Διώξε την μυρωδιά μούχλας από το σπίτι και τα ρούχα

Διώξε την μυρωδιά μούχλας από το σπίτι και τα ρούχα

Διώξε την μυρωδιά μούχλας από το σπίτι και τα ρούχα

By Sofia V.

Η υγρασία είναι ένα φαινόμενο που επηρεάζει πολλά σπίτια.

Τόσο σε θέμα εμφάνισης αλλά και σε θέμα μυρωδιάς είναι κάτι δυσάρεστο και κακό για την υγεία. Μερικές φορές είναι αρκετά επίμονη και δε φεύγει ακόμα και αν προσπαθήσεις πολύ.Ευτυχώς, η μυρωδιά μούχλας μπορεί να φύγει και από το σπίτι αλλά και από τα ρούχα.

Εάν ταλαιπωρείσαι και εσύ από την επίμονη υγρασία και την επίμονη μυρωδιά μούχλας, δε χρειάζεται να ψάχνεις άλλο τη λύση. Παρακάτω, θα βρεις μερικές απλές συμβουλές για το πως να ξεφορτωθείς μια και καλή αυτό το δυσάρεστο γεγονός.

Διάβασε παρακάτω και διώξε την μυρωδιά μούχλας από το σπίτι και τα ρούχα!

Απαλλάξου οριστικά από τη μυρωδιά μούχλας στο σπίτι και στα ρούχα!

 

Διώξε την μυρωδιά μούχλας από το σπίτι και τα ρούχα

 

Εντόπισε την πηγή της υγρασίας

Διώξε την μυρωδιά μούχλας από το σπίτι και τα ρούχα

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να διώξεις τη μυρωδιά της υγρασίας είναι να εντοπίσεις από που προέρχεται. Συνήθως, είναι σημεία που είναι εκτεθειμένα στο νερό και “μαζεύουν” την υγρασία. Μερικές ιδέες για το από που μπορείς να ξεκινήσεις να ψάχνεις είναι οι εξής :

Ψάξε κάτω από τις βρύσες και τους νεροχύτες. Όπως είπαμε, τα σημεία που εκτίθενται σε νερό είναι πιο πιθανό να μαζέψουν μούχλα και υγρασία. Ακόμα και ένα ξεχασμένο νωπό πανάκι μπορεί να κάνει ζημιά.

Έλεγξε το ντουζ και την μπανιέρα. Αυτά, είναι επίσης σημεία που μπορεί να έχουν μαζέψει μούχλα η οποία κρύβεται πολύ καλά.

Μήπως έχεις ξεχάσει πουθενά βρεγμένα ρούχα; Αυτός είναι επίσης ένας λόγος που μπορεί κάποιο δωμάτιο να μυρίζει υγρασία. Βρεγμένα ρούχα από βροχή, κάποια πετσέτα ή παπούτσια που δεν μπορούν να στεγνώσουν κάνουν την ατμόσφαιρα να μυρίζει.

  Έτσι θα Κάνετε το Μπάνιο σας να Μυρίζει Πάντα Όμορφα!

Πως να διώξεις την επίμονη μυρωδιά

1. Αέρισε το σπίτι

Αέρισε το σπίτι

Αυτή είναι μια κίνηση που πρέπει να κάνεις έτσι κι αλλιώς καθημερινά. Ωστόσο, αν δεν το έκανες, τώρα είναι μια καλή στιγμή να αρχίσεις. Ο καθαρός αέρας θα ανανεώσει τον παλιό του σπιτιού, θα μπει μέσα ήλιος και γενικά η ατμόσφαιρα θα αλλάξει εντελώς.

Να ανοίγεις τα παράθυρα όσο πιο συχνά σου δίνεται η ευκαιρία.

 

2. Επένδυσε σε έναν αφυγραντήρα

Επένδυσε σε έναν αφυγραντήρα

Πολλές φορές μπορεί ο λόγος που υπάρχει η μυρωδιά μούχλας στο σπίτι να μην είναι η βρύση ή η μπανιέρα. Μερικές φορές το κλίμα της περιοχής έχει πολλή υγρασία με αποτέλεσμα να παγιδεύεται μέσα στο σπίτι.

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα την φέρνει ένας αφυγραντήρας. Ο αφυγραντήρας θα απορροφήσει όλη την περιττή υγρασία και θα επαναφέρει την ισορροπία στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σου.

 

3. Μη μένεις μόνο στην καθαριότητα του πατώματος

Διώξε την μυρωδιά μούχλας

Είναι λογικό να καθαρίζεις μόνο το πάτωμα. Λογικό να μην προλαβαίνεις να κάνεις καθημερινά γενική καθαριότητα στο σπίτι σου. Παρόλα αυτά, το χαλί, τα υφάσματα του καναπέ και οι κουρτίνες πρέπει επίσης να μπουν στο παιχνίδι της καθαριότητας. Τα υφάσματα έχουν την τάση να απορροφούν μυρωδιές οι οποίες όσο μένουν εκεί τόσο πιο δύσκολα αφαιρούνται.

 

4. Δείξε ιδιαίτερη προσοχή στα χαλιά

Δείξε ιδιαίτερη προσοχή στα χαλιά

Όπως σου είπα, δεν πρέπει να περιορίζεσαι στην καθαριότητα μόνο του πατώματος. Ωστόσο, τα ριχτάρια και οι κουρτίνες μπορούν να μπουν στο πλυντήριο και να καθαριστούν εύκολα. Τα χαλιά, θέλουν άλλη διαδικασία και γι’ αυτόν τον λόγο θέλουν και ιδιαίτερη φροντίδα.

Μια καλή λύση για την καθαριότητα των χαλιών είναι η μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα έχει μαγικές ιδιότητες και είναι ο καλύτερος σύμμαχος στην απορρόφηση οσμών. Ρίξε ανά σημεία μαγειρική σόδα, άσε την μερική ώρα και ύστερα σκούπισε καλά με την ηλεκτρική σκούπα.

  Αγγούρι Γυαλίστε Τα Παπούτσια Σας

 

5. Καθάρισε καλά τον κάδο του πλυντηρίου

Ένας λόγος που μπορεί τα ρούχα να μυρίζουν είναι η μυρωδιά που συγκρατεί ο κάδος του πλυντηρίου. Όταν κλείνεις την πόρτα του πλυντηρίου μετά από κάθε χρήση, συσσωρεύεται μυρωδιά υγρασίας μέσα με αποτέλεσμα να μεταφέρεται στα ρούχα.

Καθάρισε με ξύδι ή απορρυπαντικό τον κάδο πλυντηρίου και δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα λάστιχα της πόρτας. Εκεί ανάμεσα μπορεί να βρεις περισσότερη υγρασία απ’ όσο φαντάζεσαι.

 

6. Δώσε προσοχή στα ρούχα αφού πλυθούν

Διώξε την μυρωδιά μούχλας

Αφού τελειώσει η πλύση των ρούχων, μην τα αφήσεις για πολλή ώρα μέσα στο πλυντήριο. Αυτό, μπορεί να προκαλέσει εξαιρετικά έντονη μυρωδιά μούχλας στην μπουγάδα. Άμα δεν προλαβαίνεις να απλώσεις κατευθείαν μπορείς να κερδίσεις λίγο χρόνο με το να ανοίξεις την πόρτα του πλυντηρίου. Τέλος, είναι σημαντικό να απλώσεις καλά τα ρούχα σε καθαρό αέρα και ήλιο.

 

Δυστυχώς η υγρασία επηρεάζει πολλά σπίτια. Μην αφήσεις τη μυρωδιά μούχλας να σε επηρεάσει και δες πως να την ξεφορτωθείς μια και καλή.

 

exypnes-idees.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *