Γιατί οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν διαζύγιο από ό,τι οι άνδρες

 

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν διαζύγιο από ό,τι οι άνδρες

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν διαζύγιο από ό,τι οι άνδρες

 

Ο γάμος δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και ενώ κανείς μας δεν παντρεύεται με σκοπό να χωρίσει, συμβαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ωστόσο, όσον αφορά το ποιος κάνει την τελική κίνηση, φαίνεται ότι οι γυναίκες είναι οι πιο πιθανές.

Στην πραγματικότητα, στις ΗΠΑ, οι γυναίκες έχουν 70% περισσότερες πιθανότητες να ζητήσουν διαζύγιο από έναν άνδρα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου το 62% των διαζυγίων που ζητούνται, υποβάλλονται από τη σύζυγο.

Από το 70% των γυναικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες που ζητούν διαζύγιο, το 90% αυτών των γυναικών έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Αλλά, γιατί οι γυναίκες φαίνεται να ξεκινούν το διαζύγιο σε δυσανάλογο ποσοστό σε σχέση με τους άνδρες; Λοιπόν, υπάρχουν στην πραγματικότητα μερικοί λόγοι.

Πριν από τη σύγχρονη εποχή, οι γυναίκες δεν αποτελούσαν μεγάλο μέρος από το εργατικό δυναμικό. Πολλές γυναίκες εξαρτώνταν από τους συζύγους τους για να τα βγάλουν πέρα ​​οικονομικά, και γι’ αυτό, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου το διαζύγιο ήταν πιθανόν απαραίτητο – απλώς δεν ήταν πρακτικό.

 

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν διαζύγιο από ό,τι οι άνδρες

 

Γρήγορα προς το σήμερα, οι γυναίκες όχι μόνο κρατούν θέσεις πλήρους απασχόλησης, αλλά εξακολουθούν να φέρουν το κύριο βάρος των άλλων οικιακών ευθυνών.

Σε πολλά σπίτια, οι γυναίκες εξακολουθούν να κάνουν τις περισσότερες δουλειές του σπιτιού, τη φροντίδα των παιδιών και το μαγείρεμα, όλα αυτά ενώ έχουν τον ίδιο φόρτο εργασίας με τους συζύγους τους.

Σε μια έκθεση του 2019 από το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ, το 20% των ανδρών έκανε δουλειές του σπιτιού, σε σχέση με το 49% των γυναικών. Για να προσθέσει κι άλλο… αλάτι στην πληγή, μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Personality and Social Psychology ανακάλυψε ότι όταν οι γυναίκες κέρδιζαν το 40% του εισοδήματος του νοικοκυριού ή και περισσότερο, οι σύζυγοί τους το αντιμετώπιζαν με ψυχολογική δυσφορία.

  Παγκόσμια Ημέρα των Ανδρών

Επιπλέον, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι οι γυναίκες είναι συνήθως αυτές που φέρουν το συναισθηματικό βάρος του γάμου. Οι άντρες δεν είναι πάντα οι καλύτεροι στην επικοινωνία ή στη διαχείριση των συναισθημάτων τους – κάτι που τοποθετεί το συναισθηματικό βάρος της σχέσης στην πλάτη της γυναίκας.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτό το τεράστιο βάρος μπορεί να γίνει υπερβολικό, με πολλές γυναίκες (70%) να επιλέγουν να απομακρυνθούν. Συχνά, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναλάβουν δράση όταν κάτι δεν πάει καλά στον γάμο, ενώ οι σύζυγοί τους μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό να το αναγνωρίσουν. Έτσι, πολλές γυναίκες ωθούνται προς την κατεύθυνση του διαζυγίου.

 

womanidol

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *