Γιατί Δεν Πρέπει να Περιμένουμε Μέχρι να Πεινάσουμε για να Φάμε

 

Γιατί Δεν Πρέπει να Περιμένουμε Μέχρι να Πεινάσουμε για να Φάμε
Γιατί Δεν Πρέπει να Περιμένουμε Μέχρι να Πεινάσουμε για να Φάμε

 

Η πείνα μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι ο μεταβολισμός σας είναι ενεργοποιημένος και το σώμα σας λειτουργεί με τον τρόπο που πρέπει.

Ωστόσο, αν και είναι φυσικό, η πείνα δεν πρέπει να είναι το μόνο σημάδι ότι είναι ώρα να αρχίσετε να τρώτε. Εάν τρώτε μόνο όταν πεινάτε μπορεί να προκληθουν σοβαρά προβλήματα στις διατροφικές σας συνήθειες και στην υγεία σας.

 

Γιατί Δεν Πρέπει να Περιμένουμε Μέχρι να Πεινάσουμε για να Φάμε

 

Η πείνα οδηγεί στην υπερκατανάλωση τροφής.

Η πείνα οδηγεί στην υπερκατανάλωση τροφής.

Τα άτομα που παραλείπουν γεύματα ή τρώνε ακανόνιστα συχνά υπερκαταναλώνουν για να αναπληρώσουν το φαγητό που τους έλειψε. Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται σταθερή διατροφή κάθε 3-4 ώρες για να αποφευχθεί η επιβράδυνση του μεταβολισμού, οι πτώσεις ενέργειας και οι λιγούρες.

Όσο περισσότερο μένετε χωρίς φαγητό, τόσο μειώνεται το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται ζάχαρη στις τροφές.

 

Η πείνα δεν βοηθά στην απώλεια βάρους.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αν λιμοκτονούν, χάνουν βάρος. Αλλά στην πραγματικότητα, αν η καθημερινή σας δίαιτα σας αφήνει να λιμοκτονείτε, δεν θα την τηρήσετε για πολύ.

Η κατανάλωση πολύ λίγων θερμίδων ενεργοποιεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο σώμα σας, με αποτέλεσμα να αποθηκεύει λίπος και να καίει ακόμη λιγότερες θερμίδες. Το σώμα σας πιστεύει ότι πρέπει να προστατευτεί και να διατηρήσει τις θερμίδες για το μέλλον.

 

Είναι λιγότερο πιθανό να κάνετε υγιεινές επιλογές τροφίμων.

Όπως τόνισε μια σοφή διαφήμιση του Snickers, «Δεν είσαι εσύ όταν πεινάς». Και όταν πεινάτε, είναι πιο πιθανό να φάτε κάτι ανθυγιεινό παρά ένα πιο ουσιαστικό σνακ. Όταν το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα πέφτει, οι άνθρωποι βγαίνουν συναισθηματικά εκτός ελέγχου του τι βάζουν στο στόμα τους στη συνέχεια.

  Η απόλυτη δίαιτα για εργαζόμενα κορίτσια: Χάσε 5 κιλά σε μια βδομάδα, χωρίς ταπεράκια

Τρώνε το επόμενο πράγμα μπροστά τους, και για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό καταλήγει να είναι ανθυγιεινά σνακ με ζάχαρη. Μια τέτοια διατροφή δεν οδηγεί στον πιο θρεπτικό τρόπο ζωής.

 

Δεν είστε πάντα σε θέση να αναγνωρίσετε την πείνα.

Γιατί Δεν Πρέπει να Περιμένουμε Μέχρι να Πεινάσουμε για να Φάμε

2 ορμόνες επηρεάζουν τη ρύθμιση της πείνας: η γκρελίνη, η οποία διεγείρει την όρεξη και η λεπτίνη, η οποία την καταστέλλει. Όταν δεν έχετε φάει για λίγο, το επίπεδο γκρελίνης αυξάνεται. Και αφού φάτε, η λεπτίνη λέει στο σώμα σας ότι χόρτασε.

Το βαρόμετρο πείνας δεν είναι πάντα ακριβές. Μερικές φορές, ειδικά μετά από μια εξαντλητική δίαιτα, οι άνθρωποι δεν μπορούν να ακούσουν τι προσπαθεί να τους πει το σώμα τους. Ο εγκέφαλος μαθαίνει να μετριάζει την πείνα σύμφωνα με τον τρόπο ζωής του ατόμου.

Έτσι, οι άνθρωποι που τρώνε πάντα μία φορά την ημέρα μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους χωρίς να αισθάνονται λιγούρες. Δεν είναι φυσιολογικό να τρώτε ένα γεύμα την ημέρα.

 

Η πείνα κάνει κακό στην υγεία.

Ο αντίκτυπος που έχει η πείνα στο σώμα, μακροπρόθεσμα, μπορεί να είναι καταστροφικός, από την επίπτωση της ψυχικής υγείας έως την αύξηση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών. Και αν τύχει να πεινάσετε, συχνά αισθάνεστε δυσάρεστα. Μερικά από τα συμπτώματα που συνοδεύουν την πείνα είναι:

δυσκολία συγκέντρωσης
ένα αίσθημα ροκανίσματος στο στομάχι
αδυναμία
ζάλη

ναυτία και έμετος
ευερεθιστότητα
πονοκέφαλο
γρύλισμα στομάχου
προβλήματα ύπνου

 

πηγή φωτό

toftiaxa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *