Καθαρίστε Τέλεια τους Πάγκους της Κουζίνας Χωρίς Τοξικά

 

Καθαρίστε Τέλεια τους Πάγκους της Κουζίνας Χωρίς Τοξικά

Καθαρίστε Τέλεια τους Πάγκους της Κουζίνας Χωρίς Τοξικά

 

Η κουζίνα είναι ένας χώρος μέσα στο σπίτι που καλό είναι να καθαρίζεται χωρίς πολλά τοξικά απορρυπαντικά.

Ψάξαμε, λοιπόν, και βρήκαμε διάφορους τρόπους για να καθαρίζετε τους πάγκους της κουζίνας σας με φυσικά καθαριστικά που δεν έχουν τοξικά.

 

Για τους πάγκους

Το ξίδι είναι ένα από τα καλύτερα και πιο οικονομικά φυσικά καθαριστικά. Αναμείξτε ίση ποσότητα ξιδιού και ζεστού νερού και καθαρίστε με το μείγμα τους πάγκους της κουζίνας.

 

Tip

Για πάγκους από γρανίτη αναμείξτε 1 κ.σ. σκόνη βόρακα, 1/2 κ.σ. σόδα πλυσίματος, 1 κ.σ. υγρό απορρυπαντικό πιάτων και αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Τη σκόνη βόρακα και τη σόδα πλυσίματος μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με απορρυπαντικά.

 

Για κάθε επιφάνεια

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα οικονομικό απορρυπαντικό για κάθε είδους επιφάνεια, τότε προτιμήστε να αναμείξετε 1 φλ. ξίδι, 2 φλ. νερό και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Βάλτε το μείγμα σε ένα άδειο μπουκαλάκι σπρέι, ανακινήστε και το απορρυπαντικό σας είναι έτοιμο.

 

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα οικονομικό απορρυπαντικό για κάθε είδους επιφάνεια
Με απλά φυσικά υλικά μπορείτε να φτιάξετε κάιε είδους απορρυπαντικό για κάθε επιφάνεια του σπιτιού σας.

 

Για πλάκες κοπής

Οι πλάκες κοπής μαζεύουν ένα σωρό βακτήρια και πρέπει να απολυμαίνονται πολύ τακτικά και συγκεκριμένα μετά από κάθε χρήση. Φτιάξτε ένα δυνατό καθαριστικό αναμειγνύοντας ζεστό νερό και ξίδι.

Αφού καθαρίσετε την πλάκα με αυτά τα δύο υλικά, στη συνέχεια ρίξτε σε ένα μπολάκι 1/2 λεμόνι και λίγο ξίδι και καθαρίστε και πάλι την πλάκα κοπής. Τέλος, σκουπίστε με ένα σφουγγαράκι και ζεστό νερό. Αντί για λεμόνι και ξίδι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λεμόνι και αλάτι.

 

Για ξύλινες επιφάνειες

Για να γυαλίσετε τις ξύλινες επιφάνειες της κουζίνας σας ανακατέψτε 2 φλ. ζεστό νερό με 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. χυμό λεμονιού.

  Θες να μείνεις για πάντα νέα; 10 σούπερ τροφές που πρέπει να καταναλώνεις

 

Καθαρίστε Τέλεια τους Πάγκους της Κουζίνας
Το ξίδι είναι ένα υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες επιφάνειες.

 

Για πέτρινες επιφάνειες

Για μάρμαρο, γρανίτη ή πέτρα ανακατέψτε 2 φλ. ζεστό νερό και λίγες σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων. Τρίψτε με ένα σφουγγαράκι τις επιφάνειες χρησιμοποιώντας λίγη ποσότητα από το μείγμα σας.

Μην βάζετε στο απορρυπαντικό σας ξίδι ή λεμόνι γιατί η οξύτητά τους μπορεί να βλάψει τις μαρμάρινες επιφάνειες.

 

spirossoulis.com

 

Αφήστε μια απάντηση