Η οπτική ψευδαίσθηση που αποκαλύπτει τα πιο κρυφά στοιχεία του χαρακτήρα σας

 

Η οπτική ψευδαίσθηση που αποκαλύπτει τα πιο κρυφά στοιχεία του χαρακτήρα σας

Η οπτική ψευδαίσθηση που αποκαλύπτει τα πιο κρυφά στοιχεία του χαρακτήρα σας

 

Είστε ή όχι αισιόδοξες;

 

Tον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες η εικόνα μιας γάτας πάνω σε μία σκάλα, με όλο το Ίντερνετ να αναρωτιέται: ανεβαίνει ή κατεβαίνει τη σκάλα το συμπαθές τετράποδο;

Η απάντηση μπορεί να μοιάζει απλή, αλλά δεν είναι και τόσο, ενώ -σύμφωνα με αναλυτές και ψυχολόγους (και ένα τέστ που δημοσιεύτηκε στο Minds Journal)- μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τον χαρακτήρα των ανθρώπων που προσαθούν να την ερμηνεύσουν.

Στην εικόνα (κάτω) βλέπουμε μια γάτα, η οποία είτε ανεβαίνει είτε κατεβαίνει κάποια σκαλιά και αυτή η λεπτομέρεια την έκανε τόσο γνωστή στα social media.

 

Η οπτική ψευδαίσθηση που αποκαλύπτει τα πιο κρυφά στοιχεία του χαρακτήρα σας

 

Τι μπορεί να σημαίνει η κατεύθυνση της γάτας για εσάς

Σύμφωνα με τους αμερικανούς ψυχολόγους, η πλευρά που βλέπετε τη γάτα να περπατά, δείχνει την προσέγγισή σας για τη ζωή. Αν παρατηρείτε μια γάτα να ανεβαίνει τις σκάλες τότε το πιθανότερο είναι ότι έχετε μια αισιόδοξη άποψη για τη ζωή.

«Βλέπετε δυνατότητες και ευκαιρίες για ανάπτυξη όπου κι αν κοιτάξετε», ισχυρίζεται το άρθρο του Minds Journal. «Το μυαλό σας έχει εκπαιδευτεί να βρίσκει τρόπους για να ανεβαίνετε ψηλότερα στη ζωή σας, να κατακτάτε συνεχώς κορυφές. Υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια φιλοδοξίας μέσα σας και κανείς, εκτός από τον εαυτό σας, δεν μπορεί να σας εμποδίσει από το να πάτε καλύτερα στη ζωή».

Αν είδατε τη γάτα να κατεβαίνει τις σκάλες, τότε έχετε μια απαισιόδοξη και σκεπτικιστική προσωπικότητα. «Ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις μπορεί να βασίζεται σε αρνητικές εμπειρίες που είχατε στη ζωή σας ή λόγω του είδους των ανθρώπων που έχετε γνωρίσει στο παρελθόν η άποψή σας για τη ζωή στράφηκε προς την αρνητική πλευρά της», σύμφωνα με το άρθρο του Minds Journal.

  Τεστ προσωπικότητας: Διαλέξτε φιγούρα και δείτε τι δείχνει για τον χαρακτήρα σας

«Αυτό σημαίνει ότι δεν εμπιστεύεστε εύκολα, υπολογίζετε πριν δεσμευτείτε και είστε επιφυλακτικοί με άτομα που σας φέρονται πολύ γλυκά. Μπορεί όμως, απλά, να είναι ο τρόπος της άμυνά σας για να αντιμετωπίζετε τον κόσμο.

Είστε πραγματικά οξυδερκείς και προσεκτικοί στις συναλλαγές σας, κάνοντας πάντα δεύτερες σκέψεις καθιστώντας σχεδόν αδύνατο το γεγονός του να σας εξαπατήσουν».

 

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση