Πόσο εύκολα ξεχνάνε το παρελθόν οι άνθρωποι σύμφωνα με το ζώδιο τους;

Πόσο εύκολα ξεχνάνε το παρελθόν

Πόσο εύκολα ξεχνάνε το παρελθόν οι άνθρωποι σύμφωνα με το ζώδιο τους

 

Όλοι έχουμε παρελθόν κι όσο κι αν ξέρουμε πως ό,τι πέρασε δεν έχει δικαίωμα να ανακατεύεται στο τώρα μας, όλους μας ορίζει και συχνά μας επηρεάζει.

Κριός

Παρελθόν; Ποιο παρελθόν; Τι είναι αυτό; Για τον Κριό υπάρχει μόνο επεισοδιακό, απρόβλεπτο και περιπετειώδες παρόν -εντάξει, και λίγο μέλλον. Απ’ τη στιγμή που θα πάρει την απόφαση του χωρισμού, σε έχει διαγράψει μέχρι να πεις «αντίο». Η ζωή είναιμικρή κι εκείνος το ξέρει καλά και θέλει να τη ζήσει ακόμα καλύτερα.

Επειδή, όμως, είναι κι εγωίσταρος απ’ τους λίγους αν τον χώρισες εσύ ή αν, τέλος πάντων, το διαλύσατε πριν το χωνέψει ο ίδιος, θα το θεωρήσει ήττα και τις χασούρες του δεν τις συγχωρεί εύκολα στον εαυτό του. Με νεύρα και ξεσπάσματα στον κύκλο του θα το συνειδητοποιήσει εν καιρώ, ενώ θα ‘χει τραβήξει ήδη για άλλα λιμάνια.

 

Ταύρος

Ιδιότροπος ακόμα κι εδώ ο Ταύρος, κάνει καιρό να ξεχάσει, μα αν το πετύχει γίνεται μία κι έξω. Έχει μια τάση να προσκολλάται στο παρελθόν, συνήθως γιατί παίρνει βαριά τα λάθη και τις ευθύνες του. Μετά το χωρισμό σχεδόν θα απολαύσει το δράμα και τα ταξίδια των αναμνήσεων, ακόμα κι αν δεν επιθυμεί μια πιθανή επανασύνδεση.

Μπορεί να του πάρει μήνες για να καταφέρει να ξεχάσει, να πρήξει στο ενδιάμεσο φίλους και γνωστούς με τη μουρμούρα και τα παράπονά του, μέχρι μία μέρα να ξυπνήσει απελευθερωμένος απ’ τα παλιά και σίγουρος για τα επόμενα. Όπως και στην αρχή μιας σχέσης έτσι και στο τέλος θέλει το χρόνο του, αλλά όταν τον πάρει δεν τον κρατά κανείς!

 

Πόσο εύκολα ξεχνάνε το παρελθόν οι άνθρωποι σύμφωνα με το ζώδιο τους

Δίδυμος

Δίδυμος είναι αυτός, μπορείς για το οτιδήποτε να ‘σαι σίγουρος μαζί τους; Καλά-καλά ούτε κι οι ίδιοι μπορεί να μην ξέρουν πώς νιώθουν και τι θέλουν. Τη μία πέφτουν σε βαριά κατάθλιψη για τον πρώην που τους λείπει πολύ, την άλλη ζαχαρώνουν τον απέναντι. Ξεχνάνε και θυμούνται ό,τι τους συμφέρει.

Φυσικά στους πρώην και στον κύκλο τους θα δείξουν το πιο αδιάφορο πρόσωπο, που ‘χει ξεπεράσει τα παλιά και πάει για άλλα, οι ίδιοι όμως κι οι πολύ δικοί τους ξέρουν πως δεν είναι τόσο εύκολο να διαγράψεις το παρελθόν σου. Με μνήμη επιλεκτική, λοιπόν, και συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα, σήμερα δε θυμούνται ούτε το όνομά σου κι αύριο μπορεί να κλαίνε για σένα.

  Τα ζώδια και οι λάθος έρωτες! Γιατί μας αρέσουν τόσο;

 

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι δεν μπορούν να αποδεχτούν πως μια σχέση τελείωσε κι αυτό επειδή αδυνατούν να καταλάβουν πού πήγαν ξαφνικά τα αισθήματα και πώς θα γίνουν άγνωστοι με κάποιον που αγάπησαν πολύ κι αληθινά.

Έτσι, όποτε τους δίνεται η ευκαιρία, επικοινωνούν με τους πρώην τους –που συνήθως δεν είναι πολλοί– ελπίζοντας πάντα σε μια επανασύνδεση. «Οι πρώην μπορούν να γίνουν νυν», θα σου πουν αν τους ρωτήσεις, καθώς όχι μόνο δεν ξεχνάνε, αλλά δεν παύουν ποτέ να νιώθουν όπως την περίοδο που ήσασταν μαζί.

 

Λέων

Το Λιοντάρι ξεχνάει μόνο όταν πια ξαναπροχωρήσει στην αισθηματική του ζωή. Ως τότε μπορεί να ταλαντεύεται σε σκέψεις κι αμφιβολίες, να μελαγχολεί και να προβληματίζεται. Άπαξ όμως κι ερωτευτεί ξανά τότε κάνει το ολικό delete.

Δε σκοτίζεται πια ούτε για πρώην έρωτες ούτε για πρώην πίκρες, σαν να μην έγιναν ποτέ. Δεν το κάνει μόνο από γενναιοδωρία, όμως. Είναι τέτοιο το πάθος του για όσα ζει την προκειμένη στιγμή που το να εστιάσει στο παρελθόν το θεωρεί χάσιμο χρόνου κι ενέργειας. Βουρ στο τώρα!

 

Πόσο εύκολα ξεχνάνε το παρελθόν οι άνθρωποι σύμφωνα με το ζώδιο τους

Παρθένος

Τι εννοείς «ξεχνάει»; Ο Παρθένος δεν ξεχνάει τίποτα, το να ξεχνάς είναι αδυναμία και προκαλεί χάος, αυτό δεν το θέλουμε. Όλα τα θυμάται, τα ζυγίζει, τα συγκρίνει, μελετάει τα λάθη του και τα σωστά του. Δεν είναι ότι θα κρατήσει συναισθηματισμούς και νοσταλγικές αναμνήσεις, μα δε θα ξεχάσει τίποτα και ποτέ.

Μην μπεις στη διαδικασία να ενοχληθείς ή να ζητήσεις τα ρέστα, εσένα έχει επιλέξει κι είναι συνειδητό, τουλάχιστον για έναν Παρθένο. Μα το να θυμάται είναι βασικό συστατικό για να νιώθει δυνατός και να μπορέσει να αφήσει το παρελθόν του πίσω του. Παράδοξο μα ειλικρινές.

 

Ζυγός

Το ζώδιο της ισορροπίας και της δικαιοσύνης δεν μπορούμε να πούμε ότι ξεχνά. Καλύτερα να πούμε ότι απλά αποβάλλει απ’ το μυαλό του ό,τι δεν πρέπει να θυμάται. Μιας κι ούτε λεπτομέρεια συνήθως δεν του ξεφεύγει, δεν είναι δυνατόν να ξεχάσει, απλώς τα αφήνει στην άκρη. Επιλέγει να μη σκαλίζει το παρελθόν, δίνοντας βάρος στο τώρα και το σήμερα∙ γιατί αυτό είναι το δίκαιο.

Προσπέρασε και ξεπέρασε τα παλιά γιατί το σωστό είναι να δώσει ευκαιρία στα επόμενα. Αν όμως βρέθηκες κάποτε στη ζωή του –δεν έχει σημασία αν κράτησε μία μέρα ή μια δεκαετία– θα σε φυλάει πάντα στις αναμνήσεις του.

 

Σκορπιός

Ο Σκορπιός και το παρελθόν είναι έννοιες αλληλένδετες. Ένας Σκορπιός μπορεί να περάσει πάρα πολύ μεγάλο χρόνο απ’ το παρόν του για να αναλογίζεται τους έρωτες που πέρασαν και να σκέφτεται πού έκανε λάθος ο ίδιος και πού οι άλλοι. Κατά βάθος απολαμβάνει αυτή την προσκόλληση, καθώς του προσφέρει τη σαγήνη των αναμνήσεων που τόσο αγαπά. Ένας Σκορπιός που κάποτε ερωτεύτηκε βαθιά, όσες άλλες σχέσεις κι αν περάσουν δε θα πάψει να τις συγκρίνει με εκείνο το μεγάλο έρωτα.

Τοξότης

Ο Τοξότης άπαξ κι ολοκληρώσει μια σχέση, δεν την ξεχνά, ίσα-ίσα επιθυμεί να κρατάει επαφές με τους πρώην. Μην περιμένεις να πάρει τηλέφωνο να πάνε για καφέ, αλλά ένα «τι κάνεις;» θα το στείλει, ένα «χρόνια πολλά» σε γενέθλια και γιορτές θα το πει, θα σε χαιρετήσει άμα σε δει στο δρόμο.

Είτε από κοινωνικό ενδιαφέρον είτε από προσωπικό ενδιαφέρον, θέλει να μαθαίνει νέα σου και να ξέρει πώς προχώρησες τη ζωή σου. Το ότι ζήσατε μια περίοδο μαζί δε λειτουργεί αποτρεπτικά γι’ αυτόν, ούτε νιώθει πως ακόμα κατακλύζεται από συναισθήματα ή μένει μ’ αυτόν τον τρόπο πίσω. Η ζωή προχωρά κι αυτό το πιστεύει ακράδαντα.

 

Πόσο εύκολα ξεχνάνε το παρελθόν οι άνθρωποι σύμφωνα με το ζώδιο τους

Αιγόκερως

Ένας Αιγόκερως δεν ξεχνά ποτέ τους πρώην του, αλλά κόβει κάθε επαφή μαζί τους. Μπορεί να τους αναφέρει συχνά στις επόμενες σχέσεις του και να τριγυρνάνε στο μυαλό του η σκέψη κατά καιρούς, μα κάθε προσπάθεια επικοινωνίας είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό. Φοβούνται μην παρασυρθούν και γυρίσουν, καθώς είναι αρκετά ευαίσθητοι, πολύ περισσότερο από όσο δείχνουν.

Γι’ αυτούς οι πρώην είναι ένα κεφάλαιο που έκλεισε και δεν πρέπει να ξανανοίξει για κανένα λόγο. Όσο για τυπικότητες, τις θεωρούν περιττές, καθώς δεν μπορούν να πείσουν ούτε τον εαυτό τους πως μπορούν να παραμείνουν –σκέτο– φίλοι τους πρώην τους.

 

Υδροχόος

Ο Υδροχόος αφήνει τα πράγματα να ξεθωριάσουν και να χαθούν, γιατί πολύ απλά όταν του τελειώνει κάτι, ούτε δεύτερο βλέμμα δε ρίχνει πίσω. Το κάνει από επιλογή και γίνεται αργά μα απόλυτα, όπως είναι και το ζώδιο στη βάση του. Δεν έχει ημίμετρα και περίπου, αν χωρίσετε θα σε ξεχάσει -όχι ότι δε θα θυμάται τη φάτσα σου, μα εν καιρώ θα ξεχάσει πώς ένιωθε μαζί σου ή πώς εξελίχθηκε η σχέση.

Είναι ο τρόπος του να προχωρήσει και να αφήσει πίσω το παρελθόν για να φτιάξει το παρόν του. Ίσως γιατί αν δεν ξεχάσει, δεν ξεκινάει ποτέ κάτι καινούριο. Τι να πεις, άγριο ζώδιο, ελεύθερο. Μπορεί να είναι σκληρό για τον πρώην, μα ούτως ή άλλως, για να είναι πρώην, κάτι δεν πήγε και τόσο καλά.

 

Ιχθύς

Τα Ψαράκια μας τα όμορφα και τα αυθόρμητα δεν έχουν κανόνες, όπως και κανένα παιδί δεν μπορεί να ακολουθήσει μία σταθερή άποψη. Αλλάζουν και μεταλλάσσονται, ανάλογα με την περίπτωση και τη σχέση, φυσικά. Αν φροντίσεις να του μείνεις ανεξίτηλος, να τον σημαδέψεις και να σε ερωτευτεί, τότε δύσκολα θα σε ξεχάσει και θα συνεχίσεις να επανέρχεσαι στη μνήμη του ή και στη ζωή του ακόμα, για πολύ καιρό.

Δεν τα πολυαναλύει ο Ιχθύς τα πράγματα, αν το νιώσει θα σκεφτεί και πρώην και νυν κι επόμενους, κι αλίμονο σε όποιον προσπαθήσει να του αλλάξει κεφάλι και μυαλά. Αν επιλέξεις έναν Ιχθύ στη ζωή σου, τότε ετοιμάσου να σας κάνει παρέα και το παρελθόν του.

 

official

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *