Το υποστηρικτικό Τσιουάουα διδάσκει τον αδελφό του με ειδικές ανάγκες πώς να περπατά

 

Το υποστηρικτικό Τσιουάουα διδάσκει τον αδελφό του με ειδικές ανάγκες πώς να περπατά

Το υποστηρικτικό Τσιουάουα διδάσκει τον αδελφό του με ειδικές ανάγκες πώς να περπατά

 

«Είναι αχώριστοι» ️️

Γνωρίστε τον Mateo — ένα γλυκό σκυλί διάσωσης που του αρέσει να διδάσκει τον κόσμο για την προσθετική των ζώων με μια βόλτα με αυτοπεποίθηση .

Ο Ματέο ήταν λιγότερο από ενός μηνός όταν οι ντόπιοι τον βρήκαν στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου στην Ελλάδα. Ήταν ξαπλωμένος σε έναν λόφο με σκουπίδια με την αδερφή του και του έλειπε ένα πόδι .

Στην αρχή, οι διασώστες του Ματέο νόμιζαν ότι το πόδι του που έλειπε θα μπορούσε να ήταν εκ γενετής ελάττωμα, αλλά γρήγορα κατάλαβαν από τις ουλές στο πόδι του ότι είχε ακρωτηριαστεί.

Για να λάβουν την καλύτερη ιατρική φροντίδα για το πόδι του, οι διασώστες μετέφεραν τον Ματέο από την Ελλάδα σε έναν έμπειρο ανάδοχο στη Γερμανία. Εκεί τον κοίταξε για πρώτη φορά η Veronica Pinscht.

 

Το υποστηρικτικό Τσιουάουα διδάσκει τον αδελφό του με ειδικές ανάγκες πώς να περπατά

 

Αν και ήξερε ότι η υιοθεσία ενός σκύλου με ειδικές ανάγκες θα ήταν δύσκολη, ειδικά επειδή είχε ήδη δύο σκυλιά στο σπίτι, η Pinscht δεν το άφησε να επηρεάσει την απόφασή της.

«Ήμουν ερωτευμένη μαζί του από την αρχή». «Η πρόκληση μου άξιζε τον κόπο».

Η Pinscht έφερε τον Mateo μαζί της στο σπίτι και του σύστησε τα νέα του αδέρφια — Mojo και Rana.

 

ήξερε ότι η υιοθεσία ενός σκύλου με ειδικές ανάγκες θα ήταν δύσκολη

Ο Μότζο και η Ράνα ήρθαν επίσης από τραγικές καταστάσεις, όπως και ο Ματέο, και δέθηκαν με τον νέο τους αδερφό αμέσως.

«Ήταν μια καρδιά και μια ψυχή από την πρώτη μέρα». «Από σήμερα, οι τρεις είναι αχώριστοι και προστατεύουν ο ένας τον άλλον».

  Μα πως ζούσαμε τότε;; Χωρίς τηλεόραση, χωρίς κινητά; Αφιερωμένο στις γενιές της αλάνας

 

Το υποστηρικτικό Τσιουάουα

Εκτός από το ότι προσέχουν ο ένας τον άλλον, τα τρία σκυλιά θέλουν επίσης να διδάσκουν ο ένας στον άλλον νέες δεξιότητες και κόλπα.

Ο Mojo, για παράδειγμα, βοήθησε τον Mateo να μάθει πώς να περπατά άνετα με το προσθετικό πόδι.

Ο Ματέο άρχισε να φορά προσθετικό πόδι όταν ήταν 6 μηνών.

Η Pinscht συνειδητοποίησε γρήγορα ότι ο καλύτερος τρόπος για να μάθει στον Mateo πώς να χρησιμοποιεί σωστά το νέο του πόδι ήταν να τον περπατήσει με λουρί.

«Αυτό τον κράτησε συγκεντρωμένο», είπε η Pinscht.

Πάντα ο υποστηρικτικός αδερφός, ο Mojo επέμενε να περπατά δίπλα στον Mateo την πρώτη μέρα της προσθετικής εκπαίδευσης και κάθε μέρα μετά από αυτήν. Έτσι η Pinscht αποφάσισε να κάνει την προπόνηση διασκεδαστική και για τον Mojo.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Pinscht δίδαξε στον Mojo πώς να πιάνει το λουρί του Mateo με το στόμα του και να περπατά μαζί του.

“Αυτό ήταν πολύ διασκεδαστικό για τον Mojo επειδή ήταν ενσωματωμένος στην προπόνηση”, είπε η Pinscht.

«Και ο Ματέο είχε υποστήριξη από τον μικρό του μεγάλο αδερφό».

 

ο Ματέο είχε υποστήριξη από τον μικρό του μεγάλο αδερφό

Αυτό επέτρεψε επίσης στην Pinscht να κινηματογραφήσει τον Mateo να περπατά από μπροστά, κάτι που τη βοήθησε να παρακολουθεί την πρόοδό του με την πάροδο του χρόνου.

Ο Mojo και ο Mateo έχουν κάνει αμέτρητες βόλτες όπως αυτή από τότε που ο Mateo ξεκίνησε να φοράει προσθετικά. Και μετά από κάθε βόλτα, ο Mojo αγκαλιάζει τον αδερφό του υποστηρικτικά.

Όταν δεν κάνουν περιπέτειες στη Γερμανία, στον Mateo, στον Mojo και στη Rana αρέσει να ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη μαζί με τη μαμά τους.

  Ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας -- Στίχοι και Μελωδία

«Είτε βρισκόμαστε στη Γαλλία, στο Λονδίνο, στην Ιταλία ή στην Πορτογαλία, τα σκυλιά είναι πάντα μαζί μας», είπε η Pinscht. «Τους αρέσει να ανακαλύπτουν νέα μέρη».

Αλλά τα διεθνή ταξίδια τους εξυπηρετούν περισσότερους από έναν σκοπούς. Ενώ η οικογένεια εξερευνά νέα μέρη μαζί, διδάσκουν ενεργά – και κανονικοποιούν – την προσθετική ζώων.

 

Το υποστηρικτικό Τσιουάουα

«Είναι ωραίο να δείξουμε στον κόσμο ότι ένας σκύλος όπως ο Ματέο διασκεδάζει στη ζωή και ότι οι προσθέσεις είναι δυνατές και για τα ζώα», είπε η Pinscht. «Και ότι τα σκυλιά διάσωσης λικνίζονται!»

 

Το υποστηρικτικό Τσιουάουα διδάσκει τον αδελφό του με ειδικές ανάγκες πώς να περπατά

pet-sitting.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *