχουμε μια μικρή διατροφική αδυναμία, άλλοι στα γλυκά, άλλοι στα αλμυρά κα όλοι μας κατά καιρούς αφήνουμε τη διατροφή ή τη γυμναστική μας σε δεύτερη μοίρα (συνήθως στις διακοπές, τα σαββατοκύριακα και τις περιόδους που νιώθουμε πολύ πιεσμένοι από άλλες υποχρεώσεις).

Είναι φυσιολογικό κι ανθρώπινο να πέφτεις καμιά φορά σε ” διατροφικές ατασθαλίες “, τι θα κάνεις όμως για να αποφύγεις να πέσεις στη παγίδα και να πάρεις κιλά;

 

Διατροφικές ατασθαλίες: Πώς η επόμενη μέρα θα σε βρει προετοιμασμένη!

 

Αν έχεις αδυναμία στο αλάτι:

Προσπαθείς να το μειώσεις όσο μπορείς και είναι πράγματι δύσκολο γιατί νιώθεις την έλλειψη του σε κάθε φαγητό. Έτσι δεν είναι να απορείς που ενέδωσες στο… στενό μαρκάρισμα της σακούλας με τα πατατάκια. Το αποτέλεσμα; Την επόμενη μέρα νιώθεις φουσκωμένη και από βιολογικής άποψης είναι φυσιολογικό, αφού ως γνωστόν το αλάτι κάνει κατακράτηση υγρών. Πώς θα το αντιμετωπίσεις; Με πολύ νερό.

Θα βοηθήσει το σώμα σου να αποτοξινωθεί και να αποβάλει τα όποια κατάλοιπα αλατιού. Για να ελαττώσεις τον κίνδυνο γενικότερα, φρόντισε όσο μπορείς να έχεις εύκαιρα υγιεινά, θρεπτικά και χαμηλά σε θερμίδες σνακ με περιεκτικότητα σε αλάτι περίπου 140mg που θα σταθεροποιήσουν την πίεσή σου (ένας από τους λόγους που μας πιάνουν λιγούρες είναι όταν μας πέφτει η πίεση).

  Καφές αδυνάτισμα: Τα θετικά αποτελέσματα του μαύρου καφέ στην απώλεια βάρους

 

Αν έχεις αδυναμία στη ζάχαρη:

Σε καταλαβαίνουμε, όλοι κατά καιρούς έχουμε μια λιγούρα για κάτι γλυκό. Θα πρέπει όμως να γνωρίζεις πως πολύ συχνά, η αιτία αυτών των λιγούρων επηρεάζεται τόσο από συναισθηματικούς όσο και σωματικούς παράγοντες . Η κούραση, η μη συνέπεια στα γεύματα, οι στεναχώριες, το άγχος, ακόμη και η βαρεμάρα είναι μερικά από τα πιο γνωστά συναισθήματα που θα σε οδηγήσουν στην κουζίνα σε… αναζήτηση κάτι γλυκού.

Πώς θα το αντιμετωπίσεις; Μείνει πιστή στο διατροφικό σου πρόγραμμα και κράτα το ισορροπημένο. Επίσης, επέτρεψε στον εαυτό σου μια μικρή παρασπονδία μια στο τόσο, για να… γλιτώσεις από τις μεγάλες παρασπονδίες για αντίδραση αργότερα. Απλά προσπάθησε να τις κρατάς όσο πιο υγιεινές μπορείς (η σοκολάτα υγείας είναι από τους μεγαλύτερους σύμμαχούς σου).

 

Κάνεις σκασιαρχείο από το γυμναστήριο:

Η μια φορά που δεν θα τα καταφέρεις να πας στο γυμναστήριο λόγω υποχρεώσεων ή κούρασης είναι κατανοητή, όμως πρόσεξε μη σου γίνει συνήθεια. Είναι πολύ εύκολο να αρχίσεις να αποφεύγεις την προπόνησή σου βρίσκοντας 1000 και μια δικαιολογίες να πεις (στον εαυτό σου).

Πώς θα το αντιμετωπίσεις; Κάνε το γυμναστική συνήθεια, όπως το να πλένεις τα δόντια σου το πρωί. Να θυμάσαι δεν γυμνάζεσαι απλά για να φαίνεσαι όμορφη, αλλά κυρίως για να νιώθεις όμορφα.

 

Τα… έτσουξες λίγο παραπάνω:

Υπάρχουν καλά νέα και κακά νέα αν ξύπνησες με hangover. Τα κακά νέα είναι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για να εξαφανιστεί μαγικά αυτό το αίσθημα πως πέρασες από πάνω σου… οδοστρωτήρας.

Τα καλά νέα, όμως είναι πως μπορείς να βοηθήσεις το σώμα σου να αναρρώσει πολύ πιο γρήγορα. Πώς θα το αντιμετωπίσεις: Ξεκίνα να διαθέτεις στο σώμα σου όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται (και που εξάντλησε χτες). Το κλειδί είναι σε μικρά τακτικά γεύματα, χαμηλά σε θερμίδες και ψηλά σε πρωτεΐνη. Οι ντομάτες, οι μπανάνες, τα πορτοκάλια, τα αυγά, τα τρόφιμα ολικής άλεσης και το νερό καρύδας είναι σύμμαχοί σου.

  Χάστε κιλά και λίπος με αυτό το αντιοξειδωτικό ρόφημα

Θα βοηθήσουν το σώμα σου να αποβάλει τις τοξίνες και το κάλιο( που προκαλεί το φούσκωμα), θα ισορροπήσουν τα επίπεδα ζαχάρου σου στον οργανισμό σου, έτσι ώστε να μην υποπέσεις σε χειρότερες διατροφικές παρασπονδίες στην προσπάθεια να νιώσεις καλύτερα.

 

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *