10 κορυφαίες συμβουλές για την επιτυχία στο πλύσιμο των ρούχων

10 κορυφαίες συμβουλές για την επιτυχία στο πλύσιμο των ρούχων

10 κορυφαίες συμβουλές για την επιτυχία στο πλύσιμο των ρούχων

 

Το πλύσιμο ρούχων είναι κάτι που οι περισσότερες από εμάς κάνουμε καθημερινά. Ακόμα κι αν πλένετε ρούχα για χρόνια, υπάρχουν φορές που τα αποτελέσματα δεν είναι έτσι όπως τα θέλουμε. Τι πήγε στραβά?

Θα σας δώσω 10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα κάθε φορά που πλένετε πολλά ρούχα στο πλυντήριο ρούχων.

 

10 κορυφαίες συμβουλές για την επιτυχία στο πλύσιμο των ρούχων

 

Επιλέξτε τη σωστή θερμοκρασία νερού

Επιλέξτε τη σωστή θερμοκρασία νερού

Η επιλογή της σωστής θερμοκρασίας νερού για κάθε συγκεκριμένο φορτίο ρούχων είναι το κλειδί της επιτυχίας. Το κρύο νερό λειτουργεί καλά για ευαίσθητα υφάσματα, αντικείμενα που μπορεί να συρρικνωθούν και ευαίσθητα σκούρα χρώματα που τείνουν να χάνουν το χρώμα τους.

Το κρύο νερό εξοικονομεί επίσης χρήματα μειώνοντας το κόστος των λογαριασμών ρεύματος.

Το ζεστό νερό από την άλλη είναι κατάλληλο για μέτρια λερωμένα ρούχα και υφάσματα. Το ζεστό νερό πρέπει να χρησιμοποιείται για κλινοσκεπάσματα και πετσέτες, λευκά βαμβακερά και έντονα λεκιασμένα ρούχα εργασίας, ειδικά εκείνα με λεκέδες από λάδι ή λίπος.

 

Επιλέξτε το σωστό απορρυπαντικό

συμβουλές για πλύσιμο των ρούχων

Όταν έρθει η ώρα να επιλέξουν ένα απορρυπαντικό, οι νοικοκυρές συχνά αγοράζουν αυτό που χρησιμοποιούσαν οι γονείς τους ή αρπάζουν αυτό που είναι φθηνότερο. Υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι για να επιλέξετε ένα απορρυπαντικό για να καλύψετε τις ανάγκες σας για το πλύσιμο των ρούχων.

Τα απορρυπαντικά σε σκόνη λειτουργούν καλά για γενικά φορτία και είναι συνήθως λιγότερο ακριβά. Ωστόσο, δεν διαλύονται πάντα σωστά σε κρύο νερό και αφήνουν λευκά υπολείμματα στα υφάσματα .

  10 Κανόνες Φενγκ Σούι που κάθε Σπίτι πρέπει να ακολουθεί

Τα υγρά απορρυπαντικά, τα οποία συνήθως περιέχουν ένζυμα, είναι καλά για την προεπεξεργασία των λεκέδων. Το κλειδί για την επιλογή ενός υγρού απορρυπαντικού που ταιριάζει στις ανάγκες σας είναι να διαβάσετε μια πλήρη λίστα συστατικών.

Περισσότερα ένζυμα στα συστατικά ισοδυναμούν με καλύτερη καθαριστική δύναμη.

 

Χρησιμοποιήστε λιγότερο απορρυπαντικό

Χρησιμοποιήστε λιγότερο απορρυπαντικό

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στο πλύσιμο των ρούχων είναι η υπερβολική χρήση απορρυπαντικού. Η υπερβολική δόση απορρυπαντικού μπορεί να δημιουργήσει τόσο πολύ αφρισμό που παγιδεύει το χώμα επιτρέποντάς του να επανατοποθετηθεί στα ρούχα.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λιγότερη από τη συνιστώμενη ποσότητα και δείτε αν είστε ικανοποιημένες με τα αποτελέσματα. Τα ρούχα σας θα φαίνονται καλύτερα και θα εξοικονομήσετε χρήματα.

sos: Εάν έχετε πλυντήριο μπροστινού φορτίου που μυρίζει άσχημα, η χρήση λιγότερου απορρυπαντικού μπορεί απλώς να λύσει το πρόβλημά σας.

 

Αφαιρέστε τους λεκέδες γρήγορα

συμβουλές για πλύσιμο των ρούχων

Το κλειδί για την επιτυχή αφαίρεση λεκέδων είναι η γρήγορη δράση. Το συντομότερο δυνατό μετά την εμφάνιση λεκέδων, ξεπλύνετε ή μουλιάστε το ρούχο σε κρύο νερό, εφαρμόστε ένα αφαιρετικό λεκέδων και βάλτε το στο πλυντήριο.

Εάν ο λεκές εξακολουθεί να υπάρχει, μην βάζετε ποτέ το ρούχο στο στεγνωτήριο. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό λεκέδων και ξεπλύνετε. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή τεχνική αφαίρεσης λεκέδων για κάθε τύπο λεκέ.

 

Ξεχωρίστε τα ρούχα σε ανοιχτόχρωμα και σκούρα

Ξεχωρίστε τα ρούχα σε ανοιχτόχρωμα και σκούρα

Κανείς δεν θέλει την έκπληξη ενός ροζ εσώρουχου ή ένα εφέ σε ένα λευκό πουκάμισο. Με άλλα λόγια, πρέπει να ταξινομείτε πάντα τα ρούχα σας σωστά για να αποτρέψετε το ξέβαμμα των χρωμάτων σε ανυποψίαστα υφάσματα.

Για να μάθετε αν κάτι είναι σταθερό στο χρώμα πριν το πλύνετε, βρέξτε μια μπατονέτα και τρίψτε την σε μια εσωτερική γωνία ή ραφή και δείτε αν η βαφή μεταφέρεται στη μπατονέτα. Εάν συμβαίνει αυτό, πλύνετε το ρούχο ξεχωριστά.

  Με αυτό το απλό τρικ ο ανεμιστήρας σας θα λειτουργήσει σαν κλιματιστικό!

 

Μειώστε το ξεθώριασμα

συμβουλές για πλύσιμο των ρούχων

Τα ρούχα είναι ακριβά και το ξεθώριασμα μπορεί να τα κάνει να φαίνονται πολύ γρήγορα φθαρμένα. Γυρίζοντας τα σκουρόχρωμα ρούχα πριν τα πλύνετε, μπορείτε να αποφύγετε την τριβή και τη φθορά στην επιφάνεια του υφάσματος που προκαλούν θαμπή εμφάνιση.

 

10 κορυφαίες συμβουλές για την επιτυχία στο πλύσιμο των ρούχων

Αποφύγετε τη συρρίκνωση και το τέντωμα

Αποφύγετε τη συρρίκνωση και το τέντωμα

Το πλυντήριο ρούχων έχει ρυθμιστεί σε ψυχρή θερμοκρασία για να αποφευχθεί η συρρίκνωση των ρούχων. Οι λόγοι για τους οποίους τα ρούχα συρρικνώνονται και τεντώνονται ποικίλλουν από την περιεκτικότητα σε ίνες και τον τύπο ύφανσης μέχρι τον τρόπο που τα πλένετε ή τα καθαρίζετε.

Μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε τη συρρίκνωση ή το τέντωμα στα ρούχα είναι να χρησιμοποιήσετε μια ρύθμιση κρύου νερού, να αποφύγετε την υπερβολική ανακίνηση και ένα ζεστό στεγνωτήριο ρούχων.

 

Διατηρήστε τα λευκά σας ρούχα

συμβουλές για πλύσιμο των ρούχων

Όταν τα λευκά ρούχα αρχίζουν να γίνονται γκρι ή κίτρινα, μπορεί να οφείλεται στο ότι χρησιμοποιείτε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες νερού. Μπορεί επίσης να φορτώνετε υπερβολικά το πλυντήριό σας και να στοιβάζετε πραγματικά βρώμικα ρούχα που κάνουν τους ρύπους να ξανακαθίσουν στα ελαφρώς λερωμένα ρούχα, καθιστώντας τα θαμπά.

 

Χειριστείτε τα ευαίσθητα ρούχα με προσοχή

Χειριστείτε τα ευαίσθητα ρούχα με προσοχή

Για να κάνετε τα σουτιέν και τα ευαίσθητα εσώρουχα να κρατήσουν το σχήμα τους και να διαρκέσουν περισσότερο, πλύντε τα στο χέρι σε ένα νεροχύτη γεμάτο με δροσερό νερό. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο, ρίξτε τα σουτιέν σε μια διχτυωτή τσάντα εσωρούχων και χρησιμοποιήστε τον ευαίσθητο κύκλο.

 

Μειώστε τις ζάρες

συμβουλές για πλύσιμο των ρούχων

Ποιος έχει χρόνο να σιδερώσει; Χρησιμοποιήστε ένα μαλακτικό υφασμάτων ή το στεγνωτήριο για να μειώσετε τις ζάρες των υφασμάτων και επιλέξτε τη χαμηλότερη δυνατή ρύθμιση θερμοκρασίας στεγνωτηρίου που θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά. Βγάζετε πάντα τα ρούχα από το στεγνωτήριο όσο το δυνατόν γρηγορότερα όταν είναι στεγνά και αμέσως τα διπλώνετε ή τα κρεμάτε.

  Μας προτείνει μια ξύλινη κατασκευή για το δωμάτιό μας!

 

ΠΗΓΗ www.thespruce.com

tospitakimou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *