Μουστάρδα: 17 τρόποι να την χρησιμοποιήσεις εκτός από το φαγητό που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό

 

Μουστάρδα: 17 τρόποι να την χρησιμοποιήσεις εκτός από το φαγητό που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό

Μουστάρδα: 17 τρόποι να την χρησιμοποιήσεις εκτός από το φαγητό που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό

 

Η μουστάρδα δεν είναι μόνο για τα πιτόγυρα και τις λεμονάτες πατάτες…

Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στα εγκαύματα, στα μαλλιά, ακόμη και στις γλάστρες μας. Με αυτά τα 17 έξυπνα κόλπα θα ξετρελαθείς!

Η μουστάρδα είναι ένα αγαπημένο υλικό που δεν έχει καθόλου θερμίδες και το χρησιμοποιούμε κυρίως στις συνταγές μας ή σαν σώς για να συνοδεύσουμε το ψητό κρέας. Χρησιμοποιούμε μουστάρδα στα πιτόγυρα, για να εμπλουτίσουμε την γεύση στις λεμονάτες πατάτες φούρνου και άλλα.

Όμως η μουστάρδα φαίνεται πως έχει κι άλλες χρήσεις. Άγνωστες στον περισσότερο κόσμο βέβαια. Κάνει καλό στα εγκαύματα, στους πόνους της πλάτης, στις γλάστρες και αλλού. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε αυτές τις 17 άγνωστες χρήσεις της μουστάρδας και όταν τις δοκιμάσετε περιμένουμε εντυπώσεις. Διαβάστε παρακάτω:

 

Μουστάρδα: 17 τρόποι να την χρησιμοποιήσεις εκτός από το φαγητό που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό

 

Η μουστάρδα κάνει καλό στους πόνους της πλάτης

Αν πονάει η πλάτη σας τότε μπορείτε να ανακατέψετε ένα φλιτζάνι μουστάρδα σε σκόνη με 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Έπειτα προσθέστε νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής πολτός και απλώστε το μείγμα σε μία αποστειρωμένη γάζα την οποία και θα διπλώσετε. Αλείψτε την πονεμένη περιοχή με βαζελίνη και στην συνέχεια εφαρμόστε την γάζα!

 

Η μουστάρδα σαν μάσκα προσώπου

Μπορείτε να απλώσετε μουστάρδα στο πρόσωπό σας. Η μουστάρδα θα καταπραΰνει το πρόσωπο και θα αντιμετωπίσει την ακμή και άλλους ερεθισμούς. Στην προκειμένη χρησιμοποιούμε την απαλή μουστάρδα και όχι την καυτερή, διότι η καυτερή μπορεί να ερεθίσει το δέρμα.

  Πήρε φράουλες και τις έκανε... μακαρόνια! Θα το δοκιμάσετε αμέσως (video)

Ακόμη και στην περίπτωση της απαλής μουστάρδας όμως, απλώνουμε πρώτα την μουστάρδα σε ένα μικρό σημείο του προσώπου και αφού βεβαιωθούμε ότι το δέρμα μας αντιδρά φυσιολογικά εφαρμόζουμε μουστάρδα και σε όλο το υπόλοιπο πρόσωπο. Αφήνουμε να δράσει για μισή ώρα περίπου και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

 

Η μουστάρδα διώχνει τα σκουλήκια από τις γλάστρες

Προσθέτετε μουστάρδα σε σκόνη στο ποτιστήρι με το νερό. Ποτίστε τις γλάστρες σας με το μείγμα και τα σκουλήκια θα εξαφανιστούν, χωρίς όμως να τα σκοτώσουμε. Ένας οικολογικός εναλλακτικός τρόπος!

 

Η μουστάρδα διώχνει τις άσχημες μυρωδιές από την κουζίνα

Η μουστάρδα διώχνει την μυρωδιά της υγρασίας, της μούχλας, του χαλασμένου φαγητού, της τηγανίλας, ακόμη και της ψαρίλας. Παίρνουμε μουστάρδα σε σκόνη και προσθέτουμε νερό.

Υπολογίστε 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδας για κάθε λίτρο νερό. Τρίβουμε με την πάστα τις περιοχές που μυρίζουν και ηρεμούμε! Μπορούμε αυτό το μείγμα να το χρησιμοποιήσουμε επίσης στις κατσαρόλες μας, στους κουβάδες, στα ντουλάπια και αλλού.

 

Διώξτε τις μυρωδιές από τα μπουκάλια με μουστάρδα

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε μπουκάλια από αναψυκτικά για το νερό του σπιτιού. Αν θέλετε να φύγει η μυρωδιά του αναψυκτικού ή άλλες μυρωδιές τότε σε ένα μπολ ανακατεύουμε λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγη μουστάρδα και λίγο νερό, μέχρι να πάρουμε μία πάστα.

Στην συνέχεια βάζουμε την πάστα στο μπουκάλι, ανακινούμε το μπουκάλι και αφήνουμε το μείγμα να δράσει για μισή ώρα. Ξεπλένουμε και είναι έτοιμο για χρήση!

Διώξτε την μυρωδιά από βενζίνη ή πετρέλαιο στα χέρια

Χρησιμοποιήστε πολύ δυνατή μουστάρδα και αλείψτε την στα χέρια σας. Στην συνέχεια ξεπλύνετε τα χέρια κάτω από τρεχούμενο νερό όπως θα κάνατε με το σαπούνι. Έτοιμοι!

  Κουρέματα που κόβουν χρόνια: 16 μοντέρνες ιδέες που θα σε κάνουν να δείχνεις νεότερη από την ηλικία σου

 

Εμποδίστε το γατάκι σας να κάνει την ανάγκη του στο παρτέρι και αλλού

Σε ένα ψεκαστήρι βάζουμε λίγο νερό και λίγη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια ψεκάζουμε τα σημεία που δεν θέλουμε το γατάκι μας να κάνει την ανάγκη του, και δεν θα…ξαναπλησιάσει με τέτοιες προθέσεις.

 

Χρησιμοποιήστε μουστάρδα για να μην μουχλιάσει η σάλτσα σόγιας

Ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα σόγιας λίγη μουστάρδα σε σκόνη και εμποδίζουμε την ανάπτυξη μούχλας και μύκητων στην σάλτσα μας. Τόσο απλά!

 

Μουστάρδα: 17 τρόποι να την χρησιμοποιήσεις εκτός από το φαγητό που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό

 

Διώξτε την μυρωδιά του κρεμμυδιού από τα χέρια

Και σε αυτήν την περίπτωση, τρίβουμε τα χέρια μας με μουστάρδα σε σκόνη και ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό. Το ίδιο κόλπο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και με το ξύλο κοπής, αν πάνω σε αυτό έχουμε κόψει κρεμμύδι. Το ξεπλένουμε και πάλι σε τρεχούμενο νερό και είναι έτοιμο.

 

Η μουστάρδα στο ποδόλουτρο

Γεμίστε μία λεκάνη με ζεστό νερό και βάλτε στο νερό μερικές κουταλιές της σούπας μουστάρδα σε σκόνη. Μουλιάστε τα πόδια σας στο μείγμα για μισή ώρα και στην συνέχεια ταμπονάρετε τα πόδια σας με μία μαλακή πετσέτα.

 

Ξεφορτωθείτε τα λίπη από τις κατσαρόλες

Βάζουμε λίγα κουταλάκια του γλυκού πάνω στα λίπη της κατσαρόλας και στην συνέχεια αφήνουμε να δράσει για λίγα λεπτά. Στην συνέχεια τρίβουμε απαλά και ξεπλένουμε. Η μουστάρδα σε σκόνη έχει την ιδιότητα να απορροφά τα λίπη.

 

Η μουστάρδα κάνει καλό στον πονόλαιμο

Αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας σπόρους μουστάρδας, χυμό από μισό λεμόνι, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 1/4 φλιτζάνι βραστό νερό. Αφήστε το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά και στην συνέχεια κάντε γαργάρες με το μείγμα.

  Μου έδωσε ένα φυλαχτό και εξαφανίστηκε : Οι διάσημοι Έλληνες που βίωσαν το θαύμα, χάρη στην πίστη τους

 

Η μουστάρδα κάνει καλό στους πόνους του στήθους

Βουτήξτε ένα πανί σε ζεστό νερό και στην συνέχεια απλώστε πάνω στο πανί λίγη μουστάρδα. Τρίψτε με το πανί το στήθος και θα ανακουφιστείτε από πόνους και συμφόρηση.

 

Η μουστάρδα λειτουργεί ως μυοχαλαρωτικό

Γεμίστε την μπανιέρα σας με ζεστό νερό, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα σε σκόνη. αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας, αλλά κατά προτίμηση δεντρολίβανο και μερικές πρέζες αλάτι. Απολαύστε το μπάνιο σας και οι μυς του σώματός σας θα χαλαρώσουν.

 

Η μουστάρδα βοηθάει στα εγκαύματα

Αφήστε να τρέξει κρύο νερό στην περιοχή και στην συνέχεια απλώστε μουστάρδα στην περιοχή. Αυτό το κόλπο είναι μόνο για τα ήπια εγκαύματα.

 

Η μουστάρδα σαν conditioner για τα μαλλιά.

Κάντε μασάζ με μουστάρδα στο κεφάλι και αφήστε την μουστάρδα να δράσει για όλη την μέρα. Το βράδυ ξεπλύνετε το κεφάλι σας και τα μαλλιά σας θα λάμψουν!

 

Η μουστάρδα βοηθάει στα αγριόχορτα

Φυτεύουμε σπόρους μουστάρδας στον κήπο και θα πούμε μια για πάντα “αντίο” στα αγριόχορτα. Αρχικά φυτεύουμε τους σπόρους σε ένα μικρό μέρος του κήπου κι αν μείνουμε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα συνεχίζουμε.

 

πηγή

toftiaxa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *