Προβλήματα ομορφιάς βρίσκουν λύση με λεμόνι

 

Προβλήματα ομορφιάς βρίσκουν λύση με λεμόνι

Προβλήματα ομορφιάς βρίσκουν λύση με λεμόνι

 

Το λεμόνι αποτελεί το φρούτο του δέντρου λεμονιά, που ανήκει στην οικογένεια των εσπεριδοειδών.

Θεωρείται υβριδικό τρόφιμο από άλλα εσπεριδοειδή, όπως το κίτρο και το μανταρίνι.

Οι μεσογειακές χώρες έχουν τη μεγαλύτερη παραγωγή λεμονιών, μαζί με την Αμερική και την Ινδία. Στη μαγειρική προσφέρει όξινη γεύση, μέσω του χυμού ή και της σάρκας του, ενώ μπορεί να μας δροσίσει, με ή χωρίς ανθρακικό ή αλκοόλ, τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

 

Ποια είναι η θρεπτική αξία του λεμονιού;

Τo κύριo χαρακτηριστικό του λεμονιού έγκειται στις χαμηλές θερμίδες που περιέχει, καθώς ανά 100 γραμμάρια χωρίς φλούδα, προσφέρει μόνο 30,7 θερμίδες. Αξιοσημείωτη είναι και η υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, καθώς ανά 100 γραμμάρια προσφέρει 56mg βιταμίνης C, καλύπτοντας περίπου το 70% των ημερήσιων αναγκών των γυναικών και σχεδόν το 60% των ανδρών.

 

Ποια είναι τα οφέλη του λεμονιού στην υγεία;

Το διατροφικό όφελος των λεμονιών στην υγεία του ανθρώπου έχει αναγνωριστεί ιδιαίτερα τους τελευταίους αιώνες, ξεκινώντας με το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό να τα χρησιμοποιεί για την αντιμετώπιση του σκορβούτου στα μέσα του 18ου αιώνα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνη C.

 

Προβλήματα ομορφιάς βρίσκουν λύση με λεμόνι

Αντικαρκινική δράση

Συνεχίζοντας, ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των λεμονιών είναι η περιεκτικότητά τους σε φλαβονοειδή, τα οποία θεωρούνται ασφαλή, μη τοξικά και παρουσιάζουν αντιπολλαπλασιαστικές και άρα αντικαρκινικές δράσεις.

Παράλληλα, αιθέρια έλαια που παράγονται από το λεμόνι παρουσιάζουν επίσης δράσεις προστατευτικές έναντι της εμφάνισης καρκίνου, με εντόπιση όπως το δέρμα και το ήπαρ. Οι φυτικές ίνες, οι οποίες περιλαμβάνονται σε σημαντική συγκέντρωση και στο λεμόνι, λειτουργούν προστατευτικά έναντι των νεοπλασιών του παχέος εντέρου.

  Λεμόνι Αφαιρέστε το λίπος από το τηγάνι

 

Ρύθμιση της χοληστερόλης

Να υπενθυμίσουμε ότι οι φυτικές ίνες διαθέτουν και σημαντικό ρόλο στις καρδιαγγειακές νόσους, ενώ ειδικά οι διαλυτές ίνες στις οποίες είναι πλούσιο το λεμόνι βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα.

Ουσίες που περιέχονται στο χυμό λεμονιού, όπως η εσπεριδίνη και διοσμίνη, παρουσιάζεται σε έρευνες ότι βοηθούν στην κυκλοφορία του αίματος και στη ρύθμιση της αυξημένης αρτηριακής πίεσης.

Παράλληλα, τα αιθέρια έλαια του λεμονιού φαίνεται πως δρουν ενάντια στην οξείδωση της «κακής» LDL χοληστερόλης του αίματος, συμβάλλοντας στην μείωση των επιπέδων της συνολικής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα.

 

Αντιμικροβιακή δράση

Πολλά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο χυμό των λεμονιών παρουσιάζουν αντιμικροβιακή δράση.

Πιο συγκεκριμένα, τα αιθέρια έλαια που προέρχονται από το λεμόνι μπορούν να δράσουν τόσο έναντι των βακτηρίων, των μυκήτων αλλά και τον ιών. Ας μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και την ηπατοπροστατευτική δράση των συγκεκριμένων αιθέριων ελαίων.

 

Πρόληψη της νεφρολιθίασης

Τέλος, η υψηλή περιεκτικότητα των λεμονιών σε κιτρικό οξύ τα καθιστούν ιδιαίτερα χρήσιμα και στην πρόληψη της νεφρολιθίασης.

 

 

Βάλε το λεμόνι στην καθημερινή beauty ρουτίνα σου για να λύσεις βασικά θέματα ομορφιάς

1.Βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής και την εξαφάνιση των σημαδιών: Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τρίψεις απαλά μια φέτα λεμονιού στο πρόσωπό σου. Άφησέ το για 5 λεπτά και ξέβγαλε με χλιαρό νερό.

2.Μειώνει τα μαύρα στίγματα: Το λεμόνι λειτουργεί σαν φυσικό λευκαντικό της επιδερμίδας. Την κάνει πιο λαμπερή και βοηθάει στη μείωση των μαύρων στιγμάτων.

3.Λευκαίνει τα δόντια: Μια φορά την εβδομάδα, βάλε λίγη μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες λεμονιού στην οδοντόβουρτσά σου και βούρτσισε τα δόντια σου κανονικά.

  Το Ρόφημα Που Καίει Το Λίπος Στην Κοιλιά Καθώς Κοιμάστε

4.Μειώνει τη λιπαρότητα της επιδερμίδας: Βάλε λίγο λεμόνι στο πρόσωπό σου πριν κοιμηθείς και άφησέ το όλο το βράδυ. Το πρωί ξέβγαλε καλά και επανέλαβε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί μέσα στην εβδομάδα.

5.Κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά: Βάλε μερικές σταγόνες λεμόνι στο κοντίσιονέρ σου και χρησιμοποίησε το κανονικά. Ειδικά αν έχεις ξανθά μαλλιά, θα αναζωογονήσεις το χρώμα και θα εξαφανίσεις τη θαμπάδα.

6.Δυναμώνει τα νύχια: Βάζοντας λίγο λεμόνι στα νύχια σου, όχι μόνο θα τα δυναμώσεις αλλά και θα τα εξαφανίσεις τα κίτρινα σημάδια.

7.Επαναφέρει τα σκασμένα χείλη: Πριν κοιμηθείς, τρίψε μια φέτα λεμονιού στα σκασμένα σου χείλη. Το επόμενο πρωί ξέβγαλε καλά τα χείλη σου και χρησιμοποίησε ένα ενυδατικό lip balm για σούπερ αποτελέσματα.

8.Καθαρίζει σε βάθος σώμα και πρόσωπο: Φτιάξε μόνη σου ένα σούπερ καθαριστικό προϊόν για σώμα και πρόσωπο αναμειγνύοντας γιαούρτι, λεμόνι και το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Χρησιμοποίησέ το σε καθημερινή βάση για να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου και να την καθαρίσεις σε βάθος.

 

mednutrition.gr

ΠΗΓΗ: www.giatros-in.gr

newsitamea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *