Τα 3 tips για να μην πεινάτε διαρκώς αν έχετε αρχίσει κάποια δίαιτα

Τα 3 tips για να μην πεινάτε διαρκώς αν έχετε αρχίσει κάποια δίαιτα

Τα 3 tips για να μην πεινάτε διαρκώς αν έχετε αρχίσει κάποια δίαιτα

 

Το πρώτο που θα πρέπει να ξέρετε, πριν αρχίσετε οποιαδήποτε δίαιτα, είναι πως πρέπει να πάρετε τη γνώμη ενός ειδικού και να συζητήσετε το θέμα της οποιαδήποτε αλλαγής στη διατροφή σας. Και με κάποιο γιατρό, που πιθανά θα σας πει αν μια δίαιτα, μπορεί να προκαλέσει τυχόν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού σας.

Με βάση τις δικές σας προσωπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες και θα πρέπει να αποφεύγετε πάντα τις δίαιτες – express, που θεωρούνται ακόμα και επικίνδυνες.

Για να μπορέσετε να τηρήσετε τη δίαιτα που επιλέξατε, και να μειώσετε το αίσθημα της πείνας, καλό είναι να ακολουθήσετε τις ακόλουθες συμβουλές.

 

Τα 3 tips για να μην πεινάτε διαρκώς αν έχετε αρχίσει κάποια δίαιτα

 

Τρώτε τις σωστές ποσότητες φαγητού

Μην βιάζεστε να αδυνατίσετε κάνοντας δίαιτες στέρησης ή καταναλώνοντας μικρότερες ποσότητες τροφίμων ακόμα και από αυτές που αναφέρει η όποια δίαιτα επιλέξατε.. Δώστε χρόνο στον οργανισμό σας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Αν δεν το κάνετε, το πιο πιθανό είναι να καταφέρετε να χάσετε βάρος και τελικά να ξαναπάρετε τα κιλά σας και μάλιστα στο διπλάσιο…

 

Μην παραλείπετε τις φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού οπότε στην αρχή της ημέρας με το πρωινό σας ή ανάμεσα στα γεύματα φροντίστε να καταναλώνετε τροφές όπως βρώμη, φρούτα και λαχανικά.

 

Τρώτε αργά

Ο εγκέφαλος χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να λάβει το μήνυμα ότι δεν πεινάτε πια. Οπότε καταλαβαίνετε ότι θα πρέπει να τρώτε με αργό ρυθμό.

  Χάστε έως 1 κιλό την ημέρα με τη δίαιτα του λεμονιού

Επίσης, καλό είναι να μασάτε την τροφή σας σωστά και να μην τρώτε λαίμαργα και βιαστικά γιατί το πιθανότερο είναι να καταλήξετε με γαστρεντερικά προβλήματα.

 

larnakaonline.com.cy

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *